מרביץ לעצמו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מרביץ לעצמו
    נעמה
    09/12/2008

שלום , בני בן שנה וחודשיים ונמצא בגן . בהתחלה היה קצת קשה אבל עכשיו המצב ממש טוב . מזה כמה חודשים - בערך חודשיים - שלושה , בני מרביץ לעצמו , מעין סטירות על צד הפנים , הלחי , האוזן , מכות די חזקות בכל פעם שלא עושים מה שרוצה או שכועס . לפעמים גם סתם ללא סיבה . בהתחלה חשבתי שזו תופעה חולפת ולא ייחסתי לכך חשיבות . היום אני רואה שהעניין לא עובר ואנחנו אף מעירים לו ומבקשים ממנו לא להכאיב לעצמו אבל זה לא עוזר . מה אפשר לעשות בכדי שיפסיק ? יש אולי סיבה לכך , שאני לא מודעת אליה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מרביץ לעצמו

הוספת תגובה

• הכאה עצמית בגיל הרך

אודט בוקאי
    09/12/2008

שלום נעמה

תופעה של הכאה עצמית היא ביטוי קיצוני של תסכול ומצוקה שחווים תינוקות וילדים בגיל הרך. במסגרת התופעה הזו קיימים גם ביטויים כגון הטחת ראש על הרצפה, משיכת שיער וכדומה. מדובר בתופעה מדאיגה מאחר והתקפנות המתעוררת באופן טבעי אצל כל ילד, במקום להיות מופנית החוצה מופנית פנימה.

לעתים התופעה נגרמת מחוסר סיפוק צרכים בסיסיים של הילד, ולכן חשוב לבדוק האם במסגרות בהן הילד נמצא-בבית ובגן, הילד חווה מתח רב ותנאי הסביבה אינם הולמים את צרכיו(שינה, אכילה, רגיעה,עניין ותשומת לב המבוגר)

התופעה רווחת יותר אצל ילדים עם קשיי וויסות, אשר מגיבים בעוצמות גבוהות יותר משאר האוכלוסיה לאותם מצבים/גירויים שלא יעוררו תגובה כה חריפה ביתר הילדים).
    האם בנך כתינוק היה/עודנו בעל מזג סוער, האם הרבה לבכות והיה קשה להרגיעו? האם נדרשים טקסים מסוימים על מנת להרגיעו/לגרום לו לשיתוף פעולה?האם יש לו רגישות למגע?

האם בנך מכה את עצמו גם בגן? איך מגיבים לכך בצוות? ובאופן כללי, כיצד הוא אוכל בגן/ישן בגן/מעסיק את עצמו?

הגישה ההתנהגותית מדברת על כך שכדי להכחיד התנהגות שכזו צריך לעקוב אחר המניע להתנהגות-מה אירע רגע לפני שההתנהגות הופיעה, ולעקוב אחר תגובת הסביבה להתנהגות. ההנחה היא כי בדרך כלל קיים רווח משני להתנהגות ולכן היא ממשיכה. תגובת בהלה של ההורים והתייחסות יתר של הסביבה להתנהגות, מגבירה אותה עוד יותר.

הגישה הפסיכודינאמית תתעמק בסיבות עמוקות יותר להווצרות ההתנהגות-הקשר בין הילד והוריו, משמעות הילד ותפקידו במשפחה וכו'.. הטיפול יכול להיות באמצעות מפגשים של דיאדה (הורה-ילד) או טריאדה (זוג ההורים והילד) עם המטפל.

כמובן שתדירות הופעת ההתנהגות ומשך זמן הופעתה משקפים את חומרת הבעיה.

בכל מקרה, ובייחוד בגלל גילו הצעיר של בנך, אני ממליצה לכם לפנות לייעוץ מקצועי בהקדם. ישנן מרפאות-ינקות ציבוריות ברחבי הארץ שמתמחות בתחום. ניתן גם לפנות באופן פרטי. אם את מעוניינת, אוכל להפנות אותך לאחת מהכתובות.

בברכה
    אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכאה עצמית

נעמה
    10/12/2008

בני היה תינוק מאוד רגוע , לא בכה הרבה ולא הייתה לו בעיה לישון / לאכול , היה תינוק מאוד נוח מלבד העובדה שתמיד היה צריך מישהו לידו . כמעט ולא הצליח לישון לבדו במיטה ואם ישן לבדו - זו הייתה שינה לא רגועה והתעורר מס' רב של פעמים , כך שהייתי לידו הרבה מאוד . היום אומנם כבר ישן במיטתו לילה שלם , מצליח לשחק לבד , ילד מאוד פעיל ופיקח . בתחילה הכניסה לגן הייתה מאוד מאוד קשה אבל בהדרגה העניין הסתדר והיום המצב ממש טוב . כנראה שעניין ההכאה העצמית התחיל שם , בבעייתיות בכניסה לגן ולא הפסיק . הוא אומנם לא עושה זאת הרבה פעמים אבל אפילו פעם אחת נראית לי מיותרת . אני אשמח להמלצה בעניין טיפול , אני לא רוצה להזניח את העניין ומקווה שלא ידרדר . יתכן כי התופעה קשורה לעובדה שאני לא נמצאת איתו הרבה ? הוא נמצא בגן עד בערך 15:00 , אמא שלי לוקחת אותו מהגן והקשר בינהם מאוד חם , אוהב וחזק . אני מגיעה רק אחרי חמש לקחת אותו הביתה ובשמונה הוא כבר במיטה , כך שאין לנו זמן באמת איכותי יחד - מלבד הסופשבוע .... עמרי הוא ילד שזקוק להמון תשומת לב ומגע . תודה , נעמה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנייה לטיפול

מיכל דביר קורן
    11/12/2008

שלום נעמה, נוכל להמליץ על מטפלים מתאימים באיזור מגורייך, את יכולה לפנות גם לכתובת הדוא"ל האישית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו