גמילת לילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילת לילה
    מירב
    09/12/2008

שלום, אני אם לתאומים (בן ובת)בני 3 ושמונה חודשים.הבת נגמלה מטיטולים ביום ובלילה לפני כשנתיים והבן נגמל גם באותה תקופה מטיטולים ביום.בלילה לקח לו יותר זמן ,אבל הוא הגיע לשלב שהיה קם בבוקר יבש פעמיים או שלוש בשבוע.כך זה היה מס' חודשים ואז הוא חזר להרטיב יום יום בלילה . הוא ישן עם תחתון חד פעמי באופן קבוע. עד לפני חודשיים הייתי מעירה לו מידי פעם על כך שהוא קם רטוב ולאחרונה אני לא מזכירה זאת ופשוט מחליפים בגדים ועוברת לסדר היום. אני מבקשת לדעת איך עליי לנהוג ? תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילת לילה

הוספת תגובה

• הרטבת לילה בגיל שלוש-ארבע

אודט בוקאי
    09/12/2008

שלום מירב

ראשית-אני מזמינה אותך לעיין בתשובות נוספות שנוגעות לנושא הרטבת לילה בפורום.

בעקרון, אפשר לומר כי בנך נגמל מהרטבה ביום וטרם נגמל מהרטבת לילה- גמילה שכזו נחשבת כתקופה של לפחות חודשיים ברצף בהם הילד קם יבש.

הרטבה לילית היא תופעה מוכרת בגילאים אלו ולא מתייחסים אליה כאל בעייה לפני גיל חמש. אחרי גיל חמש ניתן לפנות לרופא הילדים ולקבל הפנייה לטיפול התנהגותי שמוכח כיעיל.

עד אז, יש בפנייך שתי אפשרויות.

אפשרות אחת היא להמשיך כפי שאת עושה היום -
    להלביש לבנך תחתון חד-פעמי ולא להעיר לו על כך שקם רטוב. זה אפשרי כל עוד את מרגישה שלבישת התחתון החד פעמי אינה מפריעה לבנך וכי עצם ההרטבה אינה פוגעת בדימוי העצמי שלו, בעיקר כאשר אחותו כבר גמולה תקופה. בנוסף, חשוב שתהיי כנה עם עצמך האם את באמת מקבלת את המצב כמו שהוא או שמא את מאוכזבת בסתר לבך בכל פעם שהחיתול רטוב. אכזבה של הורה, גם אם לא מבוטאת במילים, גורמת לילד לתחושות בושה ואשמה.

אפשרות שנייה היא לנסות שיטה התנהגותית באמצעות לוח שבועי של "שמש/גשם" (מופיע בקלטת "בלי חיתולים")-
    בכל פעם שבנך קם יבש הוא יקבל ציור "שמש" בלוח ובפעמים בהם קם רטוב יקבל ציור של "גשם". העניין המרכזי בשיטה הזו הוא שבנך יהיה שותף אקטיבי-שיכין יחד איתך את הלוח, שיצייר יחד איתך את הסמלים ובעיקר שיגלה עניין ומוטיבציה, ותגדירו ביחד מה הפרס הרצוי עבורו(כמובן בגדר הסביר) אם עמד בדרישות (בהתחלה רצוי שהרף להצלחה יהיה נמוך על מנת שתתאפשר הצלחה בקלות ובנך יקבל חיזוק על כך שהוא מסוגל. בהמשך אפשר להרים את הרף בהדרגה). בימים של "גשם" חשוב לעודד אותו ולומר משהו כמו "לא נורא, היום קמת רטוב, מחר יש לך הזדמנות לקבל שמש!".

ישנה גישה בה לפני שההורה הולך לישון הוא מעיר את הילד ומוליך אותו, לא מתוך שינה אלא כשהוא מודע לנעשה סביבו, לשירותים. ההנחה היא שעם הזמן יתרחש תהליך התנייה של שלפוחית מלאה ועירנות. זו גישה שנויה במחלוקת ולא כל הורה מסוגל רגשית להעיר את בנו באמצע הלילה( מבחינת הילד), מאחר שבלאו הכי הילדים שמרטיבים בלילה ישנים מראש שינה עמוקה..

בהצלחה

אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המקיפה.

מירב
    10/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו