מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינוי דרמתי בהתנהגותשרה14/12/2008
בת שנה ו8 חודשים בגן של קיבוץ מגיל 4 חודשים ילדה שמחה מפותחת פיקחית הולכת לגן בשמחה כאשר יום אחד לפני שבוע חל שינוי דרסטי והילדה בוכה מכל דבר חסרת מצב רוח מתעוררת מחלום בלילות .המון בכי שלא ידענו עד כה האם יש לכם רעיונות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרה,
מיכל דביר קורן14/12/2008נשמע לי שאת מאוד מודאגת מהשינוי ההתנהגותי, ואולי בצדק, אך קשה לי לחשוב אתך יחד על כיוונים אפשריים ללא מידע נוסף על הילדה (יכולות שפתיות, קוגניטיביות, רגשיות, מזג, התמודדות עם שינויים וכו') על המשפחה (שינויים, אירועים, מקורות תמיכה) וכדומה.
האם לתחושתך הייתה לאחרונה חוויה חיצונית שיכולה להסביר את השינוי? מה חושבים בגן: האם רואים ומרגישים את השינוי?
עשויים להיות גורמים אפשריים רבים, החל מפשוטים יותר כמו חוויות חברתיות בגן, ועד למורכבים יותר כמו אירוע מעורר-חרדה שחוותה, ובתווך, ביניהם, אפשרויות רבות נוספות.
אשמח להמשיך ולסייע עם עוד פרטים ונתונים או להפנות אתכם לאיש מקצוע מתאים באיזור מגורייכם. תוכלו לפנות גם לכתובת המייל האישית.
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי דרמתי
שרה14/12/2008מיכל תודה על תגובתך המהירה הילדה מפותחת ביותר מדברת ומביעה אתעצמה די יפה.לא היו כל שינויים חיצוניים בשום דבר.לגן היא הולכת בכיף גדול.הגננת אמרה שזו יכולה להיות מן תקופה שכזו .האמת היא שאנחנו די מוטרדים וחקרנו אבל לא מצאנו שום דבר חריג שקרה.אני הסבתא שלה .ההורים הם די הישגיים ומלמדים את הילדה ומשקיעים המון.הילדה סופרת עד 10 לבד מדברת יחיד ורבים ואף מזהה כבר הרבה אותיות.קליטה מהירה ביותר.האם יש משבר בגיל כזה?האם מוכרת בעייה של שינויים התנהגותיים שכאלה בגיל כזה?האם יכול להיות שזה קשור לעודף אמביציה של ההורים? אציין שהוריה לא כופים עליה כלום ודי עושים מה שהיא רוצה בתודה מראש שרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשרה,
מיכל דביר קורן15/12/2008את מתארת ילדה נבונה ומפותחת מאוד ואני מניחה שדאגתך הרבה נובעת מהיכרותכן הקרובה ומהליווי שלך את הוריה בגידול שלה. אך האם גם הוריה חושבים שהתנהגותה השתנתה? מהו הדבר אשר מטריד אותם? את מציינת שהם מאוד אמביציוזים בנוגע אליה: האם זוהי דעתך בלבד או שגם הם רואים את עצמם ככאלה? האם לדעתך (או לדעתם) זה בא על חשבון דברים אחרים שניתן לעשות עם הילדה, למשל, מלמדים אותה במקום להנות ולשחק איתה? במקום להיענות לצורכיה הרגשיים? אני חוזרת על דבריי ואומרת ששינוי התנהגותי פתאומי עלול לנבוע מקשת רחבה של גורמים וקשה להעריך על סמך תיאור זה מהו המקור. לעיתים לא מדובר באירוע טראומטי, אלא במורכבות משפחתית שמגיעה לכדי קונפליקט דווקא בגיל מסוים ואז נוצר משבר ביחסים שמביא לשינוי ההתנהגותי. למשל, את מציינת שהוריה "לא כופים עליה כלום" ואני מניחה שאת מתייחסת לנושא של הצבת גבולות או חוקים, נושא מאוד משמעותי בגיל שלה, אז מתחילה להתפתח עצמאות ודרישה לנפרדות. לעיתים ישנם משברים על רקע זה, אך קשה להעריך זאת או לקבוע האם בכך מדובר מבלי להכיר את המשפחה.
אם מדובר בהתקפי בכי תדירים אשר פוגעים בהנאה שלה, במשחק וביחסים החברתיים, אם השינה שלה מופרת תדיר בגלל חלומות רעים ואינה רציפה ואם באופן כללי מצב הרוח ירוד כפי שאת מתארת אני מניחה ששינוי זה משפיע מאוד על החיים המשפחתיים ולכן אני ממליצה מאוד לפנות לייעוץ מקצועי מתאים.
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי
שרה15/12/2008תודה מקרב לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)



.jpg)




.jpg)
