מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רגרסיה בעקבות תינוק חדשאורנית15/12/2008
שלום רב לפני שלושה חודשים נולדה לנו תינוקת אחרי שני ילדים בן ובת שיהיו בריאים הילדה האמצעית בת שלוש וחצי נגמלה מטיטולים בגיל שלוש אחרי תקופה בת חצי שנה (גמילה בחורף ...) כאשר נולדה אחותה היא חזרה להרטיב ללא הרף אם בגן או במשך היום בבית ניסיתי כל מיני דרכים לפעול כדי לעודד אותה אבל זה לא מועיל יום עסל יום בצל אני זקוקה לעזרה דחוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה לאחר גמילה מטיטולים
מיכל דביר קורן15/12/2008שלום לאורנית,
המצב שאת מתארת קרוי הרטבה שניונית כלומר, חזרה להרטבה לאחר תקופה של גמילה. יחד עם זאת, מדובר בילדה צעירה, למידת הרגלי הניקיון הייתה ארוכה ותקופת הגמילה המדוברת הייתה קצרה יחסית. אומנם נהוג להתייחס למצב זה כאל "הפרעה" רק כאשר מדובר בילדים מעל גיל 4 שהיו 'יבשים' למשך תקופה ארוכה יותר, אך ברור שבתך עוברת תקופה לא קלה המושפעת כנראה מלידת אחותה וממידת היכולת של הסביבה (הבית, הגן) להתפנות אליה כעת בכלל, ובתחום זה בפרט.
כיצד בתך מתמודדת עם הלידה ועם התינוקת החדשה באופן כללי? האם ישנם תחומי התפתחות נוספים בהם ישנה נסיגה? האם מדובר בילדה בעלץ יכולות הסתגלות טובות בדרך-כלל ובעלת מזג נוח, או שישנם מאבקים וקשיים סביב תחומים נוספים? איזה שיטות ניסתם? מהן הדרכים בהן פועלים בגן? האם הוחזר הטיטול? ואם כן כיצד היא הגיבה לזה? מה היא עצמה אומרת על ההרטבה? מתביישת? מתעלמת? כיצד אתם מגיבים?
כל הפרמטרים הללו חשובים בבואנו לבנות תוכנית סיוע לילדה המתמודדת כעת עם רגרסיה. אומנם היכולת הפיזיולוגית לשליטה כבר קיימת, אך לעיתים ההרטבה נעלמת רק כאשר דברים בסביבה ובבית מסתדרים. אני ממליצה לחשוב האם ההרטבה הינה חלק ממשהו רחב יותר שקשור להתנהגותה ולפנות לסיוע מקצועי מתאים.
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרטבה לאחר גמילה
אורנית18/12/2008למיכל שלום תודה רבה שהתיחסת לשאלתי , לגבי מה ששאלת אותי היא מתמודדת עם הלידה של התינוקת לדעתי בטוב, אין עוד תחומי התפתחות שיש בהם נסיגה ההפך אני רואה התקדמות יפה לגילה מה שכן היא נעשתה הרבה יותר עקשנית ניסיתי שיטה של התעלמות מוחלטת פשוט לנקות אותה וכאילו לא היה גם בגן היא מרטיבה וממשיכה את סדר היום כאילו לא קרה כלום עד שמתפנה אליה אחת הגננות לה חלפה ואם זה סוף יום היא יכולה פשוט להיתעלם מהמצב. לא החזרנו טיטול בשום אופן כי יש פעמים שהיא רצה לשרותים ומראה לנו כמה היא "בוגרת"היא פשוט מתעלמת ואומרת שהוא ברח לה לי בתור אמא קשה עם זה מאוד כי אני בעצם רוב הזמן באינטרקציה איתה אחרי שעות הגן לפעמים אני מעלמת לפעמים אני כועסת ומשתדלת להסביר לה שזה לא דבר טוב . ביום אתמול אפילו ברח לה קיבה בסוף היום וכשבאתי לקחת אותה מהגן היא פשוט רקדה ושמחה אבל עם קקי. אני ממש מתוסכלת כי בעצם כמה שאני לא נותת לה יחס חם ואהבה כמובן גם צופרים זה לא מתקדם (אני לא יכולה מצד שני להניח תינוקת בעגלה בוכה או רעבה ולתת רק לה יחס) תעזרי לי בבקשה תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)