מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרטבה לאחר גמילהאורנית18/12/2008
למיכל שלום תודה רבה שהתיחסת לשאלתי , לגבי מה ששאלת אותי היא מתמודדת עם הלידה של התינוקת לדעתי בטוב, אין עוד תחומי התפתחות שיש בהם נסיגה ההפך אני רואה התקדמות יפה לגילה מה שכן היא נעשתה הרבה יותר עקשנית ניסיתי שיטה של התעלמות מוחלטת פשוט לנקות אותה וכאילו לא היה גם בגן היא מרטיבה וממשיכה את סדר היום כאילו לא קרה כלום עד שמתפנה אליה אחת הגננות לה חלפה ואם זה סוף יום היא יכולה פשוט להיתעלם מהמצב. לא החזרנו טיטול בשום אופן כי יש פעמים שהיא רצה לשרותים ומראה לנו כמה היא "בוגרת"היא פשוט מתעלמת ואומרת שהוא ברח לה לי בתור אמא קשה עם זה מאוד כי אני בעצם רוב הזמן באינטרקציה איתה אחרי שעות הגן לפעמים אני מעלמת לפעמים אני כועסת ומשתדלת להסביר לה שזה לא דבר טוב . ביום אתמול אפילו ברח לה קיבה בסוף היום וכשבאתי לקחת אותה מהגן היא פשוט רקדה ושמחה אבל עם קקי. אני ממש מתוסכלת כי בעצם כמה שאני לא נותת לה יחס חם ואהבה כמובן גם צופרים זה לא מתקדם (אני לא יכולה מצד שני להניח תינוקת בעגלה בוכה או רעבה ולתת רק לה יחס) תעזרי לי בבקשה תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה בפעם השניה
מיכל דביר קורן22/12/2008שלום אורנית,
ילדים שחוזרים להרטיב או להתלכלך בצרכים בעצם 'מאותתים' לנו כי מה שהיה עבורם טוב ומתאים בעבר כבר לא כך, כלומר שמשהו בהרגשתם או ביכולתם לעשות זאת השתנה. אומנם בתך כבר הוכיחה שהיא מסוגלת מבחינה פיסיולוגית ורגשית לדאוג לניקיונה האיש, אך כעת משהו מונע ממנה להתפנות לזה והיא מפספסת. מכיוון שהיא נוטה להתעלם - כמו שציינת, מצאת אותה שמחה ורוקדת אבל עם קקי - אני חושבת שחשוב מאוד שאת וצוות הגן ממש לא תתעלמו מזה. המסר צריך להיות: אני רואה שעכשיו קשה לך לזכור ללכת לשירותים כשאת מרגישה צורך ולכן אני אעזור לך לעשות זאת. בפועל צריך להתייחס כאילו היא שוב בגמילה: להזכיר לה ללכת, לעודד אותה על הצלחות וכדומה. מאוד חשוב לא להביע כעס או תוקפנות, אלא בצורה ברורה ועיניינית להגיד לה: "אני רואה שברח לך, בואי אעזור לך להתנקות".
ועכשיו לגבי "מהו הדבר שהשתנה" כלומר למה הצלחת הגמילה נפסקה. אומנם, יתכן כי מדובר פשוט בגמילה שלא הוטמעה כראוי, אך סביר יותר שהיא מגיבה למשהו משמעותי שקרה לאחרונה, וזוהי תגובה נפוצה ללידת אח או אחות. למרות התחושה שאין קשר, חשוב לזכור כי העובדה שהיא מראה יחס חם כלפי התינוקת לא אומר שהיא 'מאושרת' מהצטרפותה למשפחה. הביטוי יכול להיות תוקפנות או כעס כלפיכם, או כלפי עצמה, והתלכלכות חוזרת בצרכים יכולה להיות ביטוי של שניהם. כפי שציינת, את לא יכולה להניח תינוקת בוכה או רעבה בעגלה ולתת רק לה יחס, וכנראה בתך מגיבה לזה. ברור ששתיכן צריכות להתרגל למציאות החדשה בה תשומת הלב שלך מוקדשת גם לתינוקת החדשה וזוהי מציאות שחווה כל אם עם הצטרפותו של תינוק חדש למשפחה. הלידה אומנם משנה את המיקום של בתך במשפחה והיא כבר לא הצעירה, אך היא עדיין צעירה מאוד....חשוב מאוד לנסות למצוא זמן להיות רק איתה ולדאוג שמישהו אחר יטפל בתינוקת, לנסות לעשות איתה דברים שהיא אוהבת וששתיכן אהבתן לעשות בעבר ולא לצפות ממנה להיות רק בתפקיד ה"גדולה". יתכן כי לא מתחשק לה להיות רק בעמדה הזאת והיא מזכירה לך ולכולם שהיא בכל זאת עדיין קטנה וזקוקה ליחס קרוב.
אם תוך פרק זמן הדברים לא מסתדרים מומלץ מאוד לפנות לייעוץ מקצועי.
בהצלחה,
מיכל
(ואני מתנצלת על העיכוב בתשובה לפנייתך החוזרת)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)