קושי בלהשכיב לישון...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי בלהשכיב לישון...
    אפרת
    21/12/2008

שלום, בני בן 3.5 חודשים. מאז ומתמיד קשה לו ללכת לישון - אם הוא עייף הוא צריך קצת ידיים וכשהוא בדיוק מתחיל להרדם אני שמה אותו במיטה/עגלה - הוא פוקח עיניים ושוב נרדם. לפני כשלושה שבועות הוא התחיל ללכת למטפלת ונראה ששם הוא נרדם יחסית בקלות אבל איתי ממש קשה לו להרדם. הוא ילד עירני מאוד וסקרן ובמהלך היום ישן מעט, ואין לי בכלל בעיה עם זה רק שכשהוא עייף הוא מתחיל לבכות וממש צריך להרגיע אותו כדי שיגיע למצב מנוחה... למה איתי קשה לו להרדם לדעתכן ואיך אני יכולה לגרום לו להרגע לא על הידיים? או שפשוט הוא צריך מגע שלי כי הוא לאחרונה עבר שינוי מבחינת הליכתו למטפלת, ואני פשוט צריכה יותר להשקיע ולנסות להרגיעו על הידיים? אני רוצה לציין שהוא יונק ובלילה פחות קשה להרגיע אותו אם כי זה נעשה באותה שיטה. עוד שאלה בנושא - לפני שהלך למטפלת הוא היה קם לינוק פעם אחת בלילה (!) אבל מאז שהוא הולך אליה הוא קם 3 פעמים בלילה... לא ידעתי מדוע וייחסתי את זה למחסור בחלב אם אבל ניסיתי לתת לו סימילק 100 מ"ל (זה מה שהוא מסכים לאכול..) אבל עדיין קם 3 פעמים...לא הגיוני .. אם יש רעיונות אשמח לראות את זה מנקודת ראות אחרת משלי... תודה מראש אפרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קושי בלהשכיב לישון...

הוספת תגובה

• יצירת הרגלי שינה

מיכל דביר קורן
    22/12/2008

שלום אפרת,
    אפתח ואומר שאני לא כך-כך מאמינה ביצירת הרגלי שינה מובנים אצל תינוקות מתחת לגיל 6 חודשים. למרות שישנם אנשי מקצוע שדוגלים בהרדמה עצמאית במיטה מהיום הראשון (למשל, השיטה המתוארת בספר 'הלוחשת לתינוקות' ואחרים), אני נוטה לחשוב שתינוקות צעירים זקוקים לחום הגוף ולקרבה של מבוגרים על מנת שיווסתו את תנועותיהם הבלתי נשלטות ויסייעו בהרגעה עד להירדמות, לכן שיטות ההרגעה של 'על הידיים' לא נראות לי גרועות כל כך....אפשר להחליף את הידיים בליטוף במיטה, בהישארות לידו עד שנרדם.
    אתייחס אם כך לנושא הנקת הלילה: למרות שמקובל לחשוב שתינוקות בגילו של בנך עדיין לא מפתחים העדפה לגבי מי שמטפל בהם, הרי שבנך מוכיח אחרת....הוא כנראה מגיב להעדרותך ולפרידה ממך ומבקש יותר קרבה בלילה בהשוואה להזדקקות בעבר. יתכן כי מדובר בתקופת הסתגלות למטפלת וההנקות הלילה יפחתו בהדרגה. אני נוטה להציע לא לתת תמ"ל ודווקא כן לשמור את ההאכלות שלך ליניקה, בהשוואה לבקבוק שנותנים אחרים על מנת ליצור מובחנות (האם המטפלת מאכילה אותו בתמ"ל או בחלב-אם שאוב?). התעוררות הלילה לא חייבת להיות רק לשם אכילה, יתכן והוא מתעורר כי הוא זקוק לחיבוק ולליטוף, למוצץ, לשינוי תנוחה או לאי נוחות גופנית אחרת (צמיחת שיניים?!) וסביר כי האכלת-לילה אחת כן מספיקה לו.
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו