בעיות אכילה אצל תינוקת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות אכילה אצל תינוקת
    גלית
    24/12/2008

שלום, יש לי תאומיםבני 3 חודשים (נולדו בשבוע 30). בשבועיים האחרונים בכל פעם שהבת מראה סימני רעב ורוצה לאכול היא מתחילה לאכול כמה שניות בהתלהבות ודי מהר מתחילה לצרוח, לנופף בידיים וכאילו להיאבק. דבר זה התחיל בערב אולם בשבוע האחרון מתפשט כמעט לכל הארוחות ביום. תופעה זו קורית רק בארוחות בהן היא רעבה ולא בארוחות שבהן היא ישנונית. קיבלנו טיפול תרופתי לצרבת ולכאבי בטן אך ללא שיפור. גם ניסיון לשנות תחליפי חלב, פיטמה וכו, לא עוזר. רופא הילדים אמר שלדעתו הבעיה היא התנהגותית. האם יכול להיות בגיל כזה בעיה התנהגותית שגורמת לכך? ואם כן הא יש טיפול? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות אכילה אצל תינוקת

הוספת תגובה

• קשיי אכילה אצל תינוקות

אודט בוקאי
    25/12/2008

שלום גלית,

אין לי מספיק רקע התפתחותי לגבי בתך ומהלך הפגות שלה על מנת לענות לשאלתך. קשה לדבר על " בעייה התנהגותית" אצל תינוקות בגיל שלושה חודשים, לא כל שכן פגים שהמערכות שלהם טרם הבשילו. יתכן ומדובר במינוח של רופאים אשר לא מוצאים בסיס רפואי/בריאותי על מנת להסביר את התנהגותה של בתך בעת אכילה.

למיטב ידיעתי, פגים מצויים במעקב שגרתי בשנה הראשונה לחייהם במסגרת המכון להתפתחות הילד. אני ממליצה לך לפנות למכון, הכולל צוות רב מקצועי ובראשו עומד רופא התפתחותי, שראייתו רחבה יותר מראייתו של רופא הילדים, המתמקד בעיקר בבריאות/מחלות.

יתכן והקשיים שבתך חווה באכילה קשורים למהלך הפגות, לבשלות של מנגנוני היניקה והבליעה ובאופן כללי לבשלות נוירו פיזיולוגית, שמתבטאת בשלב זה בקשיי וויסות. אל נשכח שבתך בת השלושה חודשים היא בקושי בת חודש בגיל מתוקן (נולדה חודשיים וחצי לפני זמנה) ובגיל זה כל התופעות שאת מדברת עליהם עדיין מתרחשות.

מבחינה פסיכולוגית, ניתן לדבר על קשיי אכילה/האכלה רק כאשר שוללים כל בסיס אורגני/נורירולוגי לתופעה.

העצה היחידה שאני יכולה לתת לך מבלי להכיר את הרקע ההתפתחותי של בתך, היא לנסות להאכיל אותה לפני שהיא מגיעה לשיא הרעב, כלומר, אם היא פותחת שעתיים בין ארוחה לארוחה, לנסות ולהקדים את הארוחה הבאה בחצי שעה, ובכך לאפשר לה אכילה יותר רגועה.

בהצלחה רבה!
    אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו