מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרדמות תינוקת בת תשעה חודשיםשירה24/12/2008
שלום רב יש לי בת שניה בת תשעה חודשים. מהיום שהיא נולדה הנחתי לה להרדם לבד, היה לה סדר יום קבוע ושעות שינה קבועות. עם זאת מהיום הראשון קשה לה להרדם- גם כאשר היא כבר נרדמת , והיא מאוד עייפה בלי ספק, היא מתחילה להעיר את עצמה ( בהתחלה בשריטות עם היידים שלה, עכשיו היא פשוט קמה וצורחת ) כאילו השינה היא מקום מפחיד או כואב. כרגע המצב הוא: אני מניקה אותה , מניחה אותה במיטה ומלטפת את הראש- אם היא קמה ולא מוכנה לשכב אני יוצאת מהחדר, היא מתבכיינת קצת אני חוזרת ומלטפת את הראש- ההרדמות שלה עם הליטופים יכולה לקחת עד 40 דקות!!!! אם אני מלטפת קצת ויוצאת מהחדר היא מתחילה לצרוח- אין מצב בשום מצב שהיא פשוט תרדם לבד גם אם היא עייפה מאוד מאוד. הדבר קורה גם בהתעורריות באמצע הלילה- אני מוצאת את עצמי מס פעמים בלילה עומדת ליד המיטה ומלטפת לה את הראש זמן רב. בנוסף, השינה שלה קלה וכל רחש קטן מקפיץ אותה. איך עלי לנהוג בכדי שתלמד להרדם לבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר נוסף
שירה24/12/2008בחמשת החודשים הראשונים לחייה, רק בשעות הצוהריים, הייתי מניחה לה להרדם עליי. אולי זה הדבר שיצר את הבעיתיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנ"ל
מיטל25/12/2008הי שירה.גם לי יש את אותה הבעיה עם הבת שלי,בת חצי שנה.איפה ניתן לקבל ייעוץ בנושא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיי הרדמות בגיל תשעה חודשים
אודט בוקאי25/12/2008שלום שירה
הרגלי שינה של תינוקות מושפעים הן מנטייה מולדת של התינוק הספציפי (טמפרמנט, בשלות פיזיולוגית של מערכת העצבים) והן מהתנהלות הסביבה סביב השינה (עקביות, סדר יום, מידת המעורבות של ההורה בתהליך ההרדמות ותנאי הסביבה הפיזיים).
את מתארת מצב בו נהגת באופן הנכון על מנת להקנות לבתך הרגלי שינה תקינים-למדת אותה מיום הוולדה להרדם לבד, דאגת לסדר יום קבוע ומעטת ככל שניתן במעורבות שלך בהתעוררויות שלה בלילה (השארת אותה במיטתה תוך שאת מלטפת אותה ויוצאת מהחדר לסירוגין).
אני רואה שתי אפשרויות לכך שלבתך יש עדיין קשיים בשינה (קשיי הרדמות ויקיצות במהלך הלילה לזמנים ארוכים). האחת היא אינפורמציה משמעותית שציינת כתוספת לשאלתך - ההרגל שהקנת לבתך להירדם עלייך בשנת הצהריים (מדוע?). זוהי ללא ספק המעורבות הגדולה ביותר של הורה בתהליכי ההרדמות של ילדו ומהווה ניגוד מוחלט להתנהלותך בשאר היום עם בתך בנושא שינה. כתוצאה מכך בתך מתקשה לרכוש הרגלי שינה באופן תקין משום שהיא מצפה להמשכיות ועקביות בהתנהלות שלך גם בלילה.
ככל שהמעורבות ההורית בהשכבה גדלה, כך גדל הסיכוי להווצרות הפרעות בשינה.
אפשרות נוספת היא שקיים בסיס אורגני מולד להתנהגות של בתך בנושא שינה. השינה הקלה שלה, היקיצות המרובות, הצרחות והשריטות, יכולים לרמוז על קשיים בוויסות פיזיולוגי- חושי. על מנת לאשר הנחה שכזו, נדרשת תמונה מלאה לגבי תפקודה של בתך בשאר התחומים-בתחום האכילה(האם הרגלי האכילה שלה לשביעות רצונכם), בנושא הטמפרמנט שלה(האם היא פעילה יתר על המידה), בקצב ההתפתחות שלה עד כה, בתגובה שלה למגע (רגישות יתר/חסר) ובאופן כללי בתגובה שלה למעברים ולשינויים (האם היא מגיבה בקושי רב לשינויים בסביבה?).
אם יש לך חשד שאכן בתך סובלת מקשיי ווויסות, אני ממליצה לפנות לייעוץ של מרפאה בעיסוק במסגרת קופ"ח. ניתן לפנות גם באופן פרטי.
בהצלחה,
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובתך
שירה27/12/2008שלום רב קודם כל תודה רבה על התשובה המפורטת. אכן, הילדה שלי נמצאת כל היום בתזוזה בלי לנוח, היא לא מוכנה לאכול כמעט שום דבר מלבד יניקה והיא נוהגת למשוך לעצמה חזק בשיער. בעיניין ההתפתחותי דווקא, לפחות מבחינה מוטורית, היא מאוד מהירה (היא כבר אוחזת בדברים והולכת). מה ניתן לעשות בעיניין? שוב תודה שירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירה
אודט בוקאי27/12/2008אוכל להפנות אותך למכון להתפתחות הילד באזור מגורייך ועל פי קופת החולים שבתך חברה בה. רופא התפתחותי יראה אותה ויפנה אותה בהתאם לצורך לצוות הרב מקצועי (מרפאה בעיסוק, פסיכולוגית התפתחותית, וכו'). מאחר שהתורים לעתים ארוכים ואם את מרגישה שהצורך שלך במענה לא סובל דיחוי, אוכל להפנותך למרפאה בעיסוק באופן פרטי. העדיפות של פנייה למכון היא כמובן בהתייחסות הרחבה של הצוות הרב מקצועי, בהתאם לצורך.
המשך התכתובת בינינו יכולה להיות בפורום או דרך שליחת מייל לכתובת שלי (מופיעה בראש הפורום).
בברכה
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)