פחד מזרים אצל תינוקת קטנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד מזרים אצל תינוקת קטנה
    לירז
    26/12/2008

שלום, אני אמא לתינוקת בת 5 חודשים- דניאלה, בשבוע הראשון לחייה לא הפסיקה לבכות, התקשתה באכילה - למרות נסיונות מרובים לא הצלחתי להניק אותה (ככל הנראה בגלל שלא היתה אכלנית - גם עם תמ"ל לא עלתה במשקל מכיוון שמאז ומתמיד אוכלת כמויות קטנות יחסית - היום בגיל חמישה חודשים שוקלת 5 קילו, אך כיום אוכלת יפה יחסית ועולה במשקל - וזו כבר לא מוגדרת אצלי בעיה). רופאים שבדקו אותה אמרו כי ככל הנראה יש לה היפוטוניה ורגישות חושית. לטעמי אין לה רגישות חושית , והיא מטופלת אצל פיזיוטרפית שאומר שגם מבחינת טונוס שרירי אין לה שום בעיה. והבעיה היא-שדניאלה מאד מפחדת מזרים, מאד קשורה אלי. אנחנו גרים בחול ואני מטפלת בה לבד (אין לנו פה משפחה וחברים טובים) כשאנחנו הולכים לארועים חברתיים היא מאד בוכה, וגם אם חברה מחזיקה אתה בסיטואציה רגועה היא בוכה. במהלך טיפול אצל הפיזיוט' היא בוכה כל הזמן ומשחקת, הפיזיוטרפיסט אומר שרצוי שאני אצא מהחדר במהלך טיפול וכך אולי היא תתחבר אליו יותר, אני ממש לא בטוחה האם זה נכון והאם מבחינה רגשית אני צריכה לעזוב אותה- בסיטואציה שקשה לה. חשבתי להשאר ולטפל בה בבית לפחות עד גיל שנה, טוב לנו ביחד בבית, אך אולי - היא זקוקה לחברה של אנשים אחרים .... אני כבר לא בטוחה . אשמח לקבל התייחסות , בתודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד מזרים אצל תינוקת קטנה

הוספת תגובה

• שלום לירז,

דפנה תייר
    26/12/2008

את מתמקדת בשאלתך בקשר של ביתך אלייך וקשייכן להיפרד זו מזו. אך איני בטוחה שניתן לצמצם את הבעיה לקושי ספציפי זה בלבד. מתוך תיאורך מצטיירת תמונה של תינוקת עם רגישויות מורכבות, שהחלו כבר בראשית חייה. אני מתארת לעצמי שלא קל להתמודד עם מגוון הרגישויות שלה, ואני מתרשמת שאת עושה כמיטב יכולתך.
    התייעצת עם רופאים ועם מומחים, ובכל זאת לא קיבלת את אבחנתם והמלצותיהם. אני יכולה להבין את נטייתך שלא לקבל את דבריהם, אך איני בטוחה שיהיה זה נכון או נבון מצידך להתעלם מהם ולסמוך רק על תחושותייך.
    הייתי ממליצה לך בכל זאת לשקול שוב היעזרות באנשי מקצוע, רצוי משהו בסגנון המכונים להתפתחות הילד הקיימים בארץ, שכן שם יושבים מומחים מדיסצפלינות שונות שבצוותא רואים את התמונה הרחבה יותר. אני חושבת ששם תוכלי לקבל מענה לשאלות המטרידות אותך.
    בהצלחה, דפנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו