מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקשרות בין אם-פעוטלאה28/12/2008
שלום רב, ילדי בן 1.5 נמצא איתי כרגע בבית. התנהגותו השתנתה לרעה בשבועיים-שלושה האחרונים ואני מוצאת שאני משתגעת ומתקשה להתמודד. כשאנו בבית הוא לא חוקר את סביבתו לבד, אני נותנת לו משחק או יצירה להתעסק ואחרי כדקה הוא קם ומחפש אותי. הוא מייבב המון ללא סיבה רפואית. רוצה הרבה על הידיים. נצמד אלי ומחזיק אותי ברגל ואם אני במטבח, מביא את הצעצועים לשם ויושב לידי. כאשר אני מטיילת בבית מחדר לחדר הולך אחריי לכל מקום. מה שנקרא "דבק". כשאני מדברת בטלפון הוא מייבב ואני לא מצליחה לנהל שיחה. זה נורא מתשכל אותי שלכאורה הוא שולט בי ולא מאפשר לי להתארגן עם מטלות היום וסדר היום כפי שצריך, שכן הכל מתעכב לי בשל התנהגותו זו. יש לציין שהוא ילד מאוד עירני כבר מלידה וכל דבר מעניין אותו והוא רוצה לחקור. כאשר אנו מחוץ לבית (בקניון או בגינה) אני משחררת אותו והוא הולך חופשי מבלי לבדוק אפילו שאני נמצאת אחריו ומתנהג ההיפך הגמור. מוזר לי מאוד שדווקא בבית במקום הכי מוכר ושאמור להיות בטוח הוא נצמד, תלותי ובעל טמפרמנט יבבני ובחוץ במקום חדש, הוא מרשה לעצמו לטייל וללכת לכל מיני מקומות מבלי ליצור עמי אפילו קשר עין. יש לציין שגם שנתו מאז ומתמיד גרועה. הוא נרדם בקושי רב ולאחר שנרדם מתעורר מספר פעמים בלילה - הוא לא רגוע בשנתו. קראתי באיזה מקום שילדים בעלי טמפרטמנט מולד שהוא לא נוח בד"כ ישנים פחות טוב בלילה. גם באוכל מאז ומתמיד היה בעייתי - לא אכלן וכשהוא בוכה לעיתים אני חושבת שאולי רעב ומציעה לו אוכל ושוב טורחת מכינה ובסוף זורקת. אני לא חושבת שיש ביננו קשר על בסיס שאינו בטוח עבורו, שכן תמיד הייתי גם אני וגם בן זוגי רגישים אליו וניגשים אליו לכל קריאה ומתייחסים אליו. התנהגותי השתנתה אליו בשבועיים האחרונים והפכה להיות חסרת סבלנות וצעקנית ופחות רגישה בשל השינוי שחל בו. כשאבא חוזר בערב מהעבודה (בשמונה לערך) הוא יותר שמח, פחות יבבן אבל באופן כללי בסופי שבוע כאשר שני ההורים נמצאים עמו יחד הוא חוזר על דפוס ההתנהגות שלו ויותר נצמד אלי. אני מנסה לחפש את הסיבה וחושבת שאולי זה בשל השינויים הרבים שעבר בשנה האחרונה: היה עמי עד גיל 6 חודשים. הוכנס למשפחתון במשך שלושה שבועות והוצא בשל אי שביעות רצון שלנו. במשך חודשיים היה רק אצל סבתא עד שמצאנו מטפלת. היה עם מטפלת במשך 3 שבועות ושיחררנו אותה כי שיקרה לנו בהכל. כדי לשמור על מקום עבודתי , עבדתי מהבית במתכונת מצומצמת ולכן הייתי איתו, אבל יחד איתי היתה גם למספר שעות מטפלת ויום בשבוע היה אצל סבתא. לאחר 4 חודשים חזרתי לעבודה למשרה מלאה והוא נכנס לגן, ואז כל הזמן מחלות. אני פוטרתי מעבודתי וכעבור חודשיים וחצי הוצא מהגן בשל התחלואה הרבה ושוב כרגע איתי. אני בעצמי מרגישה שעברתי הרבה שינויים בשנה הזו וחוסר יציבות ושיגרה שמאוד חסרים לי ואני חושבת שאולי הוא מתנהג כך בגלל זה. אשמח לשמוע את דעתכם ולקבל עיצה כיצד להתמודד. תודה רבה לאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעתם של שינויים על פעוטות
מיכל דביר קורן29/12/2008לאה שלום,
את כותבת על קושי בתחומים רבים בהתמודדות עם בנך כיום: הרגלי אכילה ושינה, הרגלי משחק, התפתחות רגשית ואני תוהה האם את מצליחה בכל זה גם קצת לעצור ולחשוב....המעבר לאימהות, המעבר מזוג למשפחה, הם מעברים מורכבים מאוד לכשעצמם, אז כמובן שהקושי והבלבול רק גדלים עם כל שינויי הרקע הללו. השינויים הרבים כל כך שעברתם השפיעו על כולכם: עליו כפעוט שצריך להסתגל לכל כך הרבה מעברים ועלייך בתור מי שאמורה לספק עבורו סביבה יציבה. מאוד קשה להתפנות לגידול תינוק בתוך כל התחלופה הזאת כיוון שמאוד קשה לבודד את הגורמים. את בוודאי חשה מתוסכלת מהשינויים ומהקושי למצוא את עצמך ואת מה שחשוב לך, ולכן היכולת להתפנות אליו ולהעניק לו נמוכה וכך גם היכולת להבין למה הוא זקוק ומה הוא בעצם צריך ממך. את כותבת שהתנהגותך כלפיו השתנתה ושהפכת חסרת סבלנות אליו בגלל התנהגותו, אך אני מניחה שההתנהגות שלו השתנתה בדיוק בגלל זה: הוא מרגיש היטב את השינוי שחל בך ומגיב ואתם שניכם כלואים במעגל שההנאה בו הולכת ופוחתת.
אני מרגישה שהעצה הטובה ביותר שאוכל לתת לך כעת היא לפנות לקבלת עזרה מקצועית. בתקופות מסוימות צריך סיוע של יד מכוונת על מנת "לעשות סדר", לנסות לעצור, לפנות מרחב ומקום, לחשוב על הדברים ולעבד אותם, לעשות סדר עדיפויות ולהכניס מעט היגיון בכל הבלבול. מאוד קשה לעשות זאת ללא עזרה, ובוודאי שזה בלתי אפשרי כאשר את מטופלת בפעוט בעל צרכים ורצונות משלו. אני מניחה שצריך להתרוצץ אחריו ושהטיפול בו אינטנסיבי כל כך עד שאין שום מרווח נשימה להבין מה הוא צריך ומה מתאים לך, איפה הוא מתחיל ואיפה את כבר נגמרת...
תוכלי לכתוב אליי (גם לדוא"ל) על מנת שאוכל להפנות אותך למקום מתאים באיזור מגורייך.
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחסים עם הפעוט
לאה29/12/2008שלום מיכל תודה על התייחסותך המהירה אשמח שתפני אותי לעזרה מקצועית באיזור מגוריי בנתניה אגב, האם יש עזרה מסוג זה במסגרת קופות החולים? רב תודות לאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה לעזרה באיזור נתניה
מיכל דביר קורן29/12/2008לאה שלום,
אני שמחה על הרצון לפנות, לצערי איני מכירה מישהו מתאים שעובד בנתניה אך אולי תוכלי מעט להתרחק...:
אני ממליצה על פסיכולוגית מצויינת במושב חרות (איזור תל מונד) - בט דגני, טל. 0545723158
אפשרות נוספת היא התחנה בקיבוץ גבעת חיים איחוד (איזור חדרה) בה ניתנים שירותים לגיל הרך, טל. 04-6369575.
במסגרת קופות החולים ניתנים שירותים של התפתחות הילד עבור ילדים עם ליקויים התפתחותיים (לכללית ולמכבי יש יחידות בתוך נתניה), אך אני סבורה שהצרכים שלכם כעת הם אחרים.
בהצלחה רבה,
(אשמח להתעדכן מה שלומכם...)
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)