מוצץ בעקבות כניסה למעון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוצץ בעקבות כניסה למעון
    נעמי
    01/01/2009

שלום, ביתי בת 15 חודשים. היתה איתי בבית עד לפני שבועיים שהכנסתי אותה למעון.. היא יונקת עדיין. היא מעולם לא לקחה מוצץ למרות שניסיתי מאז שנולדה,אך תמיד סירבה. כמו כן היא מסרבת לשתות חלב שאוב בבקבוק, אלא רק מים. מזה שבועיים הכנסתי אותה למעון, כל יום היא נשארת בין שעתיים לשלוש לכל היותר. יש שם ילדים עד גיל שנתיים וחצי. זה כמה ימים שהילדה שלי רותה מוצץ. היום באתי לקחת אותה והיא היתה עם מוצץ בפה (אני שמה לה מוצצים בתיק כדי שלא תיקח מילדים).כמו כן בבית היא גם מבקשת מוצץ. האם זה נורמאלי? האם הגיוני שבגיל הזה היא תתרגל למוצץ? האם זה מראה על מצוקה? תודה נעמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מוצץ בעקבות כניסה למעון

הוספת תגובה

• שלום נעמי

דפנה תייר
    02/01/2009

ידוע לי שבמעונות רבים נוהגים להרגיל תינוקות ופעוטות לשימוש במוצץ, גם אם עד לכניסתם למסגרת זו לא השתמשו בו, וזאת על מנת שלצוות תהייה יכולת מוגברת להרגיע את הפעוט בעת הצורך, ואפשר להבין אותם. עם זאת יש הורים שמתקוממים נגד ההרגל המיותר הזה שעד עתה היסתדרו בלעדיו.
    במקרה שלך יש להודות שלא הישארת לצוות הרבה אפשרויות אחרות: הם לא יכולים להניק את הפעוטה ולהרגיע אותה (כפי שאת אולי נוהגת לעשות) ולא יכולים להרגיעה ע"י נתינת בקבוק. לפיכך, על מנת להקל על הסתגלותה למעון הציעו לה מוצץ - והיא אכן לא סירבה (כפי שעשתה איתך). היא התרגלה למוצץ ואין זו שאלה של היגיון.
    מציצת מוצץ בגיל כזה היא שכיחה ביותר ונורמלית. ההרגל החדש שאימצה אינו הוכחה למצוקה, אם כי עלולה להיות מצוקה בלי קשר לזה דווקא.
    לגבי בקשת המוצץ בבית - לשיקולך. אם את מוצאת לנכון שיש בזה טעם - אפשרי לה, ואם את מתנגדת לכך - אל תאפשרי זאת והיא תלמד שהיא מקבלת מוצץ רק בגן.
    בברכה, דפנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו