מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה עם פעוטה בת שנתיים ושבעה חודשיאמא03/01/2009
יש לי בעיה רצינית בחודש חודשיים האחרונים בתי פעוטה באמת מפותחת ווירבלית ופקחית הפכה להיות תזזיתית מאוד, מרביצה ברגע שלא מקבלת את מבוקשה, נושכת לעיתים וצועקת לנו ההורים מאוד קשה, מצד אחד היא עדיין תינוקות ומצד שני אנחנו כן מנסים לתת לה משמעת ע"י פינת פויה למספר דק' בלבד עד 2 דק' מה עושים כיצד כן ניתן ל"חנך" נקרא לזה פעוטה בגיל זה מבלי לגרום לנזק ולחוסר ביטחון? בעלי קצת יותר סמכותי ממנה לוקח אותה ב"עצבים" נקרא לזה ושם אותה בפינת פויה שאנחנו יצרנו בכל מקום בבית. לי קשה עם זה אבל אני יודעת שזה לטובת הילדה נקרא לזה. מה כן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום משהי,
דפנה תייר03/01/2009את מתארת התנהגות של ביתך שהחלה אך לאחרונה. זוהי התנהגות המאפיינת בדיקת גבולות של פעוטות בגילה.
התנהגות זו היא דוגמה קלאסית להתנהגות המצריכה הצבת גבולות מצד ההורים.
אגב, אינך מציינת אם חלה הרעה בהתנהגותה במסגרת החינוכית שאליה היא הולכת (בהנחה שהיא נמצאת במסגרת שכזו) ואם כן - כיצד מתמודדים עם זה שם. אני מניחה שאם במסגרת זו יש אוירה וגננות סמכותיות, יתברר ששם לא חלו שינוי או הרעה בהתנהגות בתכם.
ראוי לציין לחיוב את עצם רצונכם להפסיק את ההתנהגות השלילית של בתכם. את מספרת על נסיונכם למשמע את הפעוטה בעזרת "פינת הפויה".
הצבת גבולות מתורגמת לא פעם על ידי הורים כהענשה: אם אני הורה שמעניש - סימן שאני הורה שמציב גבולות. תפיסתי בענין רחוקה מהנחה זו: הורים שמוצאים את עצמם מרבים להעניש את ילדם, ובמיוחד ילד בגיל צעיר שכזה, כנראה לוקים בידיעתם וביכולתם להציב גבולות.
הצבת גבולות היא תמיד לטובת הילד וזו חובתו של ההורה להציב גבולות. אך לא מעט הורים זקוקים להדרכה כיצד לעשות זאת. הייתי ממליצה לך ולבעלך להרשם לאחד מהקורסים הרבים המיועדים להורים, המועברים במתנ"סים, במרכזי הגיל הרך או ב'בתי ספר להורים' למיניהם. כמובן שיש באפשרותכם גם לפנות לקבלת הדרכה אישית/פרטית.
הדרכה שכזו תעזור לכם מאוד ללמוד כיצד לחנך באופן חיובי את ילדיכם.
בהצלחה, דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)








.jpg)
