מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעבר צעון זמניאמא של04/01/2009
שלום רב, אני אמא חד הורית לפעוטה בת שנה וארבעה חודשים. עד גיל שנה היא הייתה איתי ועם הוריי בבית ועוד כל מיני מטפלים מתחלפים. (עבדתי מעט מאוד) בגיל שנה (ספטמבר) אני התחלתי לעבוד במשרה מלאה רחוק מהבית ואני מגיעה מאוחר מידי יום (בסביבות 18:00). בתחילת השנה גרתי מרחק של חצי שעה מבית הורי והיא הייתה בגן באזור המגורים שלי, אך ההורים שלי היו אלו ששמרו עליה וזה הקשה עליה. בנוסף, היא התחילה להיות חולה (קוצר נשימה, דלקת ריאות) ולא התאקלמה במעון כראוי. אחרי החגים חזרתי לגור עם הוריי והיא עברה למעון בעיר מגוריהם. שוב היה משבר והיא עדיין לא נקלטהלגמרי במעון החדש. כל פעם ששמים אותה זה מלווה בבכי רב ובמהלך היום היא מיד פעם מתבכיינת. אבל לאט לאט היא התרגלה יותר ויותר. אני לא יכולה לומר שהיא הייתה לגמרי מאושרת מהמצב. בשבוע האחרון היא לא בגן מכוון שאנחנו גרים באשקלון ואין גנים ואני נסעתי איתה למרכז עד שהמצב ירגע. אנחנו נמצאות בבית של קרובי משפחה שמפנקים אותה ומשתעשעים איתה ואני נמצאת איתה הרבה, אין ספק שטוב לה יותר, וזה גם ניכר בהתקדמות משמעותית שהייתה לה בהליכה, בהבנה. אבל עדיין, מצב זה לא יכול להמשך כך מכוון שאין לי מי שישמור עליה בכדיע שאני אוכל לעבוד. ולקחת אותה איתי זה לרוב בלתי אפשרי. כרגע יש אופציה שאני אשים אותה במעון של אותה רשת שהיא נמצאת בה באשקלון, רק באזור המרכז. אין ספק שזה יקל עליי. אבל מה זה עלול לגרום לה? אני בטוחה שצפוי משבר, ואני פוחדת שאני ממש מזיקה לה עם כל המעברים. איך ניתן אם בכלל לעשות את זה נכון? עוד 2 נק' לציון: היא עדיין יונקת וישנה איתי בלילה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר זמני למסגרת חינוכית
מיכל דביר קורן05/01/2009שלום לאמא של,
מתוך דברייך אני מבינה שבתך עברה בארבעה חודשים שלוש מסגרות גניות וזה המון!! גם עבור ילד בוגר יותר, או מבוגר, להסתגל בכל פעם לסביבה חדשה, למטפלים אחרים ולשגרה אחרת זה מאוד קשה, לא כל שכן כאשר מדובר בפעוטה צעירה שרק לאחרונה החלה להיפרד מאימה ועד כה שהתה בבית.
לשאלתך הקונקרטית - האם לשלוח אותה באופן זמני למעון באיזור המרכז תשובתי היא לא. למרות שלא ברור כמה זמן המצב העגום יימשך, לא ניתן להפוך את חוסר השגרה הזה לשגרה על ידי "העמדת פנים" שהכל בסדר. אומנם המעון יהיה שייך לאותה רשת, אך מדובר במבנה אחר, סביבה אחרת, ילדים אחרים ובעיקר: מטפלים אחרים שלא מכירים את בתך ויהיה עליה להכירם. זה לוקח זמן וגובה הרבה כוחות.
ברור לי הצורך לפנות זמן עבור עצמך בתקופה זו ובוודאי למצוא פתרון לשהותכם באיזור המרכז, אך לצערי לא אוכל להמליץ על שינוי נוסף עבור בתך. היא נמצא בבית קרובי משפחה, רחוקה מהסביבה המוכרת לה, מהחפצים והצעצועים שלה שמקנים לה בטחון, ויהיה לה קשה מאוד להתרגל לעוד מקום כעת ולהיפרד ממנו שוב. על מנת שתוכל להסתגל למסגרת חינוכית בצורה טובה שגרה וקביעות הינם הבסיס לכל, ואיך נוכל לשכנע אותה שמאמצי ההסתגלות שהיא תעשה יהיו הפעם בעלי תועלת? הרי ה"תגמול" שמקבלים על היכולת להסתגל למצב חדש הוא העובדה שבהדרגה המצב החדש הופך מוכר, צפוי וידוע....
במצב חירום מעין זה המטרה היא למצוא מקסימום שגרה והדרך הטובה ביותר היא להפחית את השינויים ככול הניתן. אם אתן רחוקות מהבית הרי שחשוב שתהיי איתה כמה יותר (האם את עצמך חייבת לעבוד? הרי חלק מתושבי הדרום אינם עובדים כעת והינם זכאיים לפיצוי) ואני מניחה שניתן למצוא פתרון זמני מתאים יותר.
אני מזמינה אותך לקרוא את תשובתה של דפנה בפורום זה מיום 3/1 אודות התמודדות עם ילדים בשעת חירום.
שיהיו ימים שקטים,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)