מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- העדפת אבא על פני אמאאמממא09/01/2009
בוקר טוב. אני כותבת מתוך יאוש ועצבות, כי אני כבר לא יודעת מה לעשות. בני בן שנה וחצי, בן יחדי. עד גיל שנה וחודשיים הייתי איתו בבית, מספטמבר הוא נמצא במשפחתון. מה שמאוד מתריד אותי זהו הקשר בינינו. הוא מעדיף את אבא שלו על פני ממש מובהק. כלומר הוא פשוט מתעלם ממני. בבוקר כשהוא מתעורר ואנו לוקחם אותו אלינו למיטה. הוא לא מתייחס אלי בכלל. הוא שוכב ליד אבא, מנשק אותו , משחק איתו וכו. ואני שוכבת בצד והוא אפילו לא מסתקל אלי. כשבעלי יוצא לעבודה, הוא פורץ בבכי, אם הוא הולך לשרותים הוא בא אחריו ובוכה ליד דלת. הוא מביא לו משחקים, רץ אליו כשרואה אותו ועוד הרבה דוגמאות. והבעיה היא שכלפי היחס שלו שונה ממש. אם אני יוצאת והוא נשאר עם בעלי. הוא אפילו לא מסתכל לכיווני וממשיך בעיסוקיו, אפילו אם אני אומרת שאני יוצאת. אני אלך לשרותים, לחדר אחר והוא לא שם לב לזה, אם זה אבא הוא מיד יבוא אחריו. אני מאוד מתוסכלת ועצובה, כועסת על בעלי ועל בני. בוכה וצעקת. אני יודעת שאומרים שיש תקופות שילדים מעדיפים הורה אחד על פני שני. הבעיה היא שזה ככה כבר יותר מחצי שנה ואפילו מתגבר... אני לא יודעת למה זה קורה לי. תמיד חשבתי שילדים אוהבים את אמא יותר, במיחוד עד גיל 2-3. אז למה ואיך קרה דבר כזה? מה אני צריכה לעשות ? אולי לפנות ליעץ ? מצתערת על האורך, ומאוד אודה על תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אמממא,
דפנה תייר10/01/2009צר לי על הרגשות הקשים שאת חווה עקב התופעה שאת מתארת.
אקדים ואומר שככלל - זוהי תופעה מוכרת ביותר שתינוק או ילד יעדיף בתקופות שונות את אחד מהוריו על פני רעהו. לפעמים קל להבין מדוע ולפעמים זו נשארת תעלומה המורכבת ממגוון סיבות.
יותר מכך: אותה הסיבה, לכאורה, עשוייה להשפיע אחרת על תינוקות שונים. לדוגמה - מבין התינוקות המטופלים בעיקר ע"י אמהותיהם יהיו כאלו אשר במובהק יעדיפו אותן, ולעומתם יהיו כאלו אשר יעדיפו דווקא את האב שלא נמצא איתם מספיק.
לתינוק עשויים להיות, ועל פי רוב גם יש, מספר דמויות התקשרות (אנשים שמטפלים בו ושאותם הוא אוהב) ואין בכך רע. נהפוך הוא. לעיתים ההיררכיה בינהם (אל מי הוא יותר קשור) ברורה ולעיתים מטושטשת. חוזק הקשר מתגלה דווקר ברגעים בהם התינוק נמצא במצוקה - אל מי הוא פונה אז?
לעיתים התופעה כולה היא בעיני המתבונן - האם או האב עשויים לחוש דחויים בשל קושי רגשי הנובע מהם ולאו דווקא בשל התנהגות הילד. כמו כן לעיתים התופעה הופכת לבעיה בשל מאבקי כוח וקונפליקטים בין ההורים לבין עצמם, כשלעיתים במקום לשתף פעולה הם "מתחרים" מי מהם הורה יותר טוב ואת מי הילד אוהב.
את אינך מספרת מה טיב היחסים בינך לבין בנך שלא במסגרת התופעה שאת מתארת. איך הקשר בינכם כשאתם לבד? האם גם אז הוא אדיש כלפייך?
אם הסברי זו לא יתרום להרגעת סערת רגשותייך ולא תחושי שיפור בטיב הקשר בינך לבין ילדך - יש בהחלט מקום שתפני לייעוץ.
בברכה, דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ...
אמממא12/01/2009תודה רבה על תשובתך. אני רוצה להעמיק יותר. הבעיה היא זה לא תקופות של העדפה. זה נמשך כבר יותר מחצי שנה. ולדעתי אפילו מחמיר. דווקה בעלי מאוד תומך ואין ביניינו מאבקי כוח. ומה שבאמת לא ציינתי וזה מה שביקר פוגע בי, זה שכואב לו משהו, כשהוא מתעורר בלילה עם בכי ואני ניגשת אליו - הוא מתחיל לבכות יותר חזק וממש דוחף אותי, כאליו אני עוד יותר מחמירה את המצוקה שלו. ואז בעלי לוקח אותו על הידיים והוא מייד נרגע . גם כאשר אני ובני לבד , הוא דיי עדיש כלפי . אני מרגישה שאולי עשיתי משהו רע שפגע בו, אבל אני לא זוכרת שקרה משהו חריג... אז ממש מרגישה עבודה. אני לא מתחרת עם בעלי את מי בננו יאהב יותר, אני פשוט רוצה שהוא לפחות קצת יותר יאהב אותי, וכשרע לו שיבוא אלי לחיבוק... זהו בעצם זה מה שרציתי להוסיף .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה,
דפנה תייר13/01/2009את אכן זקוקה לחיבוק...
דברייך מעלים שאלות רבות, אך אין טעם להרבות בהן כאן מכיוון שאני באמת חושבת שיש מקום שתפני לייעוץ מקצועי. אני ממליצה לך להגיע לאחת התחנות/המרפאות לטיפול באם ובתינוק, שם תיפגוש אותך ואת תינוקך תירפיסטית שתלמד להכיר את היחסים בינך לבין בנך ושתוכל לכוון אותך ולעזור לך.
בברכה, דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)