פרידה לחודשיים מילדה בת שנה וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרידה לחודשיים מילדה בת שנה וחצי
    יוליה
    11/01/2009

שלום! בתי היא בת שנה ו 7 חודשים. עקב סיבה מסויימת אני ובעלי צריכים להשאיר אותה לחודש חודשיים אצל סבתא (מקסימה) ולנסוע. האם זה יכול איכשהו להשפיע על ההתנהגות שלה בעתיד? האם זה יכול להשאיר אצלה איזה פחד לתמיד- אמא עזבה אותי\ האם היא יכולה לשנות את היחס שלה אליי אחרי ובעתיד? עכשיו אנחנו קשורות מאוד מאוד. המחשבה על פרידה מאוד מפחידה אותי. אבל המצב מאלץ. אודה על תשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פרידה מפעוטה

מיכל דביר קורן
    11/01/2009

שלום יוליה,
    הפרידה הצפויה שאת מתארת היא ממושכת מאוד עבור בתך הצעירה. אני מניחה ששקלתם את כל האפשרויות האחרות לפני שקבלתם את החלטתכם לנסוע וכנראה שאכן אין ברירה. לצערי לא אוכל לומר שלא יהיו השפעות עתידיות לפרידה זו, אך מידת ההשפעה תלויה ביכולות ההסתגלות שלה, ברמה השפתית ובעוד משתנים חברתיים ורגשיים המשתנים בין ילד לילד.
    אני ממליצה לכם לנסות לצמצם את הקושי ככול הניתן באמצעות שמירה על מקסימום גורמים שלא ישתנו, כלומר, עדיף שהיא תשאר בביתה המוכר, עם החפצים שלכם ושלה, ושסבתא תבוא להיות איתה בבית על פני האפשרות שהיא גם תעזוב את ביתה המוכר. חשוב מאוד להמשיך ללכת למסגרת החינוכית הקבועה (וכמובן לעדכן את צוות הגן על השינוי). הרעיון הוא לנסות לשמור על כמה שיותר דברים מוכרים שיאפשרו תחושה של שליטה כאשר היא מרגישה את השינוי. אם היא לא מורגלת להישאר עם סבתא, חשוב מאוד לעשות הכנה בימים ובשבועות שלפני כדי שהן יתרגלו האחת אל השניה ושסבתא תכיר את שגרת היום שלה, את הצעצועים האהובים, את הטקסים וכדומה, ובהדרגה תתחיל לקחת חלק בטיפול בה (מקלחת, השכבה, האכלה וכדומה), תחילה בנוכחותכם.
    קשה לשמור על קשר טלפוני בגיל הזה, אבל אם יש באפשרותכם לצלם את עצמכם בווידאו - מדברים אליה, שרים לה, מספרים סיפור אהוב ומוכר ועוד, תוכלו להשאיר זאת לסבתא ולבקש להראות לה באופן סדיר. ניתן גם לדבר בשיחות וידאו במחשב אם ישנה מצלמת אינטרנט מתאימה. חשוב מאוד שסבתא תקפיד להזכיר אתכם, להגיד שאתם מתגעגעים, חושבים עליה וכדומה, ותאפשר לה לדבר עליכם.
    היא אכן עשויה לכעוס כשתחזרו ולחשוש מפרידה בעתיד, וחשוב שתשימו לב לשינויים בהתנהגותה.
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו