התפתחות בגיל 1.5

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות בגיל 1.5
    לאה
    11/01/2009

שלום רב, בני בן כמעט שנה וחצי, נמצא איתי בבית. מעניין אותי לדעת מה ילד בגילו אמור לדעת/ לעשות מבחינת ההתפתחות שלו? למשל, האם אמור לדעת לזהות צבעים/צורות (אני מניחה שבוודאי לא, רק לצורך הדוגמא) האם לדבר ולומר מספר מילים? כמו כן, איך אני יכולה לסייע בהתפתחות שלו, שכן אני מניחה שבגלל שהוא בבית הוא בוודאי למד ומתפתח פחות מאשר לו היה בגן. רב תודות לאה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות בגיל 1.5

הוספת תגובה

• אבני דרך בהתפתחות פעוטות

מיכל דביר קורן
    12/01/2009

לאה שלום,
    ראשית אחלוק על קביעתך שילד אשר נמצא בבית לומד פחות מילדים המבקרים בגן, בגילו של בנך זה עדיין לא חד-משמעי, במיוחד אם בבית מקדישים לו זמן למשחק משותף, לטיולים בחוץ, לקרית ספרים וכדומה. דווקא אינטראקציה של 'אחד על אחד' עם מבוגר משמעותי תורמת מאוד להתפתחות בגיל הזה, בהנחה שמתקיימים מפגשים עם ילדים אחרים וכן שהמבוגר המטפל פנוי רגשית על מנת לטפל בו.
    קצרה היריעה מלפרט כאן מהם ההשגים המצופים בגילו, ילדים מתפתחים במגוון תחומים (תקשורת ושפה, מוטוריקה גסה ועדינה, קוגניציה, התפתחות רגשית-חברתית, תפקודי יומיום), ובכל תחום קיים טווח של התנהגויות המצופות בכל גיל. אני ממליצה לך לפנות לאחד מספרי ההדרכה להורים העוסקים בהתפתחות בגיל הרך (למשל, הלוחשת לפעוטות או המדריך השלם לטיפול בתינוק ובילד), או לחלופין לאחד מאתרי האינטרנט העוסקים בנושא ובהם מופיעות טבלאות התפתחות המפרטות בקצרה את המצופה בכל גיל.

בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו