מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחדים אצל תינוק בן שנהשני14/01/2009
שלום, בני בן כמעט שנה וחודש. באופן כללי יש לו אופי נוח ונמרץ, ובכלל לא חששן. לדוגמה, החל ללכת בגיל 11.5 חודשים בלי "להתכונן" - פשוט יום אחד התחיל ללכת עצמאית אפילו שעדיין לא ידע לעמוד ללא תמיכה. לאור כך שהוא תמיד היה פעלתן נמרץ ו"אמיץ", אני מופתעת לגלות אצלו לאחרונה פחדים מאוד חזקים. למשל, קנינו מכשיר אינהלציה בצורת רכבת ובשניה שהפעלנו אותו והוא שמע את הרעש החזק, הוא התחיל לבכות בהסטריה והפחד ניכר על פניו. כששמתי את המסכה על הפנים שלי כאילו אני עושה אינהלציה הוא חיבק אותי בלחץ כשברור שהוא דואג לי... אני יודעת שהרבה ילדים מתנגדים לאינהלציה אבל פה לא היתה התנגדות של עצבים או חוסר רצון אלא ממש פחד ומצוקה, והדבר חזר על עצמו מספר רב של פעמים למרות שניסינו לשחק עם האינהלציה ולחבב אותה עליו. בנוסף, הוא מפחד מאד מרופאים ואחיות, עוד לפני שהם נוגעים בו בכלל. ברגע שהוא שהרופא לוקח את הסטטסוקופ או שם חלוק הוא מתחיל לצרוח ולהתנגד לכל דבר, כך שכל פרוצדורת בדיקה הכי פשוטה מצריכה אותי להחזיק אותו מש בכוח, תוך כדי שהוא צורח ונהיה אדום לגמרי ובקושי נושם. חשוב לי לציין שאף פעם לא עבר פרוצדורה רפואית שהיא מעבר לבדיקה רגילה של רופא (מקל גרון, הסתכלות באוזנים וכו'). הוא מתחיל להתנגד ולצרוח לפני שהרופא עושה משהו בלתי נעים. בנוסף הוא גם מפחד מאוד מהרעש של שואב האבק, ואני נאלצת לשאוב רק כשבעלי מקלח אותו עם דלת סגורה. ממה נובעים הפחדים האלה? מה ניתן לעשות בקשר אליהם? האם עלי לדאוג? חשוב לציין שהוא נמצא אצל מטפלת עם ילד נוסף, אני מאד מעריכה וסומכת עליה והוא מאד אוהב אותה וקשור אליה. תודה רבה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם על השאלה שלי... :(
שני16/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחדים בגיל שנה
אודט בוקאי17/01/2009שלום שני
ראשית אני מתנצלת על העיכוב במתן התשובה.
השאלה שלך מתייחסת להסתגלות למצבים וגירויים חדשים. ילדים שונים זה מזה בסף הרגישות שלהם לגירויים חדשים ומעבר לכך-ילד מסוים יכול לגלות רגישות יתר לגירויים מסוג אחד ותת רגישות לגירוי מסוג אחר.
אין סתירה בין העובדה שבנך "העיז" ללכת לפני שהוא "התכונן" לכך ובין הפחדים הנורמטביים שהוא מגלה במצבים חדשים ומאיימים כגון ביקור אצל רופא וחשיפה לרעשים שהוא לא מכיר. בנך התחיל ללכת מתוך בחירה ותחושה שהוא שולט במצב: הוא זה שמחליט על העיתוי, האופן והקצב של ההליכה. תנאים אלו מגבירים את תחושת הבטחון בדרך להתנסות במצבים חדשים. בנוסף, כנראה שלבנך יש צורך רב בגירויים וסטיבולריים של תנועה במרחב ולכן הוא לא חושש מחוסר יציבות ונפילות שכרוכות בתחילת הליכה. בניגוד לכך, בסיטואציות כגון ביקור אצל רופא הוא אינו שולט במצב, אדם זר נוגע לו בגוף כשהוא בלאו הכי מרגיש לא טוב והוא עוד לא מסוגל להבין שמדובר באדם שמבקש להיטיב עמו-לרפא אותו ולא להכאיב לו.
מרבית הילדים בגיל של בנך מאויימים מרעשים חזקים ופתאומיים כמו של שואב אבק ומכשיר אינהלציה. האם בנך מגיב בבכי ופחד גם לרעשים פתאומיים אחרים, כגון, הורדת המיים באסלה, מטוס , אופנוע וכו'? באופן כללי בגיל שנה ילדים עדיין לא מקשרים בין הרעש לבין המקור שלו ולכן מרבית הרעשים הם מבהילים. עם הזמן ככל שהם יודעים לקשר בין השניים יש תהליך הסתגלות והחרדה הולכת ונעלמת.
ילדים אחרים שהם בעלי רגישות יתר לרעש יגלו לאורך חייהם אי נוחות במידות שונות במצבים של רעש חזק-בדרך כלל באירועים המוניים (ימי הולדת וכו'). אלו הילדים שנוטים לשים ידיים על האוזניים עד שהרעש חולף או שממש נמנעים ומתרחקים.
אין מקום לדאגה לנוכח התנהגותו של בנך, יש צורך לכבד את חששותיו ולאפשר לו זמן הסתגלות בקצב שלו. כמובן שניתן "לידד" אותו למצבים אלו כפי שהתחלתם לעשות-לנסות לתת לו כמה שיותר שליטה במצב, לחפש פתרונות יצירתיים, והכל תוך ליווי במלל למשל-הרופא רוצה לעזור לך שתרגיש יותר טוב, אנחנו פה איתך אתה לא לבד וכו'. ככל שאתם תתיידדו עם הרופא ותפגינו נינוחות בקשר איתו, כך בנכם ילמד שאין צורך לחשוש.
בהצלחה
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה-ושאלת הבהרה
שני17/01/2009קודם כל תודה על התשובה. הרגעת אותי וטוב לדעת שמדובר בתגובות נורמליות. לא הצלחתי להבין מתשובתך האם לחשוף אותו יותר לגירויים המפחידים או להמעיט בכך ככל שניתן. למשל- האם להמשיך לשאוב רק כשהוא מתקלח כדי שלא ישמע את השואב (מה שמגביל אותי מאד כמובן) או שאם יש צורך, לשאוב גם כשהוא בחוץ אפילו שהוא פוחד, כדי ש"יתרגל" למצב ויראה שה"שד אינו נורא כל כך". בנוסף, האם את חושבת שקנית ערכה של "רופא וחולה" ומשחק בה יכול לעזור לסיטואציות עם רופאים או שזו אסטרטגיה שמתאימה לגיל מאוחר הרבה יותר? (למשל ע"מ לחבב עליו את צחצוח השיניים היינו מצחצחים לי ולדוב, ועכשו הוא אוהב מאד לצחצח לי שיניים אבל זה לא קידם אותנו בכלל לקראת מוכנות שלו שנצחצח לו...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שני
אודט בוקאי18/01/2009לשאלתך-האם לחשוף את בנך לרעש השואב או דווקא למנוע ממנו את החשיפה לרעש, אני בהחלט חושבת שחשוב ששגרת הבית תמשיך ותתקיים ושרגישותו של בנך לא תמנע ממך לעשות את עבודות הבית באופן הנכון והמתאים לך. לא מובטח שהחשיפה החוזרת ונשנית תלמד את בנך שהשד אינו רע כל כך ואף יתכן כי בכל פעם הוא יחווה את אותה מצוקה משום שאין לו בשלב זה כלים(=יכולת וויסות תחושתית נמוכה) להתמודד עם עוצמת הגירוי. אתם תוכלו להקל עליו בכך שתכינו אותו ותדברו איתו על מה שהולך לקרות, אחד מכם יחבק אותו, רחוק מהרעש אך עדיין בטווח ראייה על מנת שכן יקשר את הרעש למקור. אפשר לתת לו לגעת בשואב לפני ואחרי הפעולה, לעניין אותו בחלקים שלו, בכפתורים וכו'..
לגבי רכישת ערכה של רופא וחולה עבור בנך על מנת לנסות להפחית את החרדה בעת הביקור, זהו רעיון טוב בעקרון אך מתאים לשלב התפתחותי מתקדם יותר בו מופיעה יכולת למשחק סוציו-דרמטי. משחק תפקידים כגון רופא וחולה דורש כישורים חברתיים שמופיעים לקראת גיל שלוש-ארבע.
עד אז -היו בריאים וסבלניים ככל שניתן...
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)