עצירות קשה אצל בן שנתיים וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצירות קשה אצל בן שנתיים וחצי
    יעל
    15/01/2009

בני, בן שנתיים ושבעה חודשים סובל מעצירויות כבר מהיותו בן חצי שנה. היינו אצל רופאי גאסטרו וניסינו טיפול מיידי מאמצעות חוקנים ולאחר מכן ריכוך הקיבה ע"י נטילת פגלקס או שמן פרפין. היו מספר חודשים יותר טובים, שלמרות שלא הייתה יציאה כל יום הילד התאמץ ויצא בכוחות עצמו. הבעיה כיום היא שהילד כנראה מפוחד ואפי' לא מנסה לעשות אלא עוצר את עצמו כמה ימים ויוצר קיבה קשה ולאחר מכן אפי' חוקן לא עוזר. רק אתמול לקחתי אותו בדחיפות בלילה למוקד כדי שישימו לו חוקן חזק לגרום לו להוציא קקי, וזה לאחר שהתאפק שבוע ויום . ע"פ הבנתי לאחר התייעצות עם רופא משפחה, לילד יש קיבה רכה והבעיה שלו היא פסיכולוגית, בכך שיש לו פחד מכל מה שקשור לקקי ועל גמילה אין בכלל על מה לדבר איתו. שאלתי: האם יש פיתרון ? האם הוא דרך פסיכולוג או משהו דומה? ואודה לכם אם תוכלו להדריך אותי בתשובתכם כיצד להתחיל לפעול בפתרון הבעיה ולמי לגשת לטיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום חסר אונים,

דפנה תייר
    16/01/2009

אפשר לשער את הסבל הרב, הגופני והפסיכולגי, העובר על בנכם וגם עליכם.
    לאור התיאור בפנייתך אני מקבלת את הנחת הרופא שכיום הבעיה היא התנהגותית/פסיכולוגית ולא רפואית.
    לעומת זאת איני מקבלת את הקביעה שעל גמילה אין מה לדבר. מדוע? שהרי ברור שאי-הגמילה אינה מקדמת אתכם, אז אולי כדאי לצאת מהחשיבה המקובעת ולהציע שדווקא גמילה, שתיעשה בהנחיית איש מקצוע מנוסה, היא הישועה והפיתרון עבורכם והיא שתגאל אתכם מתחושת חוסר האונים? מניסיוני הקליני אני יודעת כי ניתן לעזור ולפתור בעיות מהסוג שתיארת.
    אני מזמינה אותך לעיין במאמר שלי בנושא שהתפרסם באתר זה.
    בהצלחה, דפנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו