מודאגת מאוד בת שנתיים שהפסיקה לדבר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מודאגת מאוד בת שנתיים שהפסיקה לדבר
    רחל
    17/01/2009

שלום רב! אני מודאגת מאוד:ביתי בת השנתיים והחודשיים שמאוד מפותחת לגילה (כל הסובבים אומרים גם מנהלת הגן)מדברת שוטף כבר מגיל שנה . יודעת להעסיק את עצמה יפה ,שרה , משחקת בפאזלים בבצק,צופה בטלויזיה. בגן היא נמצאת עם 25 ילדים בני שלוש בערך שחלקם מדבר וחלקם לא, אבל זה לא הפריע לה ובכל יום היא נהגה לשוחח איתנו ולבקש דברים ולספר.אני בחופשת לידה עדיין עם תינוק בן 4 חודשים (לא נראים סימני קינאה, היא מנשקת אותו , שרה לו שירים, מביאה מוצץ, כשהוא בוכה היא רצה להגיד לי שהוא בוכה)בשבועות האחרונים היא מאוד מנוזלת ופשוט הפסיקה כמעט לדבר, במקום לדבר ולבקש היא פשוט מתבכיינת על כל שטות, היא הפסיקה לבוא לבקש שנקנח לה את האף וכשאני מבקשת ממנה לא לנקות את הנזלת עם היד היא מתעלמת ממני וממשיכה לנקות עם היד . הפסיקה לבקש ממני להחליף לה טיטולכשיש קקי . בגן שלה לאחרונה יש אי סדר ולא מקנחים לילדים את האף (פניתי כמה פעמים למטפלות והן אמרו שכן מקנחים את האף למרות שתפסתי אותן על חם)אני מתחילה לחשוב שאולי בגן קורה משהו שאני לא יודעת עליו , אפילו הפסיקה לבקש מים ומוצץ והיא רק מצביעה עליהם ממש כאילו עוברת התעללות כל הזמן בוכה ולא מספרת מה מציק לה. האם זה נורמאלי שילד יפסיק לדבר כל כך הרבה זמן כשהרופאים שוללים בעיה רפואית.אני כל הזמן שואלת והיא לא עונה לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום רחל,

מיכל דביר קורן
    18/01/2009

אני מסכימה איתך שראוי שבגן יקנחו לילדים את האף, אך כמובן שכאשר לא עושים את זה (ובחורף זה עשוי לקרות), עדיין לא מדובר בהתעללות - האם יש סימנים נוספים שעוררו אותך לחשוב שזה מה שקורה בגן? האם כיום בתך מדברת פחות גם בגן? האם הגננת שלה חשה בשינוי בהתנהגותה?
    אבל, השינוי המשמעותי שחל בבית עם הולדת אחיה עשוי להיות גורם קריטי בירידה בכישורייה השפתיים והחברתיים, ולמרות שלכאורה נראה שאין סימני קנאה, הרי שיתכן שהשינוי ההתנהגותי נעוץ בזה. היא אומנם לא מפנה כעס כלפיי התינוק (וזה טוב!), אך היא מודיעה לך, בדרכה הילדותית, שגם היא רוצה להיות תינוקת ולהישאר איתך בבית: לא מדברת, מיללת, לא מתריעה על קקי וזקוקה למוצץ: כל אלה דברים שתינוקות קטנים עושים, ועל כך הם דווקא זוכים ליותר חיבוקים מאימא....להתנהגות זו קוראים רגרסיה, נסיגה להתנהגות המתאימה לשלב התפתחותי מוקדמם יותר, וזה מאוד מאפיין ילדים קטנים שנולדים להם אחים. מאפיינת גם תגובה "מושהית", כלומר, היא לא הגיבה מייד אחרי הלידה, אלא רק כעת, לאחר שעצם הישארותו של אחיה הפכה מוחשית יותר.
    חשוב מאוד לנסות להקדיש לה זמן איכות, בנפרד מהתינוק, כדי לנסות לשמור על מעמדה החשוב בתור הבכורה בבית, לא רק בתור מי שמגישה לך עזרה, אלא בתור פעוטה צעירה שזקוקה בעצמה לתשומת לב מיוחדת. בנוסף, אני ממליצה מאוד להסתייע בגננת על מנת לבחון מה קורה איתה בגן - האם גם שם חשים בשינוי.
    אם היא ממשיכה לא לדבר ולהדאיג אותך מומלץ לפנות לייעוץ.
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו