מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם עשיתי נכון?אמא20/01/2009
בתי בת השנה וחצי ילדה מאד שמחה, חכמה ורגועה יחסית. היא נמצאת במסגרת כבר מגיל 11 ח' והיא מאוד אוהבת את גן המורה ושאר הילדים איתה. לאחרונה היא מענישה כל דבר שפוגע בה בסטירה קלה אם היא נופלת או פוגעת במשהו אז מכה אותו. כמו כן כבר מספר פעמים היא נותנת לי סטירה קלה כשהיא בוכה כי לא קיבלה מה שהיא רוצה. ומה שמעניין אותי הוא כשהיא נותנת לי סטירה היא ישר שותקת ומחכה לתגובה שלי (אני מרגישה שהיא יודעת שאסור להכות). אז אני ישר מלטפת לה את הפנים ומנסה להרגיע אותה. ופעם האחרונה שהיא נתנה לי סטירה ישר ליטפה לי על הלחי. השאלה - האם השיטה שלי נכונה? והאם זה יעבור לה והיא תפסיק עם זה? יש לציין שהיא מתנהגת עם בנות קרובות כך, מנסה להכות ולאחר מכן מלטפת. על מה זה מעיד? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת גבולות בגיל הרך
אודט בוקאי21/01/2009שלום אמא
בתך עסוקה ביתר שאת, באופן שמאפיין את בני גילה, בבדיקת הגבולות של מותר ואסור בקשר עמך ומיישמת זאת גם הלאה, לחברותיה ולסביבתה הקרובה.
הנושא שמעסיק אותה בבדיקת הגבולות מולך כרגע הוא תגובתך לתקפנות. היא שואלת אותך האם מותר לה להביע כעס וכיצד את מביעה את כעסך.
את מתארת שכשהיא סוטרת על לחייך, את מיד מלטפת לה את הפנים ואני תוהה מדוע. נסי לדמיין כיצד תרגישי אם תצעקי על אדם קרוב אלייך ובמקום להפגע או להכיר ברגשותייך (כעס, אכזבה, תסכול) הוא יחייך אלייך ויאמר לך כמה הוא אוהב אותך..
בתך מבקשת שיקוף לרגשותיה והכרה בהם, למשל שתאמרי לה "את סוטרת לי, אולי את כועסת עליי כי עשיתי כך וכך"
היא חוזרת על התנהגותה שוב ושוב משום שהיא לא קבלה ממך תשובה, האם מותר לה לכעוס עלייך מבלי שתבהלי מכך.
כאשר בתך סוטרת לאדם אחר ומייד מלטפת אותו, משמעו, היא חוששת מתגובת הסביבה לתקפנות שלה ומיד מבקשת להרגיע את הצד השני. באופן זה היא מקבלת מסר שכדאי לה להשאר עם רגשותיה השליליים ולא לבטא אותם כי אין להם מקום/הסביבה לא תעמוד בכך וכו'..
לצד כל זה, אני רוצה להדגיש שחשוב להכיר בסיבה לביטוי תקפנות ולעזור לילד לקשר בין הרגש שלו למעשה התקפני, אך זה לא אומר שצריך לקבל את המעשה התקפני (סטירה וכו') וחשוב להגיב במילים ולומר "אנחנו לא נוהגים כך בביתנו, זה לא נעים לי כשאת עושה כך".
לסיום,חשוב שתבדקי עם עצמך מה יחסך לתקפנות, כיצד הגיבו אצלך בבית לביטויי תקפנות?
בברכה,
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)