התעוררויות רבות בלילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התעוררויות רבות בלילה
    ענבל
    21/01/2009

שלום ביתי בת תשעה חודשים וחצי. מתעוררת פעמים רבות בלילה ונרגעת וממשיכה לישון רק לאחר שיונקת. מאז שנולדה ישנה בעריסה צמודה למיטה שלנו ובמיטה שלנו. בגלל הנוחות להניק אותה בשכיבה ולהמשיך לישון.(היו לי בעיות גב לאחר הלידה) כיום בבוקר כשמתעוררת יונקת, בעשר בערך אוכלת יפה פרות/דיסה. מרק ובשר לצהריים. בארבע יונקת כשאני חוזרת הביתה ויונקת שוב לפני שנרדמת בשבע שמונה בערב . ואז כל מספר שעות (מקסימום שלוש) מתעוררת ויונקת אם מנסים להציע לה מים או מוצץ בוכה נורא ולא מוותרת. ביום ישנה בין חצי שעה לשעה וחצי בסביבות תשע בבוקר ושוב בין שתיים לארבע. ביום נרדמת כששוכבים לידה והיא עם מוצץ ושמיכה קטנה. בשש שבע כבר מאוד עייפה והולכת לישון בלי בעיות אחרי אמבטיה, יניקה וששוכבים לידה במיטה שוב עם מוצץ ושמיכה. (לא תוך כדי הנקה) מתעוררת סופית בשש וחצי שבע בבוקר. אני מבינה שהתרגלה לינוק כשמתעוררת בלילה השאלה איך מרגילים אחרת, כמו כן האם השינה המשותפת מחזקת את זה? האם לעשות את שני השינויים ביחד? האם ההנקה מעודדת התעוררויות מרובות? תודה ענבל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התעוררויות רבות בלילה

הוספת תגובה

• התעוררויות בלילה והנקה

אודט בוקאי
    21/01/2009

שלום ענבל

אני מפנה אותך לקרוא תשובותינו הרבות בנושא בפורום:)

ללא ספק השינה של בתכם בחדרכם ובמיטתכם מקשה על בתך לייצר דפוסי שינה תקינים, בהם תינוקות כמו גם מבוגרים, מתעוררים מספר פעמים במשך הלילה אך גם חוזרים מייד לישון באופן עצמאי. מעורבות הורים בהרדמה של תינוקות מפריעה לתהליך הטבעי להתרחש ומייצרת הפרעות בשינה בעתיד.
    האכלת לילה ובייחוד הנקה, שדורשת הוצאה של התינוק מהמיטה/מקשרת הרדמות עם מגע וקרבה של האם, מקשים במיוחד על רכישת שינה רציפה.
    מהתיאור שלך את בתך, נשמע שהיא תינוקת שמסתגלת היטב לעולם ולסביבה, וכי קשיי השינה בלילה אינם נובעים מקשיים מולדים שלה.

הצלחתם להרגיל את בתכם לטקס קבוע לפני השינה -אמבטיה, הנקה ולמיטה עם מוצץ, וזה מראה גם על יכולת בסיסית וטובה שלה להרדם בעצמה ללא הנקה. זהו בסיס טוב ומעודד להתחיל ממנו.

אני מאמינה שלא כדאי לעשות את שני השינויים יחד-השכבה במיטה נפרדת וגמילה מהנקה לילית.

על מנת לדעת ממה להתחיל וכיצד, אני ממליצה לכם לפנות לייעוץ מקצועי אישי, שבאמצעותו יוכלו ללמוד אתכם ואת הצרכים שלכם באופן מעמיק, על מנת לסייע לכם לבצע את התהליך.

בהצלחה,
    אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו