מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התעוררויות רבות בלילהענבל21/01/2009
שלום ביתי בת תשעה חודשים וחצי. מתעוררת פעמים רבות בלילה ונרגעת וממשיכה לישון רק לאחר שיונקת. מאז שנולדה ישנה בעריסה צמודה למיטה שלנו ובמיטה שלנו. בגלל הנוחות להניק אותה בשכיבה ולהמשיך לישון.(היו לי בעיות גב לאחר הלידה) כיום בבוקר כשמתעוררת יונקת, בעשר בערך אוכלת יפה פרות/דיסה. מרק ובשר לצהריים. בארבע יונקת כשאני חוזרת הביתה ויונקת שוב לפני שנרדמת בשבע שמונה בערב . ואז כל מספר שעות (מקסימום שלוש) מתעוררת ויונקת אם מנסים להציע לה מים או מוצץ בוכה נורא ולא מוותרת. ביום ישנה בין חצי שעה לשעה וחצי בסביבות תשע בבוקר ושוב בין שתיים לארבע. ביום נרדמת כששוכבים לידה והיא עם מוצץ ושמיכה קטנה. בשש שבע כבר מאוד עייפה והולכת לישון בלי בעיות אחרי אמבטיה, יניקה וששוכבים לידה במיטה שוב עם מוצץ ושמיכה. (לא תוך כדי הנקה) מתעוררת סופית בשש וחצי שבע בבוקר. אני מבינה שהתרגלה לינוק כשמתעוררת בלילה השאלה איך מרגילים אחרת, כמו כן האם השינה המשותפת מחזקת את זה? האם לעשות את שני השינויים ביחד? האם ההנקה מעודדת התעוררויות מרובות? תודה ענבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעוררויות בלילה והנקה
אודט בוקאי21/01/2009שלום ענבל
אני מפנה אותך לקרוא תשובותינו הרבות בנושא בפורום:)
ללא ספק השינה של בתכם בחדרכם ובמיטתכם מקשה על בתך לייצר דפוסי שינה תקינים, בהם תינוקות כמו גם מבוגרים, מתעוררים מספר פעמים במשך הלילה אך גם חוזרים מייד לישון באופן עצמאי. מעורבות הורים בהרדמה של תינוקות מפריעה לתהליך הטבעי להתרחש ומייצרת הפרעות בשינה בעתיד.
האכלת לילה ובייחוד הנקה, שדורשת הוצאה של התינוק מהמיטה/מקשרת הרדמות עם מגע וקרבה של האם, מקשים במיוחד על רכישת שינה רציפה.
מהתיאור שלך את בתך, נשמע שהיא תינוקת שמסתגלת היטב לעולם ולסביבה, וכי קשיי השינה בלילה אינם נובעים מקשיים מולדים שלה.
הצלחתם להרגיל את בתכם לטקס קבוע לפני השינה -אמבטיה, הנקה ולמיטה עם מוצץ, וזה מראה גם על יכולת בסיסית וטובה שלה להרדם בעצמה ללא הנקה. זהו בסיס טוב ומעודד להתחיל ממנו.
אני מאמינה שלא כדאי לעשות את שני השינויים יחד-השכבה במיטה נפרדת וגמילה מהנקה לילית.
על מנת לדעת ממה להתחיל וכיצד, אני ממליצה לכם לפנות לייעוץ מקצועי אישי, שבאמצעותו יוכלו ללמוד אתכם ואת הצרכים שלכם באופן מעמיק, על מנת לסייע לכם לבצע את התהליך.
בהצלחה,
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)