בתי בת ה - 5 דואגת כל הזמן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בתי בת ה - 5 דואגת כל הזמן
    שרית
    21/01/2009

אני אמא לשתי בנות בת שנה וחצי ובת חמש. בתי בת החמש סיפרה לי, אחרי ימים ארוכים שהבחנתי שמשהו עובר עליה, שיש לה מחשבות רעות שכל הזמן מציקות לה. היא בכתה כשסיפרה לי את זה, ניתן היה להבחין שזה ממש מעיק עליה. כשדובבתי אותה שתיתן לי דוגמא או שתיים למחשבה רעה היא סיפרה שהיא דואגת שתשכח לשתות כי אז יצטרכו לעשות לה זריקה, הסברתי לה שהגוף שלנו מאותת לנו כשהוא רעב כשהוא צמא וכשהוא עייף ושלא צריך לחשוב על זה, כמו כן גם סיפרתי לה שזריקה זה לא דבר נורא כל כך. דוגמא נוספת למחשבה רעה הייתה שהיא חושבת על סבא שלה... הוא נפטר והיא לא הכירה אותו, היא רק יודעת שהוא בשמיים, כאן כבר לא ידעתי מה נכון לעשות, מה להגיד ומה לא, במיוחד לאור העובדה שאני יודעת שהיא מנתחת בראש כל דבר לבד, ובונה לעצמה טזה כזו או אחרת. אני מרגישה שהילדה שלי כל היום שקועה בדאגות מיותרות והיא לא משתפת, היא "סובלת" לבד. היא דואגת להכל, גם בדברים הכי פשוטים וטיפשיים שבהם היא כן משתפת... היא דואגת שלא ייגמר השמפו, ולא נשכח לקנות חלב ויהיה מספיק טושים ו..... ו.... אלף ואחת מחשבות שמעמיסות עליה ומתישות אותה, פחות הייתי מוטרדת, בשלב של הדאגות ה"פשוטות" חשבתי שהיא דאגנית וזהו. היום כשהיא פרצה בבכי עם עניים מבקשות עזרה על מחשבות שהכותרת שהיא בחרה עבורם הייתה "מחשבות רעות" וזה מציק לה כל הזמן, ולאור העצבות שאני רואה עליה בשבוע האחרון, אני בטוחה שאני חייבת לעזור לה ולא יודעת איך, אני מוטרדת וחייבת להקל עליה HELP!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בתי בת ה - 5 דואגת כל הזמן

הוספת תגובה

• מחשבות טורדניות בגיל חמש

אודט בוקאי
    21/01/2009

שלום שרית

מדברייך אכן עולה כי בתך במצוקה רגשית. הדאגות שלה והתכנים בהם היא עסוקה מבטאים חשש גדול מאובדן שליטה ולא ברור מה המקור לכך (החל מארוע טראומטי שנחשפה אליו/חוותה בעצמה וכלה בגנטיקה מולדת).

אני מאוד ממליצה לך לפנות לייעוץ מקצועי שיבחן את הסיבות לכך באופן מעמיק ויחליט מה הדרך הטובה ביותר לעזור לה (הדרכה לכם כהורים, טיפול לילדה וכו'')

אחד הקריטריונים לפנייה לטיפול הוא מידת הסבל והמצוקה של הילד ועל פי דברייך נשמע שבתך אכן סובלת (ואת יחד איתה כמובן..). בנוסף, חשוב להבין עד כמה העיסוק במחשבות השליליות גורם לה להמנע מתפקוד יומיומי כמצופה מבני גילה-לשחק עם חברות, לבצע מטלות לימודיות בגן , לתפקד בעצמאות בהתאם לנדרש מגילה וכו'.

מדברייך נשמע שאת מאוד רגישה וקשובה לבתך וכי למרות שאת מרגישה שהיא אינה משתפת אותך כפי שהיית רוצה, היא נותנת בך אמון ומשתפת אותך במצוקותיה. זה סימן טוב ליכולת שלה להעזר בקשר טיפולי.

בהצלחה רבה!
    אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!!!

שרית
    22/01/2009

תודה רבה!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו