מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחד מזרים אצל בת שנתייםעולא24/01/2009
שלום רב, בתי בת השנתיים מפחדת מאוד כשמגיעים מפעילים שונים לגן. הכוונה היא למפעילי ימי הולדת, סדנאות מוסיקה וכו'. הילה ביומיום פעילה ומשתפת פעולה בגן בצורה מאוד יפה כמו שאר בני גילה. הבעיה מתבטאת ברגע שנכנס "גורם זר" לגן. התקשיתי בהתחלה להבין או בכלל להאמין לגננות,והחלטתי להשתתף איתה באחת מההפעלות הללו, נדהמתי לראות איך היא מגיבה כלפי אותו מורה למוסיקה, היא נדבקה אליי,בכתה הסתכלה עליו במבטים "עוינים",וסירבה לשתף איתו פעולה. חשוב לי לציין כי ברגע שהפעילות הסתיימה,הילדה חזרה לעצמה ושיחקה כרגיל. איך מטפלים בתופעה הזו?מה עליי לעשות? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עולא,
דפנה תייר24/01/2009לפני שמטפלים בתופעה כדאי לנסות להבין אותה.
תיארת יפה את תגובתה של ביתך ל"גורמים הזרים" הפולשים לה לגן. ביתך מייצגת בהתנהגותה עוד פעוטות רבים וטובים שנרתעים מהמפעילים הללו (אגב, אני מכירה גם כמה מבוגרים כאלה :)
שתי סיבות עיקריות עשויות להיות לכך:
פעוטות הרגישים יותר לרעשים, פעוטות שפתיחותם לגירויים חדשים פחותה ופעוטות שמסתגלים ("מתחממים") לאט לשינויים - הם מועדים לחוות את הפלישה הזו כמאיימת.
הסיבה הנוספת היא ההקשר הספציפי בו מתרחש האירוע, בעיקר בפעם הראשונה. יתכן שבפעם הראשונה שאותו מפעיל הגיע לא נעשתה הכנה ראויה לקראתו ובתך נבהלה, או שאולי המפעיל לא היה רגיש דיו ופלש למרחב שלה באופן בוטה מדי שלא תאם לה.
כל אחד מההסברים הללו לחוד ושניהם יחדיו עשויים להסביר את תגובתה ורתיעתה.
הדרך לטפל בתופעה, או לנסות למתן אותה, היא לעשות לביתך הכנה מראש לקראת השינוי הצפוי עם הגעתם של אותם גורמים הזרים, לאפשר לה את המרחב שלה (שתשב רחוק מהם בהתחלה) ואת קצב ההסתגלות שלה, ולאפשר לה מגע עם מישהו (הגננת, המטפלת או ההורה) שיש לה איתו קשר בטוח. לו היה לפני ההפעלה עצמה זמן מספיק למפעיל להתחבב עליה אט אט, בשקט וברגישות ובהתאמה לקצב האישי שלה - גם זה יכול היה לגרום לה לחבב אותו יותר.
בברכה, דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
עולא25/01/2009תודה רבה על המענה שנתת לי. אנסה ליישם את העצות ומקווה שזה אכן יפתור לנו את הבעיה. שאלה נוספת ברשותך, בעוד כשבועיים אני מתכננת לה יומהולדת בגן, בחרתי להביא מפעילה "עדינה" במראה ובהתנהגות במחשבה שאולי זה ירתיע אותה פחות. האם את חושבת שכדאי להכיר לה את המפעילה אפילו מחוץ לתחום הגן, לבקש ממנה שניפגש שתכיר את הקטנה כמה ימים קודם ע"מ שלא תירתע ותבכה ,ביומולדת שלה ( אחרת, אני אצטרף לבכי שלה ולא יהיה טוב:)) ). אנחנו צופות בדיסק של אותה מפעילה מדי יום, ובגן גם ביקשתי שהיא תצפה בזה ע"מ שתכיר קצת את הבחורה, האם זה יכול לעזור,לדעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתי,
דפנה תייר25/01/2009טוב שאת כבר מנסה ליישם את העיצות, אך כפי שכתבתי הן לא בהכרח יפתרו את הבעיה, אך אולי יתרמו להיתמתנותה.
הרעיונות שאת מעלה לגבי המפעילה המסויימת עשויים לעזור, אך אני לא הייתי "בונה" על זה יותר מדי.
ראשית - עלייך לדעת שהרבה מאוד פעוטות וילדים נאלמים דום בחגיגות יום הולדתם, כנראה משום ההתרגשות ומשום הקושי שלהם להתמודד עם ההצפה בגירויים החושיים והרגשיים שהם חווים סביב הארוע, כך שכדאי שתנמיכי ציפיות ותחסכי לעצמך את הבכי...
שנית - ההכנות שאת מתכננת, בתקווה שיעזרו, עלולות שלא להיות מקושרות אצל ביתך עם מה שיקרה ביום הולדתה וזאת בשל פער הזמן ביניהם. לדעתי אולי עשוי לעזור אם אותה מפעילה תיאות להקדים ולהגיע ביום ההולדת עצמו בשעה-שעתיים, בהן יהיה לשלושתכן מספיק זמן ליצור, באוירה רגועה, היכרות והתחבבות מסויימת של אותה "זרה" על ביתך.
יומולדת שמח,
דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)