שאלות בת חצי שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות בת חצי שנה
    חלי
    26/01/2009

1. תינוק פסיבי- יש לי תינוקת מאוד רגועה מתוקה חייכנית. הבעיה היא שאני חושבת שהיא רגועה מידי. אינה מגלה סימני התהפכות טוב על על הגב או על הבטן (היכן שאני מחליטה לשים אותה בעצם או בטן או גב או צד) היא מחייכת ומאוד תקשורתית ושהיא על הגב היא משחקת ממש יפה עם צעצועים באוניברסיטה. על הבטן קשה לה יותר לשחק והיא פשוט זוקפת ראש מידי פעם ושמתעייפת מניחה לחי על המזרן. היא כמעט אינה בוכה .ממש ההפך מהגדולה שלי שהייתה ממש מעסיקה אותי שאבדר אותה.... האם נשמע תקין ? 2. הנקה - עד איזה גיל אתם ממליצים להניק ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות בת חצי שנה

הוספת תגובה

• תפקוד מוטורי בגיל חצי שנה

מיכל דביר קורן
    26/01/2009

שלום לאיה,

את מתארת את בתך כתינוקת רגועה מתוקה וחייכנית, תקשורתית, שמשחקת יפה ואם כך, היא כבר לא פאסיבית...אומנם התפתחותה המוטורית מעט איטית יותר, אך יתכן ומדובר באיחור קל בלבד והדרכה מתאימה תוכל לסייע לכן. האם היא מנסה להתגלגל אל הגב כאשר את משכיבה אותה על צידה ולהיפך - מתגלגלת הצידה מתוך שכיבה על הגב? האם היא נתמכת בעזרת המרפקים והאמות כשהיא על הבטן על מנת להרים את ראשה? ילדים רבים כבר מתהפכים בגילה, אך עדיין מדובר בטווחי התפתחות וזה עדיין בטווח הנורמה.
    תוכלי לפנות לייעוץ של פיזיותרפיסטית התפתחותית דרך קופת החולים (אוכל להפנות אותך למקום מתאים באיזור מגורייך - את יכולה לכתוב אלי לכתובת המייל).

לגבי הנקה - משרד הבריאות בישראל ממליץ על הנקה עד גיל שנה, עם תוספות של אוכל מוצק החל מגיל חצי שנה, עד לקבלה מלאה של התפריט המשפחתי. יועצות הנקה נוטות להמליץ על הנקה ממושכת יותר, אם כי אין הכוונה להנקה כתחליף למזון המוצק, אלא לזמן איכות, קירבה וקשר עם התינוק או הפעוט.
    בהצלחה,
    מיכל
    בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

חלי
    26/01/2009

כשהיא על צידה היא חוזרת לגב כשהיא על הבטן נשענת על אמות ידיה או כפות ידיה לפעמים. היא לא מצליחה לחזור לגב למרות שהיא רוצה ומהגב לצד או לבטן היא כלל אינה מנסה להתהפך. היא שוקלת 9 ק"ג ואולי קצת יותר. ייתכן שזה בגלל חוסר תנועתיות שלה גם.... מה לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות מוטורית

מיכל דביר קורן
    27/01/2009

איה,
    עיניין המשקל הוא משמעותי כאן. ישנם תינוקות רבים שהתפתחותם המוטורית מתעכבת בגלל סרבול הקשור במבנה הגוף. אני ממליצה לך לפנות להערכה ולהדרכה של פיזיוטרפיסטית התפתחותית - בקשי הפנייה מרופא הילדים שלך (השירות אמור להינתן בחינם דרך קופת החולים).
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו