מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת שנה וחצי -כניסה לגןדנה26/01/2009
שלום, בתי בת שנה וחצי, ילדה מאוד שמחה ומלאת חיים . נמצאת עם מטפלת שבאה לביתנו מאז שהייתה בת 11 חדשים. אני מתחילה להתלבט בקשר להכנסתה לגן: המטפלת היא פנסיונרית בעלת סבלנות רבה ובתי אוהבת אותה , לא בוכה בכלל בבוקר כשאני יוצאת ונראית שמחה ומאושרת כשאני חוזרת . במשך היום הן מטיילות בחוץ ומשחקות בבית , שומעות שירים וכו' אך לא ניכר שהמטפלת ממש משקיעה בדיבור איתה או בהעשרתה מעבר לכך . פעם בשבוע אני לוקחת אותה לחוג ג'ימבורי עם ילדים בני גילה ועוד פעם לפחות היא נפגשת עם ילדים מהמשפחה ובשני הפעמים לוקח לה זמן להסתגל ולהפתח אך לבסוף היא משתחררת ומשחקת. אני מתלבטת האם כדאי להכניסה למסגרת בתחילת האביב (אפריל -מאי ) או לחכות לגיל שנתיים וחודש ולהכניסה בספטמבר (או אולי עדיף באוקטובר) ? אני חוששת שהסתגלותה תהיה קשה וקשה לי לחשוב שהיא תבכה ואני אצטרך ללכת ... בנוסף אני מתלבטת בנוגע לתקופת ההסתגלות לגן: בגלל שאני עובדת לא אוכל לקחת ימי חופש רבים וחשבתי שאקח אותה לגן לכמה שעות בכל יום בהתחלה ואח"כ אחזיר אותה הבייתה והיא תשאר עם המטפלת שלה עד שאחזור מהעבודה , כך עד שתשאר בגן יום מלא . האם זה עלול לבלבל אותה ? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאת הפעוט מהבית
מיכל דביר קורן26/01/2009נירה שלום,
יציאת הפעוט מהבית היא צעד מורכב וקשה עבור ההורים לא פחות מאשר עבור הילדים. בתך תאלץ להסתגל לסביבה עם חוקים חדשים, להסתמך על מבוגרים אחרים ולהתחלק בתשומת לבם עם ילדים נוספים. זו משמיה התפתחותית מורכבת אך הינה הצעד הראשון של הפעוט בעולם החברתי ולפיכך זוהי משימה חשובה ומרכזית בחייה.
הקושי לצפות בה בוכה כאשר את עוזבת יהיה בכל מקרה, בין אם תחליטי למצוא לה מסגרת כבר באפריל-מאי, ובין אם רק בספטמבר. בכל מקרה תדרש הסתגלות הדרגתית ואיטית, עשויים להיות קשיים בדרך, אך זהו צעד חשוב לכל תחומי ההתפתחות שלה כפעוטה (וגם שלך כאם - פחות שליטה למשל...). ההחלטה האם להקדים את יציאתה תלויה בין היתר במצאי הגנים הקיים (האם כל הגנים בקרבתכם נפתחים להרשמה גם באפריל?), אך כמובן שגם בהתפתחותה. בהנחה שהיא כבר היום עצמאית יותר בתנועה, היתרון המרכזי לדחיית יציאתה הוא כמובן בנושא השפה: סביר שעד ספטמבר בתך תרחיב מאוד את יכולותיה המילוליות דבר שייקל מאוד על הסתגלותה אל הגן. ניתן יהיה להסביר לה ביתר קלות לקראת מה היא עומדת וכן להבין ממנה יותר על הקשיים והחוויות.
בנוגע לתקופת ההסתגלות: אני חושבת שהרעיון להסתייע במטפלת המוכרת לה לתקופה זו הוא רעיון מצויין. יהיה זה נכון שאת או אביה תקחו אותה אל הגן לימים הקצרים, ובבית תמתין לה המטפלת המוכרת לה כמו תמיד. היא תתחיל להתרגל לגן תוך כדי שהיא נתמכת בגורמים המוכרים לה אשר מקנים לה בטחון.
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)