השפעת שם משפחה מצחיק על בטחון הילד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השפעת שם משפחה מצחיק על בטחון הילד
    אב לבת
    26/01/2009

שלום רב, רצה הגורל, וצליל שם משפחתי מהווה מקור ללעג. כשהייתי ילד סבלתי מכך שילדים אחרים צחקו משם המשפחה שלי , במקרים רבים "התנצלתי" וניסיתי להסביר לילדים את מקור השם ע"מ לתת לו לגיטימציה. גם היום, בכל מקום אליו אני מגיע אנשים "מתעניינים" בשם המשפחה ומגחכים ... בתי בת 2.5 ואנו עתידים לרשום אותה לגן עירוני ומתלבטים האם לשנות את שם המשפחה (כמובן שאשתי בעד, אבלי לי קצת קשה ...) שאלתי: האם, שם משפחה "לא מקובל" אשר מהווה מקור ללעג בקרב הילדים יכול לפגוע במידת מה בבטחון הילד ולגרום לו לנידוי או לחוסר "מקובלות" ? תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מהו שם המשפחה אם ניתן לדעת ?

חלי
    26/01/2009

ובכל מקרה...ניתן לשנות במשרד הפנים. נו גם החלפנו את שם משפחתנו (קיצרנו אותו)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שם משפחה

אב לבת
    26/01/2009

העניין הוא שאני האחרון שנשארתי עם השם המקורי, כולם כבר קיצרו אותו, ולכן לאבי היקר יהייה מאוד קשה לקבל את זה ואני לא רוצה לפגוע בו. במידה ואכן ישנו סיכוי לפגיעה בבטחון העצמי של בתי , אשנה את השם, הכל לטובת הילדים ... בקיצור ממתין בקוצר רוח למענה של הגורם המקצועי ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה חשוב יותר....

מיכל דביר קורן
    26/01/2009

שלום לאב,
    עם כל הכבוד לגורמים המקצועים, בתור מי שנושא את שם המשפחה המדובר כבר כמה שנים טובות, אני חושבת שאתה הוא הראשון לדעת איך זה להתמודד עם העיניין.....
    אתה כותב שעבורך הייתה זו התמודדות לא פשוטה, אך אולי דווקא העובדה שבחרת עד כה לשמור על שם זה, ולא להחליף אותו בפרוצדורה בירוקרטית פשוטה, משקפת את העמדה שלך כי המורשת המשפחתית תורמת לבטחון העצמי אף יותר?! ואם כך, הרי שיתכן כי גם עבור בתך תהיה זו חוויה מחזקת - היא תלמד להתמודד עם תגובות הסביבה והיא תשא את השם הייחודי בגאווה...מצד שני, הרי שלעיתים אנחנו זקוקים לילדים על מנת לעשות צעדים מרחיקי לכת בחיים ולבחור בחירות קשות שעד כה לא העזנו: אולי חשש מהתמודדות בתך עם השם יהווה את התרוץ מול אביך - לא ניתן יהיה להאשים אותך באנוכיות על החלפת השם כי הרי מדובר בדאגה כנה לבטחון העצמי של בתך וכמו שכתבת 'הכל לטובת הילדים'....
    לפיכך אני חושבת שאתה היחיד שיכול לדעת ולקחת את ההחלטה: שם יכול להיות מקור לגאווה, לייחודיות ולתחושת משפחתיות מיוחדת שתורמת הרבה מאוד לבטחון העצמי. יתכן שבתך תשא את השם בגאון ותהנה מכל הזדמנות בה תתבקש להסביר את מקורו....לעומת זאת, שם יכול להיות מקור ללעג, תסכול ובושה על המורשת המשפחתית העגומה, בתך רק תשאל את עצמה איך אביה הוריש לה מתנה מפוקפקת כזו ותמהר להתחתן...
    האופן בו היא תתייחס לעיניין תלוי ישירות במסר שאתה תעביר לה: "דעי לך ששם המשפחה שלך הוא המורשת המשפחתית החשובה שלנו ותהיי גאה בו" לעומת: "חמודה, אבא מצטער על עוגמת הנפש ועל שהילדים צוחקים אבל לא היה לו נעים מסבא"....
    מקווה שהדברים קצת עוזרים לחשוב...
    בהצלחה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו