מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שואלת בשנית בעיית הרטבהשרית26/01/2009
שלום רב! ביתי בת שנתיים וחצי וגמולה מזה כתשעה חודשים ביום ,הגמילה הגיעה ממנה והיא נגמלה די מהר וללא הרבה פיספוסים,בלילה ובשנת צהריים היא עדיין עם חיתול וקמה תמיד רטובה. בחודש וחצי האחרונים היא החלה לפספס לא מעט במשך היום ,היא פשוט לא מבקשת ללכת לשירותים וכמעט תמיד אם לא לוקחים אותה יש לה כתם קטן של שתן בתחתונים ולעיתים אף בורח לה לגמרי בעיקר בגן. קקי ברח לה בשבוע האחרון פעמיים ופעמיים היא עשתה לאחר ששמו לה חיתול.חשוב להגיד כי נולדה לה אחות לפני שמונה חודשים ונראה כי הפיספוסים החלו כשאחותה התחילה להיות מתוקה ולמשוך תשומת לב (זוחלת ,צוחקת וכו') ניסיתי לעבוד איתה בשיטת הפיפי פרס והמון חיזוקים חיוביים בבית ובגן וכמובן שגם כעסתי למרות שאני יודעת שזו לא הדרך. מה עליי לעשות זה מתסכל אותי מאוד האם להחזיר את החיתול?לא נראה לי שזו הדרך וכי זה רק יפגע בה ולכן לא עשיתי זאת עד היום מה כן אפשר לעשות ?באיזו דרך להתמודד עם זה? אציין גם כי היא מתנגדת ללכת לשירותים או אומרת שהיא כבר עשתה או שאין לה במיוחד בגן בבית היא מראה פחות התנגדות ,בגן היא אפילו הלכה לשירותים סגרה את הדלת יצאה ואמרה שעשתה ,הן לא בדקו אם אכן היא עשתה ולאחר כמה זמן ברח לה במכנסיים.לעיתים נראה כי היא עסוקה מידיי במשחק ולא בא לה ללכת לשירותים ולפעמים נראה כי היא פשוט לא מרגישה שברח לה למרות שאם באים לבדוק היא יודעת שהיא הרטיבה. אני באמת לא מבינה ואובדת עצות אנחנו ממש כמו בגמילה מחדש רק שהפעם זה קשה יותר עם הרבה יותר פיספוסים והתנגדות מצדה. בתודה מראש שרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרית,
דפנה תייר29/01/2009מגיעה לך התנצלות לאחר שפוספסת פעמיים. אשמח להשיב לך.
ראשית - כל הכבוד על הגמילה המוקדמת (יחסית לנהוג כיום) והמוצלחת (כן, כן) של ביתך.
יחד עם זאת אתם חווים רגרסיה כיום, שאין טעם לנסות לתת לה פשר או לקשרה לענין אחותה. רגרסיות קורות ואף צפויות במידת מה - פשוט כי כך מתנהלים תהליכי למידה רבים.
וכשזה קורה זה לעיתים מאכזב, מייאש ואף מכעיס. כך שטבעי שתחושי רגשות אלו.
אך דבר אחד חשוב לי להדגיש: המלצתי היא שבשום אופן לא תחזירו אותה לחיתולים!
למרות הרגרסיה הצפויה, ההרטבה או ההיתלכלות של ביתך אינן התנהגויות שאת מעוניינת בהן, ולפיכך עלייך להפסיק לתת להן גיבוי בתירוצים למיניהם ("היא עסוקה מדי במשחק" - האמנם? האם משתמע מכך שבכל תשעת החודשים שבהם לא הרטיבה לא היתה שקועה במשחק?!...) ולפעול מיידית על מנת להכחידן.
ההתערבות לשם שינוי בהתנהגותה כרוכה במספר מעשים, אך במסגרת הנוכחית תיקצר היריעה מלהסביר את כולם. אסתפק לפיכך בהנחייה העיקרית:
העבירי מסר ברור לביתך שתקופת ההרטבה מופסקת לאלתר ואינך מוכנה לכך יותר. אין צורך לומר זאת בכעס, אך אמרי זאת בתקיפות. הבהירי לה שמכיוון שהיא הסירה אחריות את לוקחת אותה: כשאת חושבת לנכון שיש לה קקי או פיפי - אל תצפי שתגיד לך אלא הודיעי לה (אל תציעי או תישאלי!) שהיא ניגשת איתך כעת לשירותים להתרוקן, וקחי אותה גם אם היא מתנגדת או מסרבת.
אני מקווה שביצוע עקבי של הנחייה זו יביא איתו שיפור ממשי.
אם עדיין ימשכו הקשיים - אייעץ לך לפנות לאיש טיפול המתמחה בתחום.
כמו כן את מוזמנת לקרוא את המאמר שלי בנושא הגמילה שהתפרסם באתר זה.
בהצלחה, דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)