מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יחס לסבתאאני27/01/2009
שלום רב ביתי הקטנה בת שנה ושמונה חודשים מאוד קשורה לאבא שלי (לסבא) וגם לאימי מבחינת השגרה היומיומית שלה . היא לא מהססת ללכת אליה ולבקש דברים או שתעשה איתה דברים שהיא אוהבת כמו (ריקוד,עיון במחשב ביחד וכו') הבעיה היא שתמיד כשמישהו אומר לה (לדוגמה כשהולכים מבית הסבים הבייתה) לתת נשיקה לכולם היא מסכימה חוץ מלאמא שלי (כלומר הסבתא ) מקרה דומה זה כשהיא באה לאסוף אותה מהגן הילדה אומרת לא לא לא ואחרי שהן יוצאות אז הכל בסדר והן משחקות ביחד והכל טוב. מיותר לציין שלאימי כואב מאוד מסוג ההפגנות בפרהסיה האלה וגם לכולנו . נראה כאילו היא עושה את זה כשיש אנשים מסביבה השאלה היא למה? למה דווקא כלפיה(ולפעמים גם לסבא מהצד השני).?? ומה ניתן לעשות בנידון?? אודה לכם על כל עיצה אני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצייה חברתית ותהליכי נפרדות
אודט בוקאי28/01/2009שלום "אני"
בתך בת השמונה חודשים היא זאטוטה בריאה בנפשה! היא מראה לכם בדרכה שלה כי היא בעלת רצון משלה שלא תמיד עולה בקנה אחד עם רצון הסביבה, כמו למשל איך היא מעדיפה להפרד מסבתא שהיא ככל הנראה אוהבת. נשאלת השאלה מדוע יש לכם (לך כבת של אמך?) צורך לכפות עליה את דרככם להפרד? האם בכך נמדדת אהבתה לסבתא/סבא שלה, או שאולי יש ביטויי התנהגות נוספים מהם ניתן ללמוד את טיב הקשר שלה אליהם . מעבר לכך, ככל שתלחצו עליה ותהפכו את הסוגייה של "לתת לסבתא נשיקה בפרידה" לעניין מרכזי, כך היא תשתמש בכך כנגדכם ותתבצר בעמדתה.
עצתי היא -הניחו לה, תנו לה לבטא את אהבתה לסובבים אותה בדרכה שלה( הרי אפשר להפרד גם בהנפת י ד לשלום..). סבתא היא אדם בוגר וככזו, מצופה ממנה להכיל אכזבה מציפייה כמו מתן נשיקה בפרידה ולהנות מחיזוקים אחרים שהיא מקבלת מנכדתה בקשר ביניהן. ואולי אי הנעימות היא יותר שלכם כהורים לבתכם ה"לא מנומסת" וסבתא מסוגלת להתגבר?..
ככלל, כל עוד בתכם אינה נוהגת באופן שפוגע בזכויות האחר, השתדלו לגבות את התנהגותה, רצונותיה ועמדותיה, על מנת שתוכל להתפתח בהמשך לבנאדם חופשי ונאמן לרגשותיו מבלי להיות מונע ללא הרף על ידי רצון וציפיות הסביבה.
בברכה
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל...
אני04/02/2009שלום ותודה רבה על התגובה רציתי להוסיף כי ביתי היא בת שנה ושמונה חודשים(למקרה שזה משנה) בנוסף לכך שאלתי היא למה דווקא לגבי אימי היא נוהגת ככה ? מה יכול להיות שאני עושה לא נכון בהקשר הזה(כלומר האם יש משהו בהתנהגות שלי שיכול לגרום לזה אולי כי היא מבחינה בקשר הההדוק ביני ובין אימי שכולל לרוב דברים חיוביים אבל גם ויכוחים לפעמים) תודה מראש אני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אודט בוקאי05/02/2009יכול להיות שכבת לאמך, את רגישה במיוחד לתגובות של בתך לאמך-על משקל-אם בתך לא מרצה אותה בתגובותיה(לא נותנת נשיקה בפרידה) את חשה אשמה/כשלון כהורה ולכן באופן לא מודע את מתעקשת על מתן הנשיקה?
אולי אמך היא אדם רגיש במיוחד והיא נוטה להעלב בקלות/מתקשה להתייחס לתגובה של בתך כסוג של התנהגות תמימה של ילדים בגילה והיא מגיבה באופן לא נעים(כועסת?) שמרתיע עוד יותר את בתך וגורם לה לא להענות לבקשה לנשיקה ביתר שאת.
והאם בין השורות את מנסה לשאול אם יש סיבה עמוקה יותר לכך שבתך לא מזכה את אמך בנשיקה, אולי את לא בטוחה בקשר שיש ביניהן?
לא הייתי ממשיכה להתעסק בנושא, כאמור, אמך היא אדם בוגר ועם הזמן תתמודד עם המצב אם תניחו לסוגייה ולא תעניקו לה משקל יתר מעבר למה שהיא באמת מייצגת.
נסו להתעודד מכך שבתכם היא ילדה אסרטיבית ולא מרצה,ו אולי זו משאלה שלכם לגבי עצמכם?..
בברכה
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)