מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גבולות לתינוקת בת שנהנועה27/01/2009
שלום, בתי הבכורה בת השנה עוד שבועיים, מושכת בשיערות מזה תקופה ארוכה, לכל מי שמחזיק בה. בתחילה אמרתי שאמנע מלהגיד לה לא ואאסוף את השיער, אבל כשבגרה, היא מוציאה לי שיערות גם מהקוקו, וכן מושכת שיער לסבתות ולבעלי, אבא שלה. ניסיתי להגיד לה לעשות "טובה", כלומר ללטף לי את השיער, אבל היא רק מושכת, מלטפת ואחר כך שוב מושכת. ניסיון נוסף היה להוריד אותה לרצפה בכל פעם שהיא מושכת בשיער, אבל האמת לא התמדתי בזה, כי ראיתי שזה לא ממש עובד והיא ממשיכה, ואני גם לא יודעת לכמה זמן להוריד אותה. אתמול אפילו ניסיתי לשים אותה בפסק זמן, אבל חמותי הייתה שם ועשתה לי פרצופים למשמע קולות השבר של הילדה, שניסתה לעלות עלי שוב, ולא ידעתי כמה זמן אני אמורה להגיב בסוג של התעלמות ואיך עושים פסק זמן בגילה. או איך מציבים גבול בגילה. רצוי לציין שבילדה מטפלים 5 אנשים קבועים - אני, בעלי, המטפלת החרדית (לה יש כובע, שגם אותו היא מושכת), חמותי ואמא שלי, ולכל אחד מהם מדיניות משמעת אחרת: כולם אומרים לה את המילים "לא בשיער", והמטפלת החרדית אפילו מגדילה לעשותואומרת "כשתגדלי תשימי כובע משלך". אבל בעלי, למשל, מרשה לה לגעת בשיער אם היא בוכה מדי, חולה וכד'. אני, אם היא חולה, רק מרחיקה את היד שלה ואומרת לה לא בשיער אבל לא מורידה אותה לרצפה. אמא שלי הרשתה לה למשוך לה בשיער לאיזו תקופה כי "סבתא מרשה" אבל עכשיו זה כבר מפריע לה. חמותי שמה סיכות וקשת אבל זה לא עוזר. בקיצור, מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבולות לבת שנה
אודט בוקאי28/01/2009שלום נועה
האם התנהגותה של בתך מתמקדת בנושא משיכת שיער או שישנם תחומים נוספים בהם אתם מוצאים עצמכם מתקשים להציב לה גבולות?(שינה, אכילה, משחק וכו'..)
האם בתכם מושכת בשיערכם כשהיא מורמת על הידיים או גם כאשר היא ישבת לידכם? מה משך הזמן שהיא נמצאת על הידיים במהלך היום? האם היא יודעת להעסיק את עצמה באופן עצמאי שאינו תלוי בקשר אתכם ובהתעסקות עם גופכם/שיערכם?
אני תוהה עד כמה העיסוק של בתך בשיער קשור לכך שיש לה מטפלת עם כובע, כלומר, יכול להיות שהעיסוק שלה בשיער התחיל מהעניין שנוצר סביב הכובע ("מה זה הדבר הזה?מה מסתתר תחתיו?מה יקרה אם אמשוך אותו?..) ובעצם, במקום לשאול את השאלות הללו, כי היכולת המילולית שלה אינה מפותחת דיה בשלב זה, היא שואלת את השאלות על ידי התנהגות.
ללא ספק מה שחיזק את משיכת השיער הן התגובות הלא עקביות שלכם שאינן מאפשרות למידה של מסר אחיד וברור: משיכת שיער של אדם אחר היא התנהגות אלימה וצריכה להיות לא מקובלת תחת כל תנאי-גם כשהיא בוכה/חולה וכו'..האם אז זה הופך את ההתנהגות שלה לנעימה יותר?...
על מנת להכחיד התנהגות זו, עליכם לבקש מסביבתכם הקרובה להגיב באופן שאינו סובלני למשיכות השיער, להרחיק את בתכם מכם אם אינה מפסיקה או לאחוז את ידיה באופן שאינו מאפשר את משיכת השיער. במקביל, הבעת הפנים שלכם צריכה להיות רצינית ועליכם להדגיש את המסר שהיא מכאיבה לכם ואתם נאלצים להרחיק אותה כי ההתנהגות שלה לא נעימה. תשמחו לחזור ולשחק איתה (אגב, האם אתם נוהגים לשבת ולשחק איתה?) כאשר תפסק התנהגות זו.
כאשר אין מסר תקיף וחד משמעי, ילד יכול להתייחס למשיכת השיער כסוג של משחק עם הוריו/סביבתו הקרובה והוא ימשיך וישחק במשחק זה כל עוד הוא מקבל תשומת לב.
בהצלחה
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לגבולות לבת שנה
נועה28/01/2009בהמשך לשאלותייך - א. הילדה היא ילדה טובה ואין לנו כמעט בעיות התנהגות למעט זו ב. אכן היא הרבה על הידים ואז היא מושכת בשיער, ולאחרונה אף לא במכוון. ג. לא התחיל מאז המטפלת, אלא עוד הרבה לפני- לי יש שיער ארוך ואני הולכת עם קוקו, כך שזה מרתק ואטרקטיבי. ד. הילדה מאוד עצמאית, ומעסיקה את עצמה נהדר (רק היום הייתי בהרצאה עם הילדה והיא היתה שקטה ושיחקה בצעצועיה כ-3/4 שעה). לא כל כך מבינה ולכן מבקשת הסבר מפורט יותר לגבי מהות העונש ואופן ביצועו - איך מרחיקים אותה? לכמה זמן- שמעתי על שיטת הדקה לשנה. האם מתחילים מעכשיו? מתי מרימים אותה. מה אומרים לה לפני ואחרי? מה עושים כשהיא מטפסת לי על הרגל בקריאות שבר ו/או ההתעלמות הופכת להיות אכזרית? אודה על פירוט מדויק יותר של אופן מתן העונש, שלב אחר שלב, כדי שאלמד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנועה שלום
אודט בוקאי31/01/2009בתכם זקוקה להצבת גבולות, לא לעונשים ולכן אין משמעות למשך זמן הרחקתה אלא להעברת מסר ברור מצדכם כי מדובר בהתנהגות שלא מקובלת עליכם. על מנת שמסר כזה יעבור מכם אל בתכם חשוב קודם כל שאתם תהיו משוכנעים בכך.
מדברייך אני מסיקה כי בשאר התחומים בתך מגיבה היטב להצבת גבולות על ידיכם ונשאלת השאלה מה מונע מכם להיות ברורים גם בתחום זה. את מתייחסת למשיכת השיער כסוג של חקירה לגיטימית (השיער אטרקטיבי ומרתק) וכהתנהגות לא מכוונת וכאן אני חולקת עלייך.
מדובר בהתנהגות מכוונת של בדיקת גבולות שכנראה הפכה לסוג של משחק(בוא נראה מה יקרה כשאמשוך בשיער של סבתא? ומה אבא יעשה כשאמשוך בשיער שלו?מתי הוא יחליט שמספיק לו?..)
עליכם (כולל סבא/סבתא)לעצור את בתכם בכל פעם שהיא מנסה למשוך בשיערכם ללא קשר לעוצמת המשיכה, למצב רוח בו היא או אתם שרויים, להרחיק את ידיה מגופכם ואף להחזיק בהם עד שהיא תרפה מנסיונות המשיכה. בנימה תקיפה (לא תוקפנית) חזרו ואמרו לא מושכים בשיער, אסור למשוך, זה כואב לי.
בכך תעבירו לה שני מסרים חשובים: מה שלך אולי מהנה ונעים לי לא נעים ובכך היא לומדת על נפרדות בין התחושות של הגוף שלה לתחושות של גופכם. בנוסף, היא לומדת שיש מי שיעצור אותה כאשר היא פוגעת באחר. מסר כזה הוא מאוד מרגיע בכל אקט של התנהגות אלימה.
בהצלחה
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי, מחכה לתשובה...
מלי02/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)