מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משחקי העשרהדנה28/01/2009
בני בן 7.5 חודשים. אני מדברת אליו הרבה כבר מיום היוולדו, שרה לו, רוקדת איתו במרחב, מקריאה לו סיפור ומראה לו ספרי תמונות לפעוטות, כעת משחקים "קוקו", "סבתא בישלה דיסה", "ידיים למעלה" (אני עושה), עשר אצבעות, אווירון, מחיאות כפיים (אני מוחאת לו),נדנדה על הידיים וכד'. אני נותנת לו לחוש מרקמים שונים (שטיח, רצפה, חול, דשא, עלים יבשים, מים וכד' וגם ניילון, נייר, שערות וכד'), הוא משחק עם כלי המטבח (אציין שהוא עדיין לא יושב), מפגיש בין עצמים. משמיעה לו מוסיקה מדיסק אהוב עליו וגם מוסיקה שונה ומגוונת. אני עושה תנועת יד של שלום והוא מחקה אותי. כמובן שלא משחקים יחד כל הזמן ובכל הדברים (יש לו זמן משחק עם עצמו - הוא יכול לשבת לבד גם 20 ד' ולשחק יפה או לחקור את הסביבה) ויש לו גם את הצעצועים שלו המתאימים לגילו. אילו משחקים מתאימים לגיל שלו שיעשירו אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה
דנה31/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשחקי העשרה
אודט בוקאי31/01/2009שלום דנה
את מתארת את בנך כילד מפותח היטב ואותך כאמא משקיענית ויצירתית, כך שאני לא בטוחה שיש לי הרבה מה להציע לך מעבר למגוון שאת מציעה לבנך בשלב זה. ולהיפך, נראה שאת יכולה להעשיר אמהות אחרות מידיעותייך הרבות...
כאמירה כללית, כל חפץ בבית שבנך יחקור בשלב זה יעשיר אותו כעולם ומלואו-בתחושה שהוא מותיר בפיו, בטעם, בריח, בצליל שהוא מפיק ממנו כשהוא חובט בו על הרצפה, בכובד שלו במגע שלו-חלק או מחוספס, במידת הקושי שלו ועוד ועוד.
בנך מצוי בשלב התפתחותי בו הוא מתחיל לגלות כי יש לו השפעה על העולם-הוא מבצע פעולה על חפצים ואנשים בסביבתו, ומשהו קורה כתוצאה מכך. הוא מתחיל להבין ברמה הבסיסית את הלוגיקה של סיבה ותוצאה-אני זורק את הכפית לרצפה, היא משמיעה קול, היא נעלמת לי מטווח הראיה(אבל אני מתחיל לחפש אותה כי אני כבר זוכר שהיא קיימת), אמא/אבא משיבים לי אותה ליד-איזו תגלית נפלאה!! בוא נזרוק ונראה אם זה עובד שוב??..
לכן , כל צעצוע שתרכשי עבורו שיש בו לחצנים שגורמים לתגובה מסוימת (קפיצה של חיה, הופעת אור/מוסיקה וכו') מתאים מאוד לשלב זה. לא ציינת אם בנך החל לזחול ובכל מקרה כל צעצוע מעודד זחילה יכול להתאים לשלב זה- חפצים שמתגלגלים הכוללים מראות, צלילים, או סתם כדור פשוט שיתגלגל כתוצאה ממגעו, לכיוון בלתי צפוי לחלוטין-כמה מרתק!!
את מתארת כי בנך טרם התיישב וללא ספק זה משנה את יכולתו לשחק במרחב, מאחר וידיו כרגע משמשות אותו לתמיכה כשהוא על הגחון. ברגע שהוא יתחיל להתיישב ולהיות יציב, יתחיל עניין רב בהכנסה והוצאה של שלל חפצים לקופסאות עם פתחים בגדלים שונים וכו'..
ולסיום, אם זה מדבר אלייך, יש מגוון פעילויות בקבוצה לתינוקות החל מגיל חצי שנה-המשלבים מוסיקה, חשיפה לכלי נגינה, שירים עם תנועות ידיים, ריקוד ובעצם כל מה שאת עושה היום בבית, רק בערך מוסף של מפגש קבוצתי עם בני הגיל, שיכול להעשיר אותך ברעיונות נוספים שהם בעצם וריאציות שונות למה שאת כבר עושה:)
המשך התפתחות מרתקת ומעשירה לשניכם,
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דנה01/02/2009תודה רבה לך על התייחסותך. לגבי מפגש בקבוצה - הייתי מאוד רוצה להשתתף במפגשים מהסוג הזה - אני גרה בחדרה, האם ידוע לך על מפגשים כאלה באזור שלי או איך ואיפה אני יכולה לברר על מםגשים כאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקורות למפגשי הפעלה בגיל הרך
אודט בוקאי01/02/2009ספציפית לגבי אזור חדרה איני מכירה, אבל אוכל לתת לך כמה רעיונות
-רשת המתנסי"ם הקהילתיים בעיר מספקת פעילות לטווח גילאים נרחב, יתכן שתוכלי למצוא שם. תוכלי לפנות לעיריה לבקש עלון/חוברת שמתפרסמת בתחילת שנת הפעילות (ספטמבר)
-טיפת חלב-אפשר לברר דרך האחיות או לגשת ולחפש את לוח המודעות-בדרך כלל מתפרסמות שם פעילויות המותאמות לגיל הרך
-גני ילדים בשכונה-בעיקר הפרטיים או מעונות היום-לפעמים תלויות פרסומות לגבי פעילויות
-מרכז ג'ימבורי-מעבר לפעילות החופשית של המשחקייה, מתקיימות פעילויות יזומות
-חנויות שילב ודיאדה-ידוע לי שבסניפים באזור המרכז יש הפעלות מתאימות. כדאי להתקשר ולברר לגבי פעילויות באזורך.
בהצלחה
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך ( :
דנה02/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)