מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינהצביה29/01/2009
שלום רב, הבן שלי בן שנה וחודש. עד כה יישן איתנו בחדר במיטתו צמוד אליי, עד גיל 9 חודשים היה נירדם לבד ויישן לילה שלם, מאז שהתחיל לעמוד לא היה מצליח להירדם וללא ברירה התחלנו להרדים אותו על הידיים בהתחלה התנגד אך עם הזמן זה הפך להיות משהו שהוא פשוט לא יכול בלעדיו, מאז כמובן התחיל להתעורר בלילה ולבכות עד שלא אני לא מרימה אותו ומרדימה על הידיים ולפעמים פשוט הייתי מלטפת אותו והיה נירדם וזה היה ניגמר מהר וקורה פעם אחת בלילה . לפני שבוע החלטתי שזהו והעברתי אותו חדר וניסיתי ליישם את שיטת ה 5 דקות, נירדם יחסית מהר אבל התחיל להתעורר בלילה בצרחות מטורפות ושום דבר לא מרגיעה אותו, לא ידיים ולא בקבוק, אפילו כשנירגע ונירדם עלי ברגע שאני מניחה אותו במיטה יישר מתעורר והכל מתחיל מחדש.החלטתי שאני פשוט אשב לידו כאשר הוא נירדם במיטתו ואכן נירדם בלי הרבה בעיות, אבל מיתעורר כמעט כל שעתיים ובוכה עד שאני לא באה ואני יושבת לידו עד שנירדם. מה עושים? ????איך מפסיקים את ההתעררויות במשך הלילה ומהי בעצם שיטת הגמילה הטובה ביותר במצב זה? אני תשושה וגם ממש מקבלת את זה קשה הוא ממש מיסכן מודה מראש על עזרתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום צביה,
דפנה תייר29/01/2009תיאורך את בעיית השינה שלכם מעלה חיוך עצוב על פני, שכן למרות הכוונות הטובות שלכם וההשקעה הרבה, נדמה שלא פיספסתם אף טעות אפשרית בהיסטוריה הקצרה שלכם, וכמוכם עושים עוד הרבה הורים.
תינוק לא צריך להרדם במיטת הוריו, לא צריך להרדימו על הידיים ואין טעם לנסות לפתור את בעיית השינה שלו על ידי ישיבה לצד מיטתו - אלא אם כן אתם מעוניינים ביצירת או העמקת בעיות שינה. כך שעלייך להיפרד אחת ולתמיד מצורת המחשבה הזו, שכבר לימדה אותך שכל פיתרון מהסוג הזה יוצר את הבעיה הבאה.
הכלל הנכון הוא: תינוק צריך ללמוד להרדם במיטתו ובכוחות עצמו. גם בתחילת הלילה וגם אם מדובר בהתעוררות של אמצע הלילה. את תיגשי אליו לוודא שהכל איתו בסדר, אם הוא עומד תשכיבי אותו, בשום אופן לא תקחי אותו בזרועותייך או תעניקי לו תשומת לב ופינוקים, תאמרי לו שוב "לילה טוב" ותצאי מהחדר. כן, הוא יבכה, ואת תחזרי אחרי כדקה, תגידי לו שוב "לילה טוב" ותצאי מהחדר וחו"ח. עד שיתרגל!
מצחיק (או שמא עצוב) שאת מספרת שבהתחלה התנגד להרדמות על הידיים עד שהתרגל... - אם ידעתם להתמיד ולהשקיע בלהרגיל אותו להתנהגות לא רצויה, על אחת כמה וכמה שכדאי ואפשרי שתשקיעו אותה עקביות ומאמץ בלהרגילו להתנהגות הרצויה. אין לי ספק שאתם מסוגלים לכך וחייבים זאת לעצמכם ולו.
בהצלחה, דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי
צביה30/01/2009תודה רבה על התשובה המהירה, אכן אני מנסה לעשות את כל מה שמייעצים לי המומחים. לאחר תשובתך אתמול יישמתי את מה שאמרת לי, אכלנו, עשינו מיקלחת ולישון, שמתי אותו במיטה ליטפתי אמרתי לילה טוב ויצאתי מהחדר, ואז החל הבכי ניכנסתי לאחר מספר דקות השכבתי ליטפתי ויצאתי וכך עשיתי עד שנירדם בערך 20 דקות. אבל הסיוט החל בלילה. מ 21.00 בערב יישן רצוף עד 2.00 בלילה ואז היתעורר והתחיל הבכי הפעם החלטתי שאני לא מוותרת, ניכנסתי השכבתי ליטפתי ויצאתי וכך כל כמה דקות. אבל הבכי נימשך למשך 3 שעות מ 2 עד 5 בבוקר הילד צרח צרחות עד שהשכנים כבר התחילו לדפוק בקיר... אני לא יכולתי יותר ונישברתי שנינו סבלנו נורא 3 שעות של נצח. אני יודעת שעשיתי משהו שאסור ולקחתי אותו אלינו לחדר שמתי במיטה שלו ונירדם ישר ויישן עד 9.00 בבוקר (יש לנו 2 מיטות). מאז שהיתעורר רק בוכה ורוצה ידיים. אני ממש נישברת אולי השיטה לא מתאימה לנו? מה לעשות??? בבקשה הצילו אני לא מסוגלת לעבור לילות כאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך,
דפנה תייר30/01/2009עבר עליכם לילה לא קל, בלשון המעטה. יתכן והייתי צריכה להכינך טוב יותר למה שמצפה לך, משום שבסופו של דבר מה שקרה היה צפוי: תינוק שעבר כל כך הרבה מאבקים סביב השינה הוא תינוק "מחושל" שיודע להילחם כהלכה על פריצת הגבולות, שכן מניסיונו - אם רק יתעקש מספיק, ההורים יישברו בסוף.
והוא צודק, והוכיח זאת שוב אתמול: הוא התעקש הרבה מאוד, מספיק כדי שאת תישברי בסופו של דבר. וכך הוא רשם לעצמו עוד "ניצחון" , אלא שכל ניצחון שלו זה הפסד שלך וגם שלו. ועל כך חבל. ההישג שלו אתמול רק מעלה את הסיכוי שהלילה יהיה אפילו קשה חותר: במקום 3 שעות, יצרח 4 שעות - עד שתישברי.
צביה, אינני באה לומר שזה קל. כלל וכלל לא. הרבה הורים נשברים - והם וילדיהם משלמים על זה אח"כ בריבית ד'ריבית.
מה שקרה אתמול - עדיף היה שלא היה קורה מההתחלה. אם אינך חושבת שאת יכולה לעמוד בזה - קחי אותו כבר בשניה שהוא מתעורר והשכיבי אותו במיטתך. חבל על הסבל שלו וחבל על הסבל שלך. זה מיותר, סתם עינוי לשניכם.
אך אם את רוצה למלא את תפקידך ההורי כהלכה, וללמד את ילדך לישון לילה שלם ורגוע במיטתו (ולזכות באותה הזדמנות בשינה שאת כה זקוקה לה) - לא תהיה לך ברירה אלא לעבור את התהליך כולו, על כל הקושי שבדבר. התארגני מראש לאפשרות הסבירה שמחכה לך גם הלילה לילה לבן, התעלמי מהשכנים (כולנו עברנו את זה) והתמקדי בחשיבה חיובית - את עושה מה שאמא טובה אמורה לעשות עבור בנה, גם אם זה לא מוצא חן בעיניו.
חיזרי לחדרו כשהוא בוכה כל 1-2 דקות. דברי בקול רגוע והרגיעי אותו וחו"ח. אם רק תתמידי - הוא יירדם, ולו מתוך עייפות ומותשות. יעבור עליכם לילה לא קל, אך כבר בלילה שאחריו תחושי בשיפור. רוב ההורים מתפלאים כמה מהר בסופו של דבר זה מסתדר אם הם עקביים ונחרצים מספיק.
רצוי מאוד שבן זוגך יחלוק עימך את נטל המשימה ושתתמכו זה בזו לאורך רגעי המשבר.
בהצלחה ולילה טוב,
דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייאשתי
צביה01/02/2009שוב שלום. אני מצטערת שאני מציפה בשאלות פשוט לא תארתי שזה יהייה כל כך קשה. כבר עברו 3 לילות שום דבר לא מישתנה, אני פשוט לא מצליחה ונותנת לו לנצח. השאלה שלי בעצם אם אני מתייאשת ומחליטה להחזיר אותו לישון אתי באותו החדר במיטה משלו, מרדימה אותו במיטה שלו ולא על הידיים כי מזה הצלחתי לגמול אותו בימים האחרונים נירדם לבד אחרי מספר דקות של בכי ושבעצם יישן לילה רצוף, מה הנזק שאני גורמת לו, לי ובכלל מה צפוי במצב כזה בעתיד? אני מאמינה שככל שהזמן עובר יהייה יותר קשה להעביר אבל כרגע אני כבר לא מסוגלת יותר להילחם במילחמה. מודה מאוד על כל התשובות פשוט אין לי מושג עם מי להתייעץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום צביה,
דפנה תייר02/02/2009אל תצטערי, זה בסדר - בשביל זה אנחנו כאן.
אני מבינה שנכון להיום משימת החינוך שלקחת על עצמך התגלתה לך כגדולה מדי עבורך. התחושה הזו עלולה להיות נחלתו של כל הורה בזמן כזה או אחר לאורך שנות ההורות. זו אינה הרגשה טובה ורצוי לעשות הכל על מנת לשנותה. לעיתים הפתרון הוא להיעזר ביעוץ, תמיכה וליווי מקצועי. בעיני, האופציה להתייאש אינה אופציה למעשה (וכפאראפרזה על חנוך לוין: היאוש לא נעשה ולא עושה את הדברים יותר נוח...), ורצוי מאוד שהורה לא ימהר להרשות אותה לעצמו. רצוי שהורים יבינו שתהליכים חינוכיים, באשר הם, לוקחים זמן ואינם מתרחשים בין לילה.
יחד עם זאת אני מבינה שאת זקוקה להפוגה מסויימת מן המאמץ - וזה לגיטימי. ברור לך שמתי שהוא בעתיד תהיי חייבת להתמודד עם המשימה. אם זה המצב, ואת חשה שאין לך ברירה אלא להניח לדברים לעת עתה - עשי מה שאת חושבת לנכון. אני מאמינה שלכשיגיע המועד המתאים או כשלא תהייה לך ברירה - את תעמדי בכל החלטה ומטרה חינוכית שתציבי לעצמך. ושוב - יתכן וכדאי יהיה לשקול גם אז פנייה לעזרה מקצועית.
בהצלחה, דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)