מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינה במהלך היום - תינוק בן 3 חודשיםמלי30/01/2009
שלום רב אני אמא לתינוק בן 3.5 כמעט 4 חודשים בני תינוק חייכן ומתוק, אך אם זאת בכיין מאוד, כאשר הוא מתחיל לבכות הוא מגיע לרמות היסטריה וצרחות ואינני מצליחה להרגיע אותו אלא עם קפיצות מאוד אינסיביות בכדור פיזיו או גליכול (תרופה נגד גזים) שהיא בעיקר נוזל מתוק מאוד. הוא לוקח מוצץ, אך לא כשהוא כבר בהיסטירה. אני מניקה והוא אוכל כל שעתיים. כמו כן, הוא לא מצליח להרדים את עצמו ביום, אם נרדם אחרי היסטירה של בכי ברגע שאני מניחה אותו הוא מתעורר בבכי. אם אני שמה אותו במיטה רגוע ומנסה ליזום שינה אני גם לא מצליחה. הפתרון היחיד שמצאנו הוא לטייל עימו במנשא ואז הוא ישן. אין מה לדבר על עגלה. יש לציין שבלילה, לאחר טקס שינה הוא הולך לישון בעריסה, לעיתים נרדם על הציצי ולעיתים נרדם בעצמו. הוא ישן 5-6 שעות רצוף ועוד שעתיים לאחר ארוחה. אני חוששת שחלק נכבד מההיסטריה ביום היא כי הוא לא ישן. כמו כן, אני בחששות כי אולי הוא רעב והחלב שלי לא מספיק????????? אודה מאוד לעזרה, אני ובעלי נואשים וללא ספק אף מעבירים את התסכול והקושי לילד. הקדמתי כבר את חזרתי לעבודה כי אני מתפרקת ולא יכולה לשמוע אותו בוכה יותר... כמו כן, חוששת מה יהיה בפעוטון, האם לא ישניא את עצמו על הגננות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נירית,
דפנה תייר30/01/2009מתיאורך אפשר להבין עד כמה לא קל לך. אמנם יש לך תינוק חייכן ומתוק, שסך הכל ישן טוב יחסית בלילה, אך היום שלכם הוא רצף מאתגר ביותר.
אינך מציינת אם הייתם איתו אצל רופא ילדים או מומחים אחרים שאולי יכולים לבדוק, לאבחן ולמצוא את הסיבה לקשיים. יתכן ורצוי שתעשו זאת.
יתכן שבנך משתייך לאותה קבוצת תינוקות שמגיעים לעולמינו לא לגמרי בשלים להתמודדות איתו, אם בשל הטמפרמנט שלהם או אם בשל חוסר בשלות או קושי בויסות עצמי אשר הופכת אותם לתינוקות נרגנים.
תינוקות שכאלה יכולים להתיש את המטפלים שלהם עד מאוד, ולכן חשוב שתקבלו תמיכה וליווי מקצועי ומעשי, בו ילמדו אותך כיצד להגיב אליו בצורה הטובה ביותר. תמיכה מקצועית שכזו ניתן לקבל במרפאות מיוחדות לאם ולתינוק של בתי חולים מסויימים ושל קופות החולים. בררי מה נמצא באיזור מגורייך.
לאור התחושות שאת מתארת נראה שטוב את עושה שאת חוזרת לעבודתך. אלה יהיו עבורך שעות התאווררות ותוכלי לשוב אליו עם אנרגיות מחודשות. אפשר להבין את דאגתך לגבי השתלבותו במעון - דאגה שהיא טבעית בכל מקרה. יהיה עלייך לעקוב ולראות כיצד באמת מתקדמת השתלבותו ומה יחסן של המטפלות אליו. הבה נקווה שתהיינה שם מטפלות מנוסות, חמות וסבלניות שתוכלנה לעזור לו.
בברכה, דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי, תודה על התגובה ושאלות נוספות
מלי31/01/2009אני רואה שאת מבינה את מצבי. הייתי אצל רופא ילדים אשר לא מצא כל בעיה ושייך את הבכי ככל הנראה לגזים. מכיוון שבני כבר כמעט בגיל 4 חודשים, אני לא חושבת שגזים זו הבעיה. אני בעיקר חושבת שהוא לא מצליח לעשות בעצמו את הניתוק מכל הגירויים שסביבו. אני ובעלי אכן מעוניינים ללכת למומחים אחרים, אך איננו יודעים לאבחן לאילו מומחים עלינו ללכת ובאיזה תחום. אודה לך אם תוכלי לכוון אותנו מעט יותר לאיזה כיוון עלינו ללכת. המון תודה נירית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי, מחכה לתשובה. תודה.
מלי02/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום גלית,
דפנה תייר04/02/2009התנצלותי הן על הטעות בשמך והן על העיכוב.
כיוון אחד עליו אני ממליצה הן אותן מרפאות פסיכולוגיות לאם ולתינוק השייכות לקופות החולים, שם יושב צוות רב מקצועי שיפגוש ויצפה בכם ויוכל לייעץ ולתמוך. אני אישית מכירה את המרפאה במרכז הרפואי באיכילוב, בת"א.
איני יודעת מהו איזור מגורייך - רצוי שתבררי בקופת החולים שלך מה עומד לשירותך.
המלצה נוספת שאוכל לתת היא לפנות למרכז בייקר באוניברסיטת בר-אילן (טל' 03-5318704), ולבקש לקבוע פגישה עם דר' נורית יגרמן, שהיא מומחית להתפתחות בגיל הרך בכלל, ובפרט לטיפול בקשיים של תינוקות נירגנים (זה הכינוי שניתן לתינוקות לא שקטים כדוגמת בנך). היא תאבחן את קשייכם ותפנה אותכם הלאה אם יהיה צורך.
בהצלחה, דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)