בעיות מוצץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות מוצץ
    שרונה
    02/02/2009

שלום בני בן 3 חודשים ומשתמש במוצץ מהשבוע השני לחייו בתאווה רבה. כאשר המוצץ היה נופל מפיו היינו מחזירים אותו חזרה וכך נוצר מצב שכאשר ישן ומסתיים לו מחזור, הוא מתעורר כיוון שהמוצץ אינו בפיו יותר. כמובן שלא תמיד, הוא כן מצליח לישון בלילה באיזור ה-4 שעות ללא התעוררות (החלק הראשון של השינה), אך בחלק השני של הלילה ובעיקר במהלך היום, השינה אינה נמשכת יותר מ-40 דקות בסופה אנו צריכים להחזיר את המוצץ ולא תמיד מצליח להיכנס לשינה נוספת (ביום) כי התעורר מכל ההתרחשות. ברור לי שהבעיה מקורה בכך שדאגנו להחזיר את המוצץ לפיו בכל פעם שנפל אך כרגע אנו לא מצליחים לחשוב על תחליף שיעבוד (אינו מוכן לחיתול בד או בובה). אנו גם לא יודעים אם לגמול לגמרי מהמוצץ או להשאירו להרדמות הראשונית ולמצוא תחליף שיוכל לקחת בעצמו כאשר מתעורר אחרי מחזור. אני מרגישה ששנתו מופרעת מכך ונמצא כל הזמן במצב של עייפות ואינו קם רענן לאחר שנת בוקר/צהרים/אחר צהרים וגם לאחר שנת הלילה חוזר לישון כשעתיים לאחר שהתעורר סופית. נשמח מאד מאד לקבל עיצה בנושא תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות מוצץ

הוספת תגובה

• מזדהה עם השאלה, מחכה לתשובה...

מלי
    02/02/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצץ והרגלי שינה

מיכל דביר קורן
    02/02/2009

שלום לשרונה וגם לנירית,
    השימוש במוצץ כאמצעי להירדמות בזמן שינה יעיל אצל תינוקות צעירים כיון שהוא מסייע להפחתת גירויים אחרים שמציפים מידי עבור קטנטנים ומפריעים לשינה: הפעולה האורומוטורית מספקת את רפלקס המציצה ומרגיעה באופן שמאפשר כניסה לשינה. יתרון נוסף הוא שמירה על מידת-מה של פעילות בשינה - גורם שנמצא קשור להפחתת מקרים של מוות בעריסה (כלומר נמצאו פחות מקרים אצל תינוקות שישנו עם מוצץ). אין הכוונה לשכנע אותכם שמוצץ זה דווקא טוב, כיוון שהחסרון של נפילתו במהלך שינה הוא ברור. במובן הזה הרבה יותר נוח כשיש תינוקות שמוצצים אצבע - האצבע הרי תמיד נמצאת שם....
    אבל, אני לא בטוחה שהסיבה לעייפות המוגברת של בנך קשורה להעדר המוצץ. פעמים רבות שנתם של תינוקות בגילו עדיין אינה מסודרת והתנומות הקצרות שלו במהלך היום ילכו בהדרגה וייתקבצו לכדי 2-3 שינות ממושכות ומסודרות יותר. יתכן והעייפות שאת מדברת עליה היא תוצאה של אי נוחות אחרת. אבל, העובדה שמצליח ל"סגור" 4 שעות בלילה היא לא מובנת מאליה ולמרות שיש תינוקות (של אחרים!) שישנים יותר כבר בגיל הזה, הייתי מציעה לראות בכך רק ברכה...
    קצת קשה להגדיר הפרעות שינה לפני גיל 6 חודשים, וגם היכולת להקנות הרגלים אחרים לפני זה דיי מוגבלת. יש תינוקות שמוכנים להסתייע גם בחפצים אחרים כמו חיתול או בובה, בעוד שאחרים לא, ויש תינוקות שאחרי תקופת-מה של סירוב והישענות על הרגל אחד פתאום "משנים" את דעתם. אני ממליצה לכם בשלב זה להמשיך ולנסות שיטות נוספות, אך תוך שמירה על אמפתיה לצורך של הקטנטן במוצץ, וגיבוש של פנטזיה עלהמצאת פטנט-מחזיר-מוצצים בלילה....זה בוודאי יהיה להיט שיווקי....
    אז שיהיה לילה טוב, וסליחה על התשובה הלא-מעשית...יתכן ותמצאו פתרונות יעילים יותר בפורום השכן של הפרעות שינה,
    בהצלחה, מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו