מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עמדת התגוננותאורה02/02/2009
בתי בת שנתיים ושבעה חודשים עכשיו, אני בחודש תשיעי אמורה ללדת בקרוב. היא נכנסה לגן בספטמבר האחרון בפעם הראשונה בגיל שנתיים ו3 חודשים. בבית היא פורחת בד"כ למעט לעומת זאת בגן הגננת אומרת שהיא כל הזמן במצב של התגוננות כל מי שמתקרב אליה היא דוחפת או שומרת על הדברים שלה שלר יקחו. היתה לה תקופה בהתחלה שהיכתה את מי שהתקרב אבל זה פחות או יותר עבר למעט מקרים שהיא חוזרת לאחר מחלה ואז שוב היא עוברת תקופת הסתגלות. הגננת אמרה שהיא ראתה אותה מספר פעמים ממש פורחת משחקת יפה עם כולם וממש מאושרת והיא לא מבינה למה זה לא תמיד ככה ושאלה איך היא בבית, דווקא עכשיו אני פחות איתה ובעלי יותר כי קצת יותר קשה לי והיא ממש פורחת מהזמן עם אבא והגננת טוענת שבגן זה הפוך היא כל הזמן שוב בעמדת התגוננות. אני לפעמים מרגישה קצת אשמה על כך שאולי לא הפגשתי אותה קצת יותר עם ילדים אחרים אחה"צ וחשבתי שהגן יפתור את הנושא הזה. איך נוכל לעזור לה? אני רוצה שיהיו לה חברים בגן והיא תהנה, יש משהו שהגננת יכולה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות חברתית
מיכל דביר קורן02/02/2009שלום אורה,
הרשילי תחילה "לשחרר" אותך מרגשות האשמה לגביי המפגשים החברתיים של בתך עד כניסתה לגן: אין כל דרך לדעת האם מפגשים מוקדמים יותר היו תורמים לשיפור כישוריה החברתיים של בתך. מועד כניסתה לגן היה מתאים בהחלט מבחינת הצרכים החברתיים שלה,עד גיל שנתיים ילדים אינם זקוקים לחברת ילדים אחרים לשם משחק משותף כי הם ממילא משחקים במקביל בלבד והעיניין שיש להם באחרים הוא רק לשם ההתבוננות והגירוי. נהפוך הוא: לעיתים ילדים ש"גדלים" בתוך קבוצה מינקותם, וחייבים להתחלק כל הזמן עם אחרים על חפצים ועל תשומת לב, הופכים מאוד מאוד רכושניים ומאוד מתקשים להנות עם אחרים לאחר מכן בגלל דימוי עצמי ירוד. כלומר, היכולת להסתדר חברתית בגיל הזה לא קשורה בהתנסויות הקודמות שהיו או לא היו לה קודם לכן, אלא יותר קשורות למזג, למידת החברותיות שלה, ולמצבה הנפשי העכשווי, שאת - בצדק - מקשרת גם ללידה הצפויה ולהפחתת הזמן שלה איתך.
אני מציעה להנסות להבין יותר מהגננת באיזה אופן היא כן יוצרת קשר עם אחרים: מתי זה כן מצליח, מה מאפשר את זה (מבחינת סביבה, חפצים, נוכחות מבוגרים וכו'), וגם - עם מי. יתכן שישנם ילדים מסוימים עימם כן נהנית ושווה לנסות להשקיע בטיפוח הקשרים הללו, להפגיש אותה עימם אחה"צ על מנת שלמחרת בגן יהיו להם חוויות משותפות מוצלחות שניתן יהיה לשחזר ולהעמיק. האם במפגשים אקראיים עם ילדים (בגינת משחקים או במפגש עם ילדים שאינה פוגשת על בסיס קבוע) היא יותר משוחררת? למה התכוונת ב"פורחת"? האם הכוונה היא להנאה מהקשר החברתי? להנאה מהמשחק? לתחושה שהיא משוחררת וזורמת יותר? האם אתכם היא גם נוטה להתגונן?
אני מציינת את הלידה הצפויה כגורם חשוב כיון שכעת היא תצטרך כל הזמן להתחלק עם "אחרים", ויכול להיות שהיא בעיקר תתגונן, או תנסה להדוף, וחשוב מאוד להכין אותה לקראת זה בצורה מתאימה. אני מזמינה אותך לקרוא בפורום שלנו דיונים נוספים על לידת אחים ועל מגוון התגובות של הקטנים-בכורים לעיניין.
בהצלחה רבה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)