מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילה בגיל 2 וחצירנה04/02/2009
בני בן שנתיים וחצי. לפני חצי שנה גמלנו אותו מחיתולים- אבל עדיין היה עושה לעתים קקי בתחתונים (כחודש בלי טיטול ביום כלל). זמן קצר אח"כ נולדה לנו תינוקת (הוא הבכור) ומאז היתה רגרסיה והחזרנו לו את החיתול. הוא מאוד בוגר. הוא מאוד מודע לצרכיו ושולט בהם. כשהוא עושה קקי הוא זז הצידה וכורע- ולא מודה באשמה. העלנו לאחרונה את הנושא כי נראה לנו שהוא עם חיתול בעיקר כי זה נוח לו. הוא טוען "שעוד מעט הוא יהיה גדול". הוא מדבר הרבה על זה שהוא תינוק שלי ומתפנק- מחפש להיות כמו אחותו. האם לחכות שזה יבוא ממנו? או שאז זה לא יבוא בכלל?? הוא מאוד ממושמע ואין לנו איתו בעיות התנהגות חריגות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגרסיה בגמילה בעקבות הולדת אח
אודט בוקאי04/02/2009שלום רנה
יש גישות שונות לגבי גמילה מחיתולים כשבאופן גס אפשר לחלק אותן לשתיים- האחת לוקחת בחשבון את המוטיבציה של הילד לגמילה והשנייה גורסת שמדובר בהחלטה וביוזמה של הורי הילד הסבורים שבנם מסוגל לעמוד בדרישות. הגישה האחרונה מפורטת היטב באתר של דפנה תייר, אחת ממנהלות פורום זה-את מוזמנת להכנס.
אני אישית מאמינה בגישה הלוקחת בחשבון את המטויבציה של הילד ואוכל לעזור לך להחליט על ידי הבנת היתרונות והחסרונות בגישה זו.
ולפני הכל, חשוב לא פחות לדבר עליכם כהורים. לפעמים החלטות לגבי הילד צריכות לקחת בחשבון גם את צרכי ההורים ויכולותיהם. יכול להיות שבהחלטה להחזיר את החיתול לקחתם בחשבון גם את הקושי להתגייס לנושא הגמילה של בנכם כשבמקביל יש תינוק חדש בבית שדורש המון כוחות נפשיים ופיזיים וזה בהחלט לגיטימי!!!
בנך אומר לכם שעוד מעט הוא יהיה גדול ובין השורות אולי הוא אומר-אני עוד לא מוכן לגמרי לוותר על מקומי בבית כקטן, זה שנולדה לי אחות לא עושה אותי לגדול...
ללא ספק בנך בשל לגמילה מכל ההיבטים, יש רק שאלה לגבי המוטיבציה שלו..
לא ציינת כיצד מראש התקבלה אצלכם ההחלטה להתחיל בגמילה לפני חצי שנה-האם מיוזמת בנכם? ואם לא-איך הוא הגיב לכך? האם היה גאה בהצלחותיו? אם כן, זה מלמד על קיום של מוטיבציה ראשונית להתמודד עם מטלות הגיל. וכאן המקום לדבר על החסרון של הגישה -החזרת החיתול לילד ברגרסיה עלולה להוות מסר של הורה לילדו כי הוא אינו מאמין כי ילדו יכול להתמודד, במקום לעבור תקופה קצרה של משבר (פספוסים)עם מסר-אנחנו יודעים שזו תקופה שתעבור, הצלחת בעבר ותצליח גם בהמשך, אנחנו לא דואגים וסומכים עליך. חסרון נוסף הוא מכיוון אחר-את מתארת כי בנך פורש כרגע הצידה כשעושה קקי ואינו מודה באשמה-הדבר מעיד על כך שהוא חש בושה ואשמה על עשיית קקי בחיתולים, כלומר הוא כבר מרגיש לא בסדר עם זה, גם בלי שתגידו לו.
היתרון בגישה שנותנת מקום למוטיבציה של הילד היא שכשהילד מוכן לכך הגמילה נעשית בתהליך חלק ומהיר, ללא מאבקי כוחות , תחושות אשמה, בושה וכעס. תהליך הגמילה הוא בבסיסו תהליך של השגת שליטה של הילד בגופו וכשהוא מסתבך עלולות להיות השפעות על התפתחותו לטווח הארוך.
בעקרון, לא מומלץ לכן לגמול ילד במקביל לשינויים דרמטיים נוספים בחייו כגון הולדת אח, שמערער זמנית את תחושת השליטה של הילד בסביבתו.
.
לסיום, אני מאמינה שרק אתם יכולים להחליט מהי הגישה המתאימה לכם ולבנכם.
מקווה שעזרתי בהארת הטיעונים לכאן וכאן.
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)