מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בבקשהיפית07/02/2009
שלום לכן, אני מאוד מודאגת ואני לא יודעת מה לעשות ... בני בן ה-3 וחצי בימים האחרונים מתעורר באמצע הלילה בבכי ולא מוכן להרדם עד שאני נרדמת לצידו בנוסף הוא ניהה מאוד מרדן וקשה וכול דבר מתבטא אצלו בכעס בכי וצעקות (דבר שלא היה לפני) בנוסף ראיתי היום סימינים על הגב אני לא יודעת ממה ששאלתי אותו אמר שלא זוכר ולא יודע מה אני יכולה לעשות?? חשוב לי לציין שבתקופה האחרונה הוא היה איתי כמעט חודש בבית בגלל המלחמה( אנחנו מהדרום) ואח"כ הוא נכנס לגן חדש (כבר שבועיים בגן). אבקש את עזרתכם ...תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יפית
אודט בוקאי08/02/2009בנך עבר לאחרונה שינויים רבים בחייו-כניסה לגן חדש לאחר שהייה ממושכת בבית איתך ואירוע טראומתי כמו המלחמה בדרום. ההתנהגות שהוא מפגין בהחלט יכולה להיות קשורה לכל אלו ולגיטימית לגמרי. מדברייך אני מבינה שמה שהכי הטריד אותך אלו הסימנים על גבו, וכמו כל הורה מודאג אולי קישרת באופן מיידי את התנהגותו לאחרונה בסימנים אלו. לא הייתי ממהרת לעשות כך משום שעל פניו זה נשמע כצירוף מקרים. חשוב שאת תהיי בימים אלו מקור לרוגע ונחמה ויציבות ונשאלת השאלה האם את באמת רגועה-גם עלייך עברה מן הסתם תקופה לא קלה, וכעת ההסתגלות של בנך בגן גם מעוררת חששות טבעיים.
המשיכי להיות קשובה לבנך כפי שאת עושה, אך הימנעי מלשנות דברים שבשגרת חייכם-למשל, אם נהג להירדם לבד, המנעי מלהרדם יחד עמו כאשר הוא בוכה בלילה. היי לצידו ולטפי אותו, ושדרי לו מסר כי הוא מסוגל להתמודד עם פחדיו -חשוב לא לעודד אותו לפתח בך תלות-זה בסופו של דבר יערער את בטחונו. נסי לדבר במשך היום על ההתעוררויות-מה הפחיד אותו, על מה חלם וכו'...
אם לאחר תקופה של חודש מצבו אינו משתנה מבחינת ההתעוררויות, הפחדים הבכי והמרדנות-רצוי לפנות לייעוץ-יתכן כי הוא סוחב עמו את טראומת המלחמה (אגב, כמה קרוב הייתם לנפילות?..).
אל תשכחי שהוא כעת בתקופת הסתגלות לגן ומותר לו להגיב כך, תני לזמן לעשות את שלו.
בברכה
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)