הצילו!!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הצילו!!!
    ורד
    09/02/2009

שלום לכן , העוסקות במלאכת קודש לא מובנית מאליה בכלל. אני אמא לילדה בת שנתיים ו10 חודשים וזוהי ביתי היחידה(לאחר שנים של נסיונות). נועה נולדה בניתוח קיסרי - מצג עכוז. מיום היוולדה לצערנו הרב ויותר לצערה אנו נכנסים ויוצאים מבתי חולים לעיתים קרובות מידי- רפלוקס ושטי, אלרגיה לחלב(שחלפה) שברים ביד שברים ברגל, מיפוי עצמותהפרעות אכילה, חיבור לזונדה, קטטרים לרוב בגלל רפלוקס בשתן וכיום באופן קבוע נוטלת אנטיביוטיקה כל יום בגלל רפלוקס קשה בשתן. דבר הגורם לה לתסכול, מירמור, בכי גדול, מהלומות על הפה, ועוד. אנו מנסים תמיד לתת את התרופה בדרכים אטרקטיביות אך לא תמיד זה מצליח לעבור בצורה חיובית. הבעייה עם נועלה שלנו שמתחנכת במסגרת קיבוצית היא התנהגותית /רגשית. מילדה שהיתה נרדמת לבד בחדר מגיל ינקות ועד לפני חודשיים הפכה לילדה שלא מוכנה שנצא מהחדר עד שהיא נרדמת אנו נאלצים לשבת ליד מיטתה ואם אנו קמים כל גופה הקטן רועד מבכי קורע לב ממש. היא מאוד ורבלית וכשאנו שואלים אותה למה היא לא מוכנה לישון לבד אז יש המון סיבות- רעמים, חושך, חתולים, טרקטור, צלליות.... יש לה פחד מוגזם ממש חרדה לרעשים היא לא מוכנה לצאת מהבית אם היא שומעת מכסחת דשא גם אם אנו אומרים לה שנחזיק אותה על הידיים. היא לא מוכנה לצאת לטיולים בכלל וממהרת לבקש לחזור הביתה. היא החלה לגמגם קצת בזמן האחרון ומאוננת כל נסיעה כמעט בכסא הבטיחות מגיל חצי שנה. היא בוכה לעיתים קרובות במיוחד לאחר שאנו מעמידים גבולות והיא כעוסה על כך ונותנת לנו "פליק" דקה לאחר מכן היא באה לחבק בוכה בכי תמרורוים ומתנצלת - ממש מחזה קשה. חברים שמגיעים אליה הביתה זוכים ליחס לא נעים של צעקות, חטיפת צעצועים , אי רצון להתחלק וגירוש מהבית = קישתא. כל בוקר בביתנו זה סיוט ארוך ומתמשך , כל דבר צריך לעשות איתה בצורה כוחנית תוך כדי מאבקים קשים של בחירת בגדים(למרות שאני מחליטה איתה יום לפני) היא צועקת בתסכול רב ,בוכה, מכה אותנו ואח"כ כמובן בוכה מצער על כך. אנו הורים צעירים(שנינו מתחום החינוך- אני בדוקטורט שלי) ועדיין לא מסוגלים לעמוד מול הקשיים הרבים . היום הגיעו מים עד נפש כשמצאתי את עצמי נותנת לה מכה ביד והיא בתגובה צעקה : "הצילו"!!! חשוב לציין שהיא ילדה נבונה מאוד , מחוברת בגן לילד אחד בעיקר, אהובת הגננות והמטפלות. הדבר היחיד הניכר בגן להתנהגויות אלו הוא הקימה שלה בבכי משנת צהיים קצרה בבהלה ממש כשאני שואלת אותה לפשר הדבר היא עונה- רציתי אותך, או לחילופין המזגן הרעיש הטרקטור עבר - וכו'. מצטערת על האורך - הייתי חייבת לשקף את כל הפרטים על מנת שתשובתכן תהיה בהתאם. יום טוב תודה ורד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הצילו!!!

הוספת תגובה

• שלום לורד,

מיכל דביר קורן
    09/02/2009

אני קוראת את הודעתך וחושבת עד כמה סימלית הבחירה שלך בכותרת "הצילו!!": נשמע לי שלא רק נועה זעקה כאן את זעקתה בתגובה לאובדן השליטה שלך היום, אלא זוהי גם זעקתך-שלך, לומר שקשה, שמתיש, שעצוב ומייסר להיות אימא של נועה, התינוקת המקסימה שחיכית לה כל כך ושאת כל כך רוצה לגונן ולשמור עליה. הבעיות הרפואיות הרבות של נועה יוצרות מצב בלתי נסבל של חרדה מתמדת וקושי אמיתי למצוא מנוחה ורגיעה.
    להיות עם ילדה קטנטנה בבתי חולים, בבדיקות ובבירורים רפואיים רבים כל כך, להיאבק אתה על מתן תרופות שאת יודעת שהן חיוניות לה אך גורמות למריבה בכל יום, לרצות לגונן עליה מפני הרופאים שבוודאי מכאיבים וחודרים כל הזמן. כל זה יוצר מציאות בלתי נסבלת שקשה מאוד לשאת גם בתור מבוגרים אשר (לכאורה) מבינים את הסיבות, ובוודאי קשה עבור נועה. קשה לבנות אמון ולשמר חוויות חיוביות בתוך כל הקושי הזה וההפרעות שאת מתארת, של שינה, אכילה והתנהגות הן כמעט מתבקשות כאן. מעטים הילדים המתמודדים עם קשיים רפואיים נרחבים אשר אינם סובלים ממצוקות רגשיות ונפשיות כלשהן. ואם נוסיף לזה גם את החשש מפני רעשים שמופיעים כל הזמן ובאופן בלתי ניתן לצפייה מראש, הרי שבתך באמת כל כך סובלת.
    אני חושבת שההתנהגות שלה כלפי מצבים מעוררי חרדה (למשל מול אורחים, מול הצורך לבחור), היא דרך לנסות להכניס שליטה איפה שאפשר, כיון ששאר החיים שלה ושלכם כיום מורכבים מהרבה חוסר וודאות. לא ציינת מה קרה היום שבגללו מצאת עצמך מכה אותה, אבל בוודאי שתיכן נבהלתן מאוד. זה גם מה שקורה לה כשהיא מכה אתכם ואז באה לחבק - זה מאוד מפחיד עבורה לדעת שהיא הצליחה "להרוס" אותכם ומנסה ל"תקן" את זה בדרכה.
    למרות כל התיאור המפורט שלך לא כתבת מה את בעצם שואלת, אבל אני חושבת בכל מקרה שתשובתי היא אחת: נשמע לי שאתם זקוקים לעזרה מקצועית, הן עבור נועה והן עבורכם בהתמודדות אתה.
    תוכלי לכתוב לי, בפורום או לכתבות המייל האישית, היכן אתם גרים ואנסה לכוון אותך לכתובת מתאימה באיזור המגורים.
    בהצלחה רבה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו