איך מרגילים למיטת מעבר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך מרגילים למיטת מעבר
    לימור
    10/02/2009

שלום רב; בתי בת ה- שנה ותשעה חודשים עברה לישון במיטת מעבר ביוזמתנו. היא ילדה עם מזג די שובב וקופצני . התהליך הזה הוא פשוט סיוט ,היא לא נכנסת למיטה ,אני מחזירה אותה בלי סוף , לפעמים אני מצליחה להעלות אותה למיטה ואז אני צריכה להשאר לידה עד שתרדם . לפעמים אני סוגרת את הדלת ואז היא פותחת אותה. מה עושים ,מה הפתרון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך מרגילים למיטת מעבר

הוספת תגובה

• מעברים והרגלי שינה

אודט בוקאי
    11/02/2009

שלום לימור

נשמע מדברייך שבתך חוגגת את המעבר למיטת מעבר (האם הכוונה למיטה בגודל מיטת תינוק שהורדו לה הסורגים?) בה היא מרגישה את הכוח שלה לצאת מהמיטה באופן עצמאי, מה שעד כה לא התאפשר במיטת התינוק,(מה הסיבה למעבר? האם בתך ניסתה לטפס על סורגי מיטת התינוק?). הבעייה היא שהחופש שלה הפך להיות הסיוט שלך..
    כיצד היו עד כה ההשכבות של בתך במיטת התינוק? האם היו מלוות בטקס כלשהו? מקלחת לפני שינה, הקראת סיפור, ליטוף, בקבוק או כל חפץ מעבר אחר?
    האם סגירת הדלת הייתה חלק מתהליך ההשכבה בעבר ואיך בתך הייתה מגיבה לכך?

את מתארת את בתך כילדה שובבה וקופצנית- האם את מרגישה שבתך עייפה בשעה שבה את מנסה להשכיב אותה או שנראה כי היא עדיין מלאת אנרגיות ודחיית שעת ההשכבה הייתה עוזרת לקצר את "החגיגה"?
    ושאלה אחרונה-האם את ובתך מבלות להרגשתך מספיק זמן במהלך היום על מנת שגם את וגם היא לא תצטרכנה את המשחק הלילי הזה על מנת להיות בסוג של קשר/מגע?

הצעתי:השכיבי את בתך סמוך ככל שניתן לשעה בה את משערת שהיא כבר עייפה (ואם אפשר "לתרום" לעייפות על ידי /הוצאת מרץ אחה"צ בגן שעשועים-מה טוב!).
    קיימי טקס שינה קבוע שיכול להתאים לך ולבתך-שלא ייארך יותר מעשר דקות ושבתחילתו את מתארת לה בקצרה מה עומד לקרות, כולל תיאור ההשכבה שלה במיטה בסופו.
    הישארי דקות קצרות לצד מיטתה (ישובה על כסא וכו'') ואמרי שאת יוצאת מהחדר אבל את כאן בבית והיא לא לבד. אחרי מספר דקות אם היא מבקשת אותך חזרי והשארי לזמן קצר יותר מקודם.

אני מניחה שהיא תמשיך ותצא בהתחלה וכאן המוקד-החזירי אותה מייד לחדר למיטתה, לא בכעס אלא בתקיפות-לא יוצאים מהמיטה, חוזרים לישון וכו'. במסרים קצרים וענייניים. זה יכול להמשך לאורך מספר ימים קצרים, אך אם תהיי עקבית ועניינית בתגובותייך-היא תלמד וניסיונות היציאה יפחתו.
    בכל מקרה-אני ממליצה להמנע מלסגור את הדלת-זה מגביר את תחושת החרדה שממילא קיימת בתהליך ההשכבה שהוא תהליך פרידה בסופו של דבר ומזמין פחדים רבים.

בהצלחה,
    אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתגובה שלך על הפנייה שלי אליכ

לימור
    14/02/2009

אודט היקרה שלום; ראשית המון תודה על הקדשת תשומת לב שלך לבעיה שתארתי לך . אכן הנושא הזה הוא חדש לי ,ואין ספק שככל שאלמד אותו טוב על ההתחלה ככה אקצר את כל הסחבת בשנת הלילה של בתי. לשאלותייך: המיטה הינה מיטת מעבר לשמה ולא אלתור שלנו. הסיבה להעברת בתי למיטת מעבר היתה בגלל שבזמן שהכנסו אותה למיטת תינוק היא טפסה וכבר הגיעה למצב שהיא נשכבת כולה על החלק העליון של הסורג וממש לא השאירה לנו ברירה אחרת ברור שהייתי ממשיכה להנות ולהשכיב אותה לישון במיטת תינוק. השכבה של ביתי לא היתה כרוכה עד כה בסחבת , כלומר: סדר הההשכבה היה : אמבטיה, סיפורים, לילה טוב , בכי במיטה והולכים לישון וזהו. גם אם היתה בוכה לא הייתי חוזרת והיא היתה נרדמת . לשאלתך , אני מקדישה לה לדעתי זמן משחק וסיפור במסגרת הזמן העומד לרשותנו אחה"צ. אני מנסה להשכיב אותה באמצע השבוע בשעה סבירה : 20:00 . אני לא סוגרת את הדלת כשאני לא בחדר אלא כשאני איתה ביחד כדי שהיא לא תברח משם ואני אחריה . זה לא יעזור אם אסגור כשאני מחוץ לדלת כי היא תצא החוצה. אני מנסה להיות איתה תקיפה ,או בעלי אם הוא משכיב אותה לישון. אני מנסה לדאוג שהיא תלך לישון כשהיא שבעה אחרי ארוחה. אין ספק שזה מעייף כל הטקס הזה ,היא יורדת מהמיטה ואני מחזירה אותה,היא לוקחת שמיכה למיטה , מורידה שמיכה לשטיח, לוקחת כרית סדרה של התעסקויות, בקיצור די בלגן. אבל אני מאמינה שהיא מתעסקת עם כל הפריטים כי היא באמת מנסה למצוא עם מה הכי נוח לה להרדם. או שהיא יורדת ונשכבת עלי ואז אני מחזירה אותה למיטה. בכל מקרה אנסה ליישם ממה שכתבת לי, אם יש לך הערות/הארות נוספת אני אודה לך תודה רבה לימור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו