מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אשמח לקבל עזרהנעמי12/02/2009
שלום רב אני אמא לשנים בני בחודש הבא בן שנתים ועדין נמצא בבית . לפני כחודשים נולדה לי תינוקות ועדין לא הצלחתי להבין עד כמה יש לה השפעה עליו ובאיזו מדה? אני רוב היום נמצאת איתו בבית וגם בזמן ההריון בילינו המון רק בבית ויש לי המון ריגשות אשם , ומסיבת דאגה המון פעמים יוצא לי לשים אותו "בכסא אוכל" או בעגלה ואני מרגישה שאני לא משחררת אותו מפחד שלא יקבל מכה . בני ילד ממש חכם אך אינו יודע ממש לשחק או יותר נכון להגיד הוא אוהב יותר לצפות בטלויזיה . אני מפחדת שגרתי לו עוול עם הדאגה שלי ? אני חושבת לרשום אותו לגן אך לא בטוחה שזה הזמן ? מה שכן בטוח בני מפספסף המון דברים כמו חופש ילדם משחקים וכו' ולאחרונה החל לצעוק האם זה שינוי שבא מתיסכול ? או שזה גם שלב בהתפתחות אשמח לקבל תשבובה מה עליי לעות כדי שבני יקבל את הכיהטוב שבעולם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נעמי,
דפנה תייר12/02/2009אתחיל את תשובתי בהמלצה שאולי כדאי לך להתפשר על כך שבנך יקבל את הטוב דיו ולא את הכי טוב שבעולם. ואת זה אני מאמינה שאת נותנת לו, כמיטב יכולתך: אהבה, ביטחון, תמיכה, גירויים ועוד.
עם זאת מתוך דברייך ניכר שאת חשה שיתכן שבשלב הזה הוא עשוי היה להיתרם לו היה פחות סגור בבית איתך ויותר במסגרת חינוכית. אני נוטה להסכים להנחתך זו.
אם אין אלה שיקולים כלכליים שמונעים ממך להכניסו למסגרת, אני מתרשמת שזה עשוי להוות פיתרון טוב עבורו ועבורך. אין מניעה שתתחילי לברר על מסגרות חינוכיות בסביבתך לגבי השנה הבאה, ואם תמצאי מסגרת שתהיה מוכנה לקלוט אותו כבר עתה או אחרי פסח - הייתי ממליצה לשקול זאת בחיוב.
אינך חייבת לרשמו למסגרת של יום מלא ואת בהחלט יכולה להסתפק במסגרת של חצי יום.
אין ספק שבנך יהנה מהיתרונות הרבים שבהעשרה החינוכית. את תוכלי להנות מכמה שעות פנויות ביום להשקעה בבתך הקטנה (ובעצמך), וכשיחזור בנך מהגן תהיי פנויה יותר לתת לו את האיכויות המיוחדות שהבית מעניק.
בהצלחה, דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)