מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התנהגות- גיל שנתייםדורית13/02/2009
שלום, ביתי בת שנתיים ואני בהריון חודש תשיעי. לאחרונה החלה ביתי לסרב באופן קשה ביותר למנהגים שגרתיים כגון: להתלבש, להסתרק ובעיקר ללבוש גרביים ונעליים. כל פעולה כזו כרוכה במאבק- שמתחיל בשיכנוע מילולי שלא עוזר, ממשיך בכך שהילדה מרביצה/בועטת בי ולבסוף אני נאלצת להכריח אותה ממש תוך הפעלת כח ( אי אפשר להסתובב עם חיתול בחורף...) והדבר מתסכל אותי מאוד. מה לעשות? הילדה מאוד מפותחת ומביעה את עצמה בצורה טובה. אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
דורית13/02/2009הילדה היתה חולה מזה כשבוע וחצי ורק היום חזרה למעון. מאבקים על נעילת נעליים היו מזה כחודש אך בתקופת המחלה הנושא החמיר ביותר ועכשיו כולל גם להסתרק להתלבש וכו'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דורית,
דפנה תייר13/02/2009ההתנהגות שאת מתארת הינה התנהגות אופיינית לגילה של ביתך, שרבים מכנים אותו "גיל שנתיים הנורא". כמובן שאין זה גיל נורא, אך הורים רבים מגלים אז שתינוקם המתוק הפך לפעוט דעתן, עקשן, מרדן ועצמאי שרוצה לעשות הכל "לבד".
רצוי מאוד שתרחיבי את הבנתך לגבי הדרך החינוכית שעלייך לנקוט ואני מציעה לך לקרוא באחד מספרי הדרכה להורים על השלב ההתפתחותי הזה וללמוד כיצד להתנהל נכון מבחינה חינוכית. את יכולה גם להיעזר בסדנה/בי"ס להורים שבאיזור מגורייך, או בהדרכה אישית.
אוכל רק לייעץ לך בקצרה: מול ביתך הבודקת גבולות את צריכה לעמוד כאמא שמציבה גבולות. אותן מטלות יומיומיות נידרשות שאת מתארת צריכות להאמר על ידך בטון סמכותי ולא מתוך עמדה של בקשה, הסבר או שכנוע. את אינך זקוקה לאישורה על כל דרישה שלך. יחד עם זאת אינך צריכה לכעוס או לצעוק אלא פשוט לומר לה שכעת נועלים נעליים (למשל) ואם גם בפעם השניה היא אינה נשמעת לך את פשוט נועלת לה למרות אי שיתוף הפעולה שלה וגם אם לשם כך נחוץ לך להשתמש בכוח מסויים.
קצרי את כל התהליך הארוך של התנהלותך מולה כפי שהוא כיום. לפעוטה בגילה לא קל עם מצבים של הסברים ארוכים ואפשרויות בחירה מיותרות, והרבה יותר קל יהיה לה לקבל מצבים חד משמעיים, של כן-לא מותר-אסור.
בהצלחה, דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הגישה הזו נכונה גם בגיל 3.5?
יעל18/02/2009דפנה - אנחנו היינו באותו מצב בגיל שנתיים ונעזרנו בספרים ובהדרכה. שאלתי היא האם היום, בגיל 3.5 עדיין יש להציב גבולות באותה דרך (לדוגמא אני מודיעה שנכנסים לאמבטיה בעוד שלוש דקות וכשאני מבקשת להכנס לאמבטיה, אנימודיעה לו שאם הוא לא נכנס לבד אני אכניס אותו). תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום יעל,
דפנה תייר18/02/2009שאלתך מאירה את האפשרות שכוונת הכינוי של אותו שלב מאתגר בהתפתחות תינוקות אינו "גיל שנתיים הנורא" אלא "השנתיים הנוראיות"... שכן לא פעם מתמשך לו השלב על פני הטווח שמסביבות גיל שנה וחצי ועד גיל ארבע, פחות או יותר.
אני טוענת שככל שההורים ממהרים להגיב ולהתנהל נכון למן ההתחלה - כך יתקצר השלב הזה של בדיקת הגבולות. כשאני פוגשת הורים לילדים בני שלוש, ארבע ואף יותר הסובלים מבעיות משמעת, בהרבה מקרים הנחתי היא שבשלב הראשוני, כשהיו צריכים לבנות את סמכותם בעיני הפעוט ולבסס את הצבת הגבולות - לא עשו זאת כהלכה, לא בנו את התשתית ההתנהגותית הראויה וזו הסיבה שעד עתה הם "סוחבים" בעיות משמעת שיכלו כבר להיות מאחוריהם.
את מספרת שנעזרתם בספרים ושהייתם בשלב הזה, אך אינך מציינת אם חשתם הטבה בהמשך.
אך לשאלתך העקרונית - האם בגיל 3.5 יש להציב גבולות בדרך בה תיארתי בתשובתי הקודמת אענה שכן, הצבת גבולות צריכה להימשך לכל אורך שנות הילדות וההתבגרות. יחד עם זאת הדרך בה היא תיעשה משתנה ומותאמת, כמובן, לגיל הילד, לאופיו ולנסיבות המשפחתיות.
הדרך בה את מתארת שאת עושה זאת נשמעת לי מתאימה בהחלט. את מתריעה באזני הילד, את מבקשת ובפעם השלישית, אם אינו נענה לבקשתך, את פועלת. כך על כל פנים אני מקווה - שכן אינך מציינת אם אחרי שהודעת לו שתכניסי אותו לאמבטיה את אכן עושה זאת...
וזה הדבר החשוב: חלק מבניית הסמכות הוא בניית האמינות שלנו בעיני הילד. הוא צריך ללמוד מנסיונו שכשאמא אומרת משהו - היא מתכוונת לזה! שתמיד מה שאמא אמרה שיקרה (תכף הולכים הביתה/מתקלחים/אוכלים/הולכים לישון/מתלבשים ועוד ועוד) תמיד קורה. זה יכול לקרות באופן נעים יותר אם הילד בוחר לשתף פעולה, או באופן נעים פחות אם בחר שלא לשתף פעולה. אך זו הבחירה היחידה שיש לו. אין לו בחירה להחליט שדברי אמא לא יתממשו בכלל.
בהצלחה, דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדפנה - בהמשך לתגובתך
יעל18/02/2009אכן היתה הטבה לאחר שהתחלנו להציב גבולות אבל נדמה שזו מלחמה אינסופית. במהלך השנה וחצי האחרונות לא היתה פעם אחת שהוא הסכים להכנס לאמבטיה (אלא אם כן יש משהו שונה ומעניין כמו חבר שנכנס איתו לאמבטיה ו/או צעצוע חדש וזה כמובן קורה לעיתים רחוקות). אנו אכן מכניסים אותו לאמבטיה בכוח אם אין ברירה (לפעמים אנו מצליחים להכנס בכמעין משחק - באמבטיה יש סירה ואתה רב חובל וכו') אבל ככל שעובר הזמן הוא יותר חזק וכבד, מה שגורם לי לשאול את עצמי עד איזה גיל זה ימשיך ועד איזה גיל אני אמורה לעשות את זה בכוח (כוח מועט כמובן, לא להכאיב לו). אותו הדבר קורה כשצריך לצחצח שינים ולהתלבש. תודה רבה. יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום יעל,
דפנה תייר19/02/2009שאלתך מאירה את חסרונות ומיגבלות הייעוץ במדיה הנוכחית: הדברים נמסרים בתמציתיות ובכלליות, ללא היכרות מעמיקה ומקיפה של הנועץ.
במידה והקשיים ממשיכים תמיד אנו ממליצות לפנות לייעוץ אישי, ויתכן וגם את עשוייה לשקול אפשרות שכזו.
עם זאת, לגופו של ענין אומר שהצבת גבולת הוא תהליך חינוכי ממושך, אולי הממושך ביותר, ונמשך לעיתים עד סוף גיל ההתבגרות ולעיתים אף מעבר לזה.זה אולי מתיש, אך אין ברירה אלא להמשיך בדרך בעקביות.
כפי שכבר כתבתי, מובן שבכל גיל הוא יעשה אחרת, כולל השימוש בכח. בגיל בוגר יותר השימוש בכוח מוחלף בשימוש בסנקציות (עונשים) על אי ביצוע הדרישה, אך כל עוד אפשר להימנע מענישה - זה עדיף בעיני.
עלי להדגיש שאני בעד גישה סמכותית מיטיבה, שמתחשבת בילד, מעריכה ומכבדת את רצונותיו. זהו חלק ממערכת יחסים אוהבת, חמה, תומכת ומחזקת והצבת גבולות אינה עומדת בפני עצמה. היא חלק מדינמיקת היחסים הכללית שבין ההורים לילד והצלחתה מושפעת מכל הנתונים הללו.
חיזקי ואימצי...,
דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)