זמן טלויזיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זמן טלויזיה
    אמא לשלוש
    15/02/2009

יש לי שתי בנות (4+6) שמאד אוהבות מחשב וטלויזיה עד כדי כך שאני נאלצת להגביל אותם ללא הפסקה. שאלתי היא כמה זמן טלויזיה ביום הוא "תקין" והאם יש להכליל את זמן המחשב באותה קטגוריה, למרות שיש בו גם למידה...? תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זמן טלויזיה

הוספת תגובה

• טלוויזיה והתפתחות

מיכל דביר קורן
    16/02/2009

שלום לאם לשלוש,
    הדיון על הגבלת שעות הטלוויזיה אומנם אינו חדש, אך עדיין לא ידוע לי על "תו תקן" כלומר על המלצה ברורה של כמה זמן הוא תקין, ואני חוששת שמאוד קשה להגדיר משהו כזה. את מציינת שבמחשב יש גם למידה: ואילו בטלוויזיה אין? אם רואים סרט של וולט דיסני שבו חינוך לערכים חברתיים אז כן לומדים וזה בסדר ואם רואים טלנובלה בספרדית אז לא?? ובמחשב? אם מדובר בתוכנת-לומדה של אותיות אז זה בסדר ואם מדובר במשחק שבו מפוצצים חלליות אז לא? ואם המשחק במחשב נעשה בזוג ולא לבד?? כלומר, אני לא חושבת שיש לזה חוקים כי זה מאוד תלוי בילד, במשפחה, ובעיקר בדברים עליהם מוותרים בגלל הצפייה הממושכת.
    כמו בדיון על כל סוג של "התמכרות", גם כאן עיניין המידתיות הוא החשוב: עד כמה העיסוק הזה תופס חלק נכבד משעות הפנאי ובא על חשבון דברים חשובים אחרים. אם במקום לפגוש חברים, לשחק בחוץ, לקרוא ספרים וללכת לחוגים בנותייך צופות בטלוויזיה או משחקות במחשב הרי שישנה בעיה. אך אם הן מספיקות להנות מכל הפעילויות המיועדות לבנות גילן, ועדיין דורשות זמן צפייה (או שמא בהייה??...) במסך, הרי שכנראה החלוקה תקינה.
    כמובן שיש סייגים ספציפים הקשורים בגיל (לא מומלץ לתינוקות) ולתקינות ההתפתחות: אצל ילדים עם נטייה להפרעות קשב אן לקשיי התארגנות ההמלצה לרוב ברורה יותר כיון שהיכולת שלהם להפיק מפעילות מול מסך מרצד נמוכה יותר והבחירה הטבעית שלהם היא דווקא הפעילות הזו (וזה מפתה כיון שזה נותן גם קצת שקט להורים).
    אני מניחה שמדובר גם בדפוסים המשפחתיים: אם ההורים מרבים לשבת מול המסכים (אחד מהשניים), קצת קשה לצפות מהילדים להימנע מזה. הרבה הורים נוטים כיום לנסות להגביל את הצפייה לזמנים מסוימים (רק בבוקר/רק אחרי הגן וכו') או להגביל לצפייה בתכנים מסוימים (רק קלטות/ רק תוכנית קבועה אחת), מתוך מחשבה נכונה שבעידן הרב-ערוצי אפשר בקלות לבלות כך את כל שנות הילדות והמחיר של זה הוא כבד מאוד.
    לסיכום, כנראה שתצטרכי להסתמך על שיקול הדעת שלך עד כמה לאפשר ולהגביל, כפי שנכון בכל תחום בו להורים יש את סמכות ההחלטה (ממתקים, שמירה על סדר וכו'). חשוב לא להעביר מסרים כפולים, למשל, אם הן מצופות להירדם לשנת הלילה מול הטלוויזיה (הרגל גרוע!) או להעסיק את עצמן בצפייה ממושכת בבוקר כדי לאפשר לכם לישון הרי שלא הוגן לאסור את זה בשעות שלהן "נוח" יותר.
    ודרך אגב - מה קורה עם השלישי/שלישית?
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו