מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינויי בהתנהגותהרוש עינבל17/02/2009
יש לי ילדה בת שנה וחודשיים מזה חודש בערך היא לא נותנת לי לזוז מימנה היא חייבת להיות עלי לידי למשל אני יושבת איתה בסלון ואחרי כמה דקות היא משתחררת ויורדת לשחק במשחקים שלה עם אני פתאום קמה למטבח או לא משנה לאן גם עם זה באזור שלה והיא רואה אותי היא יש בוכה ובא אלי מתפסת עלי שאני ירים אותה גם שאני רוצה ללכת להיתפנות זה בלתי אפשרי היא לא יורדת לי מהידיים אנא תנו לי תשובה ופתרון לבעיה תודה עינבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בהתנהגות
אודט בוקאי18/02/2009שלום ענבל
שינויים בהתנהגות בגיל הרך, כגון הצמדות יתר להורה, יכולים להיות מוסברים משינוי משמעותי בסביבת הילד (הולדת אח, מעבר למסגרת חדשה וכו'..)אך יכולים גם לנבוע כתוצאה מגדילה והתפתחות. במקרה של בתך, נראה שהיא מבטאת סוג של חרדת נטישה. היא מגלה דריכות יתר לסימנים הלא מילוליים שמנבאים התרחקות שלך ממנה, גם אם את עדיין בסביבתה ובשל דריכות זו היא אינה חשה בטוחה להתפנות למשחק כפי שמצופה ממנה. מבחינה התפתחותית, חרדת הנטישה מופיעה סביב גיל תשעה חודשים ונמשכת עד גיל שנתיים, אך עוצמתה ושכיחות הופעתה תלויים מאוד במזג של הילד ובדפוסי ההתנהגות של הוריו.
לא ציינת באיזה מסגרת שוהה בתך, האם את איתה בבית או שהיא במסגרת חוץ ביתית/מטפלת. כיצד מתרחשות הפרידות שלך ממנה? האם היא מגיבה כך (מתקשה להעסיק את עצמה כשאין מבוגר צמוד) גם כשאת אינך? האם חלו שינויים משמעותיים בחייכם אשר יכלו להשפיע על תחושת הבטחון שלה בבית ובקשר איתך? האם בתך מגיבה בהצמדות יתר שלה אלייך לקושי שלך לאחרונה להיות פנויה רגשית לקשר איתה? האם את חוששת שככל שתיעני לצורך שלה בך היא תפתח בך תלות ולא תשתחרר ותהיה עצמאית?
על מנת להפחית את עוצמות החרדה של בתך ורמת ההכללה שלה (בכל פעם שאת מתרחקת ממנה מעט) חשוב למשל שבמקרים שאת נפרדת ממנה ויוצאת מהבית או משאירה אותה בסביבה אחרת (גן/מטפלת/סבתא), תתבצע פרידה ישירה, כלומר, עלייך לומר לה שאת הולכת ותחזרי, לתת חיבוק/נשיקה וללכת. חשוב לא להיעלם, גם אם סצנת הפרידה היא קשה. הקושי הגדול מכולם הוא תחושת אי הוודאות שבהעלמות, שמפרה את תהליך יצירת האמון בסביבה הקרובה.
ככלל, אני מאמינה שככל שתמלאי את הצורך של בתך בקרבה, במגע ובקשר, בתקופה בה היא מגלה סימני הזדקקות, כך היא תוכל בהדרגה להרגיש בטחון ולצאת ממך כבסיס בטוח , לחקור את סביבתה ולהתפנות להנאה ממשחק בהתאם לגילה.
בברכה,
אודט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)