שינויי בהתנהגות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינויי בהתנהגות
    הרוש עינבל
    17/02/2009

יש לי ילדה בת שנה וחודשיים מזה חודש בערך היא לא נותנת לי לזוז מימנה היא חייבת להיות עלי לידי למשל אני יושבת איתה בסלון ואחרי כמה דקות היא משתחררת ויורדת לשחק במשחקים שלה עם אני פתאום קמה למטבח או לא משנה לאן גם עם זה באזור שלה והיא רואה אותי היא יש בוכה ובא אלי מתפסת עלי שאני ירים אותה גם שאני רוצה ללכת להיתפנות זה בלתי אפשרי היא לא יורדת לי מהידיים אנא תנו לי תשובה ופתרון לבעיה תודה עינבל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינויי בהתנהגות

הוספת תגובה

• שינוי בהתנהגות

אודט בוקאי
    18/02/2009

שלום ענבל
    שינויים בהתנהגות בגיל הרך, כגון הצמדות יתר להורה, יכולים להיות מוסברים משינוי משמעותי בסביבת הילד (הולדת אח, מעבר למסגרת חדשה וכו'..)אך יכולים גם לנבוע כתוצאה מגדילה והתפתחות. במקרה של בתך, נראה שהיא מבטאת סוג של חרדת נטישה. היא מגלה דריכות יתר לסימנים הלא מילוליים שמנבאים התרחקות שלך ממנה, גם אם את עדיין בסביבתה ובשל דריכות זו היא אינה חשה בטוחה להתפנות למשחק כפי שמצופה ממנה. מבחינה התפתחותית, חרדת הנטישה מופיעה סביב גיל תשעה חודשים ונמשכת עד גיל שנתיים, אך עוצמתה ושכיחות הופעתה תלויים מאוד במזג של הילד ובדפוסי ההתנהגות של הוריו.

לא ציינת באיזה מסגרת שוהה בתך, האם את איתה בבית או שהיא במסגרת חוץ ביתית/מטפלת. כיצד מתרחשות הפרידות שלך ממנה? האם היא מגיבה כך (מתקשה להעסיק את עצמה כשאין מבוגר צמוד) גם כשאת אינך? האם חלו שינויים משמעותיים בחייכם אשר יכלו להשפיע על תחושת הבטחון שלה בבית ובקשר איתך? האם בתך מגיבה בהצמדות יתר שלה אלייך לקושי שלך לאחרונה להיות פנויה רגשית לקשר איתה? האם את חוששת שככל שתיעני לצורך שלה בך היא תפתח בך תלות ולא תשתחרר ותהיה עצמאית?
    על מנת להפחית את עוצמות החרדה של בתך ורמת ההכללה שלה (בכל פעם שאת מתרחקת ממנה מעט) חשוב למשל שבמקרים שאת נפרדת ממנה ויוצאת מהבית או משאירה אותה בסביבה אחרת (גן/מטפלת/סבתא), תתבצע פרידה ישירה, כלומר, עלייך לומר לה שאת הולכת ותחזרי, לתת חיבוק/נשיקה וללכת. חשוב לא להיעלם, גם אם סצנת הפרידה היא קשה. הקושי הגדול מכולם הוא תחושת אי הוודאות שבהעלמות, שמפרה את תהליך יצירת האמון בסביבה הקרובה.

ככלל, אני מאמינה שככל שתמלאי את הצורך של בתך בקרבה, במגע ובקשר, בתקופה בה היא מגלה סימני הזדקקות, כך היא תוכל בהדרגה להרגיש בטחון ולצאת ממך כבסיס בטוח , לחקור את סביבתה ולהתפנות להנאה ממשחק בהתאם לגילה.

בברכה,
    אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו