בן 11 חוד לא משחק לבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 11 חוד לא משחק לבד
    טל
    17/02/2009

בני (ילד ראשון) כבר כמעט הולך ומתקשר יפה אך מאז ומתמיד אינו מעוניין לשחק לבד והולך אחריי לכל מקום עם אני שוטפת כלים הוא ימצא לעצמו מה לעשות סביבי ואם לא אני מוצאת לו אך בוכה אחרי כמה זמן .כך גם כשאני במחשב הביתי הוא מכרכר סביבי ולא מוכן לשחק לבד אם אני ישים אותו בלול הוא יבכה עד צאת הנשמה אם אני שמה אותו לידי עם משחק הוא יעזוב ויחזור אלי בכי מתלונן כזה אני מוותרת וממשיכה לעשות את מה שאני עושה והוא מסביבי מושך בחצאית ואני יכולה לא להתיחס אבל הוא ממשיך .הוא אוהב לצפות בסרטוני שירים באינטרנט בריכוז רב אבל במשחקי צעצוע גם כשאני לידו אין לו סבלנות ועובר מדבר לדבר די מהר.עם אחרים זה לא קורה רק איתי. מה לעשות שישחק לבד יותר. עוד דבר הוא נכנס למשפחתון קטן חדש כבר יותר מחודש עם הפסקות של צינון שבוע וחצי בערך והוא עדיין בוכה כל פעם שאני נותנת אותו לגננת אבל אז אחרי שאני הולכת אני שומעת שהוא מפסיק. כמה זמן לוקח להתרגל לגן ולהפסיק לבכות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 11 חוד לא משחק לבד

הוספת תגובה

• לא משחק לבד

אודט בוקאי
    18/02/2009

שלום טל

מתיאורייך נשמע כי בנך מחפש כל דרך ליצור עמך קשר ולזכות בתשומת לבך, וככל שאת כרוכה אחר עיסוקייך, כך הוא מפעיל את כל יכולותיו (מושך בחצאית, בוכה, מתלונן..) על מנת לאותת לך שהוא זקוק לך ולא מוכן שיתעלמו ממנו. תמונת המצב שאת מתארת היא של מאבק על הצרכים-את צריכה את הזמן שלך עם עצמך, עם המחשב ועם מטלות הבית והוא צריך אותך מרבית שעות העירנות שלו, ואף אחד לא מוכן לוותר..
    לכן לדעתי טוב עשית שהכנסת אותו למשפחתון, שם הוא יקבל מענה לצרכיו ואת תוכלי להתפנות לעיסוקייך. בנוסף, קרוב לוודאי שבמשפחתון הוא ילמד בהדרגה להעסיק את עצמו, במגבלות השלב ההתפתחותי שלו והמזג שלו כמובן. ופה הנקודה לציין-תינוקות נפרדים האחד מהשני ביכולת להעסיק את עצמם ולחקור בקשב ובהנאה את סביבתם. נשמע שבנך זקוק למבוגר לידו על מנת להיות מסוגל להעמיק את החקירה והעניין שלו בצעצועים. יתכן כי כעת, כשיש לך יותר זמן לעצמך במשך היום, תוכלי לפנות יותר זמן למשחק איתו בשעות שאחרי המשפחתון וללמד אותו כיצד לשחק ולעניין אותו לאורך זמן רב יותר בצעצועיו.
    אם את מתרשמת כעבור תקופה שהוא עדיין לא מסוגל להעסיק עצמו במשחק אחד מעבר למספר דקות קצרות וכך מתרשמים גם בגן-מומלץ לפנות לייעוץ של איש מקצוע על מנת לברר מה מקור הקושי.
    לשאלתך, כמה זמן אורכת הסתגלות לגן חדש, השונות היא גדולה מאוד ותהליך ההסתגלות אינדווידואלי. באופן כללי, מקובל שכעבור חודש ילדים מראים יכולת הסתגלות למסגרת חדשה, עצמת הבכי ומשכו בפרידה בבקרים פוחתת, הרגלי הגן נעשים יותר ברורים וצפויים, ומרבית הילדים הולכים בשמחה גדולה לגן.

בברכה,
    אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו