הסתגלות לגן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסתגלות לגן
    מיקה
    18/02/2009

שלום רב, הייתי רוצה לדעת כיצד אוכל לעזור לבני בן השנה ו4 חודשים להסתגל בצורה הטובה ביותר לגן? המטפלת והוא כבר שוהים שם כפעמיים עד שלוש בשבוע למשך שעה שעתיים, כך שהוא כבר מכיר עדיין מתבייש אבל ניגש שקוראים לו. לפעמים גם חוטף לילדים אחרים צעצוועים ולפעמים חוטפים לו (לפעמים נעלב אך לרוב הוא מקבל זאת בשוויון נפש ולוקח לעצמו צעצוע אחר) לרוב ממש נהנה להיות בגן אבל לפעמים מבקש ללכת ב1.4.09 צריך להתחיל להיות שם ימים שלמים (יהיה בן שנה וחמישה חודשים) איך אפשר לגרום לו להסתגל בצורה הטובה ביותר עבורו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הסתגלות לגן

הוספת תגובה

• הסתגלות לגן

אודט בוקאי
    18/02/2009

שלום מיקה

מהמעט שתארת את בנך עד כה בהתנהלותו בגן, נשמע שתגובותיו נורמטיביות לגמרי-מתבייש לעתים מהצוות , חוטף צעצועים, מוצא פתרונות כשחוטפים לו ומבקש ללכת הבייתה.

אני סבורה שלהמשיך ללכת איתו לגן לשעה שעתיים באופן קבוע עד הכנסו לגן (גם אם מדובר בפעמיים עד שלוש בשבוע) זו לא הדרך הנכונה לעזור לו להסתגל לגן.

הסתגלות לגן צריכה להיות הדרגתית- למשל, שבוע שבו בכל יום מעלים את השעות בהן הילד שוהה לבד בגן, אך לא ממושכת (על פני תקופה של חודשיים), הילד לומד כרגע שבגן הוא נמצא עם מטפלת מה שלא מכין אותו למצב האמיתי, בו הוא יהיה לבד ללא מבוגר, ושהוא יכול ללכת הבייתה כשנמאס לו!

אני מבינה את החששות הטבעיים לגמרי שלך כהורה עם יציאתו של בנך למסגרת חוץ ביתית, אך אי אפשר לעשות הכנה או סימולציה לקראת הכניסה לגן. ההסתגלות האמיתית היא בכניסה המדורגת לגן כפי שתארתי, ששונה מעט ממסגרת מסגרת, ואם יש גננת מנוסה וקשובה היא תלווה אתכם בתהליך באופן נכון ותומך. הכנסת ילד לגן באפריל יש לה יתרונות מרובים -הגן כבר רגוע, הצוות יכול להתפנות לילד הספציפי, אין תקופת מחלות וחגים.

על פניו, נראה כי אין סיבה לדאגה, מעבר לחששות הטבעיים שעולים אצל כל הורה שרואה את ילדו עושה את צעדיו הראשונים בתהליך הסוציאליזציה:)

שיהיה לכם בקלות ובשעה טובה!

אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו