זמן הסתגלות לגן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זמן הסתגלות לגן
    US
    21/02/2009

שלום, בתי בת שנה ושלושה חודשים, בעוד 5-6 חודשים אני אמורה ללדת. רציתי להשאירה בבית עד גיל שנתיים בערך. עכשיו אני צריכה לעשות החלטה מחודשת. אם לשלוח אותה לגן לפני הלידה אני רוצה לעשות זאת כמה שיותר מאוחר (מבחינת גילה). השאלה היא כמה זמן הסתגלות צריך לגן כשי שההליכה לגן תהיה "חלקה" ולא בעייתית. וצריך גם לדאוג שזה לא יהיה בסמוך ללידה. יש עוד אופציה - לשלוח אותה לגן אחרי הלידה שיהיה כבר אחרי החורף (בגלל המחלות), ואז היא כבר תהיה בת שנתייים וחצי. הבנתי שזה לא מאוחר מדי אבל לי נראה שקצת משעמם לה בבית עם אותם משחקים וספרים ופאזלים ובלי שינוי וחברה. אם היא תישאר בבית אביא מטפלת שתעזור לי להעניק תשומת לב לשני הילדים. מה דעתכם? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זמן הסתגלות לגן

הוספת תגובה

• הסתגלות לגן

מיכל דביר קורן
    23/02/2009

שלום רב,
    לא הבנתי מה בעצם את שואלת....אני מבינה את האפשרויות שהצגת, כולן נראות לי אפשריות ובאות בחשבון, וצריך לשקול אותן ספציפית לפי מאפיינייה של בתך (יכולת הסתגלות כללית לשינויים ומעברים, מזג, כישורים חברתיים וקוגניטיביים, תחומי עיניין וכו' וכו'), לפי המסגרות החינוכיות שבאות בחשבון ועל פי מידת יכולתך להמשיך ולהעסיק אותה רגשית וחברתית בבית יחד עם בטנך ההולכת ותופחת.
    מה היו השיקולים שהנחו אותך להשאירה בבית עד גיל שנתיים? ולמה בעצם הם עכשיו משתנים?
    קחי בחשבון שבמסגרות גניות בגיל הזה ניתן להשתלב גם 'באמצע' השנה, והכניסה אינה בהכרח בספטמבר. הרעיון להביא מטפלת כסיוע עשוי להיות יעיל במידה והיא תוכל לטפל בתינוק/תינוקת ואת תוכלי להתפנות לבתך על מנת לבלות איתה ולהקדיש לה זמן, או מאידך להקפיד שהיא תצא איתה לגני משחקים ולפעילויות המתאימות לבני גילה.
    אני מסכימה איתך שחשוב מאוד להפריד ככול הניתן את מועד כניסתה לגן ממועד הלידה, אך לא אוכל לנקוב ב"כמה זמן" נדרש - זה מאוד משתנה מילד לילד.
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו