מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נואשת זקוקה לעידוד... דחוףףףףמירית24/02/2009
צהריים טובים אני כותבת לכם את ההודעה הזאת שאני ממש נואשת ולא יודעת מה לעשות (בעצם התחלתי לעשות ולא יודעת אם אני פועלת נכון) סליחה על המכתב הארוך... הבת שלי היא כרגע בת שנתיים וארבעה חודשים(אני בהריון חודש רביעי) היא יודעת שאני בהריון! הבת שלי היא נכדה יחידה אז כמובן שמאוד פינקו אותה, את האמת אני מאוד נגד פינוק אבל גדלה לי בבית ילדה מפונקת שאני בימים אלה ממש משנה את זה.. קודם בבית. גם בבית היא מאוד מפונקת, כבר הגעתי למצב שאני אומרת לה משהו שלא מוצא חן בעינה אז היא מוציאה לי לשון, אומרת לי שהיא כועסת עליי! לא מקשיבה בכלל למילה שאני מוציאה! בכלל לאסוף צעצועים כאילו מה ביקשתי ממנה ממש חרב עלי העולמה! עד שמיום שבת אחרי שחזרנו מהסבתא וממש היא התחילה להתנהג ממש מתחת לכל ביקורת!!! עד שאמרתי לעצמי דיי לילדה הזו יהיו לה גבולות... וככה התחלתי לעשות כמובן שאמרתי לה שהדברים יתחילו להשתנות וכך התחלתי לעשות: 1. שהיא מסיימת לשחק בחדר - אני שואלת אותה אם היא סיימה , ואם היא אומרת שהיא סיימה אז אני אומרת לה לאסוף את המשחק כמובן בהתחלה זה היה מאוד קשה אבל פשוט ראיתי את עצמי "מאיימת" עליה שהיא תלך לישון (עונש)אז היא ישר אספה את הצעצועים ככה היה פעמיים שלו ש עד שאתמול היא לבד שאמרתי לה לאסוף הי אאספה את הצעצועים - כמובן בלי איומים! 2. כל דבר פשוט היום התחלתי לעמוד לדוגמא שהיא אוכלת קורנפלקס עם חלב והיא מלכלכלת אז אמרתי לה שהיא סיימה לקחת סמרטוט מהרצפה ולקנות..גם אחרי כמה "נביחות" היא כמובן עשתה! הכל לאט לאט את האמתי נהיה יותר פשוט א. אני לא יודעת אם אני פועלת נכון? אשמח לקבל עצות אם יש לך. ב. לא הדגשתי הבת שלי מאוד מפותחת יודעת צבעים , לדבר, לשיר גמולה מתיתולים! סליחה על המכתב הארוך !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצבת גבולות
אודט בוקאי25/02/2009שלום נירית
אני מזמינה אותך לעיין בדיונים בנושא בפורום שלנו-ויש הרבה...
אני מעודדת אותך להמשיך ולהציב לבתך גבולות, אך כמו בכל דבר, חשוב לעשות את השינוי בהדרגה ובהתאם ליכולות של הילד, על מנת שלא לייצר מאבקי כוחות והתנגדויות בתהליך הלמידה.
כל הורה בוחר את התחומים בהם הוא מבקש להציב גבול ומדובר בערכים המשתנים ממשפחה למשפחה. עצם התהליך ולא משנה מה התכנים, מלמד את הילד כי יש לו מחוייבויות לצד זכויות וכי הוא אינו יכול לעשות ככל העולה על רוחו, ובכך מכינים אותו להתמודדות עם החיים האמיתיים.
חשוב לך שבתך תלמד לסדר אחריה.זהו גיל בו היא מסוגלת לסדר אך היא זקוקה עדיין לשיתוף פעולה מצידך על מנת לעשות זאת, ועוד יותר מאחר שעד כה כלל לא התבקשה לסדר. לכן לטעמי לא חשוב שהיא תסדר הכל אלא שתכיר בחלק שלה לסדר בנוסף אלייך ובהדרגה אפשר להעביר אליה את האחריות.
לגבי ענישה ואיומים-אני מאמינה בהתנייה שקשורה למעשה עצמו-אם לא תסדרי לא נוכל לשחק בפעם הבאה , יאבדו חלקים, מי שרוצה לשחק צריך גם ללמוד לסדר וכו'..לא הייתי מקשרת זאת למניעה של דברים אחרים שלא קשורים(לא אקריא לך סיפור), ודאי שלא להליכה לישון-כי אז המיטה הופכת לעונש ותסתבכי עם בעיות בהשכבה..
לגבי ניקיון אחרי האוכל-אם נושא הניקיון חשוב לך-למדי את בתך לאכול כך שפחות תלכלך סביבה-קרבי את הכסא שלה, הראי לה כיצד לרכון קרוב לצלחת וכו'.. הלכלוך שהיא משאירה תלוי גם בכישורים המוטוריים שלה שעדיין אינם מפותחים כשל אדם בוגר, כך שהיא לא תמיד שולטת במידת הניקיון/לכלוך סביבה ואני לא סבורה שהיא צריכה לנקות אחריה. אפשר כמובן להציע לה ולשתף אותה יחד איתך בניקיון כ"מעשה של גדולים", אך לא לצפות ממנה שתהיה אחראית בלעדית על הניקיון.
בהצלחה
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)