כניסה לגן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כניסה לגן
    צביה
    24/02/2009

שלום רב, הבו שלי בן שנה וחודשיים ניכנס מתחיל ביום ראשון גן. החלטתי לרשום אותו לגן כיוון שאני רואה שהוא כבר ממש מישתגע בבית ומאוד אוהב חברה של אנשים וילדים ובבית הוא רוב הזמן רק איתי. כאשר באים אנשים הוא ממש פורח וכשהם הולכים הוא מתחיל לבכות. ממש קשה לי עם ההחלטה למרות שלפי דעתי זה לטובתו מבחינה התפתחותית. השאלה היא בעצם כיצד להקל על המעבר? והאם ההחלטה שלי נכונה מבחינת גילו, האם לא קטן עדיין? כיוון שיש לי אפשרות עדיין להישאר איתו בבית אז זה קצת אוכל אותי. תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כניסה לגן

הוספת תגובה

• כניסה לגן

אודט בוקאי
    26/02/2009

אני אומרת:לכי עם האינטואיציות האימהיות שלך-אם בנך משתגע בבית, סימן שגם את יחד איתו ולשניכם יהיה טוב יותר להפרד לחלק מהיום. החלטה ליציאה למסגרת חוץ ביתית אינה תלויה אך ורק בגיל הילד, אלא במספר גורמים ובעיני מה שציינת הוא משמעותי ביותר.

נשמע שבנך אוהב עניין וגיוון סביבו ואכן הגן" מספק את הסחורה" מבחינה זו-מגוון של גירויים, הפעלות, ילדים ומבוגרים. אם זאת, חשוב לי לציין שזה לא אומר שיהיה לו קל להסתגל לגן בתקופה הראשונה, משום שכל עוד את היית איתו הוא נהנה ממפגש עם ילדים ואנשים. כעת הוא יהיה לבד ומידת ההתלהבות שלו מהחדש לא תהיה זהה, עד שירגיש בטוח-כעבור תקופת הסתגלות של כחודש בממוצע..לכן גם חשוב שלא תסיקי מסקנות אם יבכה ויהיה קשה בתהחלה, כאילו עשית החלטה לא נכונה.
    אם את "אוכלת את עצמך" כדברייך כי יש לך אפשרות להשאר איתו בבית (האם הכוונה שאת אינך עובדת?) אולי כדאי שבשלב זה תסגלי אותו לחצי יום בגן, ובצהריים תקחי אותו לישון בבית. כך המעבר יהיה הדרגתי לשניכם.

בהצלחה!

אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו