מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- של מי הציצי הזה לעזאזל?ע'25/02/2009
אני אם לילדה בת 8 חודשים ואני מניקה. לפני חודשיים הוספתי גם מוצקים והכל הולך מצויין. עקב היותי עצמאית ועובדת בלילות אני שמה את הילדה אצל חמותי שנותנת לה חלב ששאבתי ומוצקים. אז איפה הבעייה? חמותי סיפרה לי בגאווה שכאשר הילדה שלי מסרבת ללכת לישון היא (חמותי) פשוט שולפת לה את הציצי שלה וכך מרדימה אותה. אני חתפתי בחילה נוראית ולא אמרתי דבר, שורה תחתחונה היא סבתא טובה וכוונותיה טובות... כאשר שיתפתי את בעלי ברגשותי הוא לא היה מוכן וגם לא ראה כל צורך להתערב, לי אין תקשורת טובה עם חמותי, היא נעלבת ממני בקלות. אני מרגישה שהיא נכנסת לתחום לא לה, אבל אימי גרה רחוק ומטפלת בשעות האלה לא באה בחשבון כלכלית. שאלתי היא, מה ה"סכנות" הפסיכולוגיות שאני חושפת את הילדה שלי אליהן (אם יש) ואיך אני מתמודדת עם סבתא שסוללת את דרכה לגהינום בכבנותיה הטובות. ע'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלבול תפקידים
אודט בוקאי27/02/2009שלום ע'
אכן המצב שאת מתארת בעייתי מאוד -חמותך, מתוך כוונות טובות, טועה בגדול בשיפוט שלה ומפגינה התנהגות לא מותאמת בכך שהיא חולצת שד להרגעת נכדתה. (אני תוהה לגבי קיומן של התנהגויות אחרות שאינן תואמות?). בצדק, את שואלת של מי הציצי הזה לעזאזל ובכך, משקפת את חווית הבלבול של בתך. יש כאן כמה היבטים בעייתיים:
1. חמותך מתקשה להבין את הגבול שבין תפקידה כסבתא לבין תפקיד ההורה, במקרה זה, תפקידך כאם בלעדית לבתך. בלבול זה עובר לבתך ומקשה עליה לבצע הפרדה בין אינטימיות שנוצרת בין אם ובתה בשעת הנקה לבין שאר מערכות היחסים שהן שונות במהות.
2. בתך מקבלת שד לא מוכר שלא יוצא ממנו חלב , זו עלולה להיות חוויה מבלבלת מאין כמוה, מתסכלת ואף חודרנית-הפה הוא אזור אינטימי ביותר ומשמעותי ביותר בשלבי ההתפתחות הראשונים. דרכו התינוק חווה תהליכים משמעותיים , שחלקם מהווים את הבסיס לייצור קשרים עם אנשים בהמשך.
3. בתך נמצאת בשלב מואץ של תהליך נפרדות , בו היא מבינה בהדרגה כי היא נפרדת מהסביבה ומדמויות שונות המטפלות בה. עידוד קשר אינטימי ולא מותאם על ידי חמותך עלול לפגוע בהתפתחות תהליך תקין של נפרדות.
הקשר בין משפחתך לבין חמותך הוא קשר ארוך טווח. חשוב מאוד לבסס עמדות כבר בשלב זה, לגבי מה תפקידה בטיפול בבתך והיכן נגמרות סמכויותיה. ללא ספק נדרשת כאן רגישות רבה אך עם זאת כאחראית על בריאותה הנפשית של בתך, עלייך להבהיר באופן חד משמעי מה ציפיותיך בטיפול בבתך ומה צרכיה של בתך. במישור הפרקטי, אולי יעזור אם תתחילי להרגיל את בתך לצורות הרדמות והרגעות נוספות-מוצץ, חיתול בד, בקבוק מיים וכו'.. כך שחמותך תוכל להעזר בהן.
בהצלחה
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)