מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משמעתירון26/02/2009
יש לי בת , בת שנתיים ותשעה חודשים, בשלושה חודשים האחרונים , מטרידות אותי ואת אישתי לא מעט בעיות המשמעת אשר אנו חווים עימה, באופן קבוע בתקופה, האחרונה, היא מסרבת להחליף חיתול בבוקר טרם היציאה לגן (אפילו שהוא מלא בקקי) ורק לאחר תחנונים ושיכנועים והוצאת שפנים שכבר נגמרו לנו היא מסכימה להחליף חיתול, לפעמים הדבר מלוווה בשליחתה לעונש בחדר שגם לא ממש עוזר והיא יוצאת מבלי שהיא בכלל מתייחסת אלינו, היום ניסיתי לבחליף ךה חיתול בכוח , אך ללא הצלחה, התיאשתי ושלחתי אותה לחדרה , היא בכתה כ - 20 דקות עד שנאותה לאפשר לאימה להחליף לה חיתול. הדבר גורם ללחץ מיותר בבוקר ועיכוב ביציאה לעבודה, התחלה לא טובה של היום והמון רגשות אשם, המצב גם חוזר בערב כאשר היא מתבקשת להכנס למקלחת וגם אז חוזר חלילה. אשמח אם תייעצי לנו מה לעשות , אנחנו לגמרי מיואשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ירון,
דפנה תייר26/02/2009יש לך בת המתנהגת בהתאם למאפייני גילה: היא בודקת גבולות, היא בודקת מי מנהל את העיניינים במשפחה, למי יש יותר 'כוח' והשפעה, עד כמה הוריה סמכותיים. היא עושה מה שפעוטות בגילה נוטים לעשות, וזה נורמלי.
לצערי, אני מתרשמת שאתם ההורים לא מתנהגים בהתאם למאפייני אחריותכם: להציב ולבסס גבולות, להבהיר שאתם מכתיבים את כללי ההתנהלות בבית, שאתם בעלי הסמכות.
אתם חווים תיסכול רב, מתח וחוסר הנאה וסיפוק מהקורה בבית, וחבל שכך.
התחום העוסק בסמכות הורית ובבנייתה (ובמקרה שלכם גם שיקומה) הוא רחב היקף מכדי לסקור אותו כאן. לדעתי תוכלו להיעזר רבות בהדרכה הורית, אם מקריאת ספרים ואם מהשתתפות באחד מחוגי ההורים המיועדים לכך. כמו כן אתם יכולים לפנות להדרכת הורים אישית.
עם זאת אתן לך חומר למחשבה: נסה להעלות בדעתך מצבי חיים שבהם ישנם בעלי סמכות (כגון בעבודה, בצבא וכד'). נסה לחשוב כיצד בעלי הסמכות נוהגים. האם הם מתחננים? האם הם מנסים לשכנע? האם הם "מוציאים שפנים"?... אני בספק.
יש להניח שאם הם עושים מלאכתם כראוי הם בטוחים בעצמם ובדרישתם, מודיעים עליה באסרטיביות ודואגים שהיא תתבצע לשביעות רצונם. אם הם מתנהלים נכון הם אפילו לא צריכים לאיים או להעניש יותר מדי. אגב, הענשה אינה הדרך לבניית הסמכות ואינה ההוכחה לקיומה.
האם אתה יכול ללמוד מכך משהו לגבי ההתנהלות ההורית הסמכותית?
לגבי הענין ההחתלה שהעלת (אם כי ניתן להבין שבעיות דומות קיימות בעוד תחומים), אני מציעה להצהיר על הכוונה להחליף לה חיתול, לתת שהות קצרה ביותר לעכל את ההודעה, ואח"כ לקחת אותה אחר כבוד לאיזור ההחתלה ולחליף חיתול , גם אם זה דורש תקיפות פיזית מסויימת. חוששתני שלעולם לא תצליח לשכנע אותי שהורה אינו יכול לגבור פיזית על ביתו הפעוטה! זה שהיא יכולה לך אולי מרמז על החולשה שבה אתה תופס את עצמך. ואם אתה תופס את עצמך חלש כל כך, מדוע שהיא תכיר בסמכות שלך?
ובשולי הדברים: אולי בכלל הגיע הזמן לגמול אותה?...
שיהיה בהצלחה, דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)