חלומות??

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חלומות??
    אודליה
    27/02/2009

היי , שלום ראשית אני רוצה להודות לכן - בעיקר לשירי שענתה מספר פעמים לשאלותינו ונתנה לנו טיפים... זה עזר עד מאוד... ולכן.... יש לי שאלה נוספת... יש לנו ילד בן שנתיים ו4 חודשים שבשבוע האחרון מתעורר בלי סוף מחלומות.. אנחנו מוצאים עצמנו קמים 4 עד 5 פעמים כל הלילה כשהילד מתוך שינה צועק ומספר כל מיני דברים שקרו לו בגן כמו- "אל תיגע לי בפתיתים.." אל תיקח לי את..." , בכי צעקות וכו... לעיתים הוא סתם מתעורר מבכי כאילו היה בחלום סיוט... הוא ואנחנו עייפים מאוד .. היום בבוקר הילד התעורר בבכי והיה לי ממש קשה להרגיעו זה ילד שקם עם חיוך לבוקר טוב, ליטופים, חיבוק של בוקר... מרים את התריס. בצהריים הוא התעורר וש אמר- ייי לקחה לי את... (הוא ציין את שם אחת הסייעות וזו הפעם הראשונה שהוא מציין את השם... אבל בשבוע האחרון הוא פשוט לא נח! חשוב לציין שהוא בגן מספטמבר האחרון והוא בקבוצה של ילדים שקצת יותר גדולים ממנו חשבנו שאולי הוא אוכל לאט ולוקחים לו את האוכל מאוד מהר, או שפשוט האינטראקציה עם הילדים הגדולים קצת מוקדמת בשבילו.(ניסינו לחשוב על כל מיני דברים...) בתחילת השנה הוא אמור היה להיות בקבוצה של שנה וחצי עד שנתיים וחצי אך לצערי יש רק 6 כאלה בגן כל השאר תינוקות או פעוטות עד שנה וחצי וכל השישה עם הילדים הגדולים יותר. נקודה נוספת חשובה - הוא מגיע בבוקר בשמחה לגן מחבק את כולם כולל הגננת והסייעות - הוא ממש אוהב ללכת לגן.. 1. האם התופעה מוכרת? 2. האם זה בריא שהוא עם ילדים גדולים לגילו? האם זה לא מונע ממנו שלבי התפתחות? נשמח לעזרה והכוונה. תודה ושבת שלום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חלומות??

הוספת תגובה

• שלום אודליה,

דפנה תייר
    27/02/2009

ראשית - חן חן לך על תודותייך, אך האם יתכן והתבלבלת בפורום? אצלינו אין שירי...
    לשאלתך:
    1. כן, התופעה מוכרת בהחלט.
    תופעת חלומות הבלהה או סיוטי הלילה מופיעה אצל ילדים רבים בין גיל שנתיים לארבע. ההסבר, בקצרה, הוא שבגיל זה ילדים נעשים מודעים יותר להתמודדויות המחכות להם בעולם הגדול ולאלה שהם חווים במהלך היום. חלק מההשפעה של החוויות הללו בא לידי ביטוי בחוסר השקט בשנת הלילה, כאשר חוויותיו של הפעוט לאורך היום צפות ועולות במוחו.
    רצוי להקפיד על השכבה רגועה לישון, בטקס נעים שחוזר על עצמו בכל לילה ומשרה בטחון על הילד. כשהוא מתעורר בלילה, לגשת אליו ובשקט וברוגע לנסו להרגיעו תוך כדי ליטוף עדין. אין צורך לדבר או להדליק אורות, או לנסות להעירו לגמרי.
    חשוב להוסיף שממחקרים עולה ממצא מעניין, אם כי לא מפתיע כלל - שסיוטי לילה וחרדות בכלל אופיינים ומופיעים פחות אצל ילדים שגדלים במסגרת חינוכית חמה ורגועה, בה ההורים סמכותיים ומציבי גבולות.

2. אינני חושבת שיכול להיגרם נזק התפתחותי או אחר משהות משותפת בגן עם ילדים ש"קצת יותר גדולים ממנו" כפי שאת מעידה. עם זאת בקשי מהגננות שיעקבו ויראו שהוא אכן מוצא את מקומו בין הילדים, מתחבר וחש בנוח במחיצתם.
    בברכה, דפנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

אודליה
    27/02/2009

היי דפנה תודה על התגובה המהירה.... ממש חיכיתי בקוצר רוח ... עוד שאלה קטנה אכן הילד שלנו נחשב ילד מפונק ורק לאחרונה התחלתנו להציב גבולות למרות שאת בטח יודעת כמה זה קשה בגיל הזה... לפי המחקר שציינת בפניי אני מבינה שככל שלילד יהיו גבולות כך הסיוטים/החלומות יפחתו? בנוסף... הוא כמובן רגיל לעבור למיטה שלנו באמצע הלילה ולא מוכן לחזור אליו למיטה או שכבר אני באפיסת כוחות אז מעדיפה להשאירו עמנו. האם זה חלק מהגבולות?? מה עושים? איך מרגילים אותו לחזור למיטה שלו? אשמח לעצה נוספת\לילה טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה...

דפנה תייר
    28/02/2009

חיובית ביותר היא יכולתך להשקיף על עצמך ועל בנך ולזהות שהוא ילד מפונק. מודעות לבעיה היא צעד משמעותי לקראת שינוי. אתם אכן מנסים לשנות וטוב שכך, שכן ככל שילד גדל יותר קשה לחולל שינויים.

הצבת גבולות ובכלל פיתוח של אוירה והתנהלות הורית סמכותית נסקרו במחקרים רבים ביותר. השפעתם המיטיבה אינה רק על מיתון חרדות. נראה שבכל תחום שהוא ילדים נתרמים ביותר מהורות סמכותית - מדימוי עצמי ובטחון, דרך השגים לימודיים ועד התפתחות חברתית ויציבות ואיזון רגשי. כך שאין ספק שזו הגישה החינוכית שמרבית המומחים כיום ממליצים עליה.

כן, גם הרגלי השינה הם חלק מהצבת הגבולות. עליכם להבין שעליכם להנהיג, בהתאם לתפיסתכם, כללים של מותר ואסור שיהיו ברורים הן לכם והן לילד. עליכם, ההורים, לאכוף כללים אלו באופן נחרץ ועקבי. ואם הכלל הוא "אתה ישן אך ורק במיטתך" אז כן - את (וכמובן רצוי שגם האבא יקח חלק במשימה) תקומי כמה פעמים בלילה שיהיה צריך ותחזירי אותו למיטתו!

משימתו של בנך הפעוט היא לבדוק גבולות, אך זוהי המשימה ש ל ך והאחריות שלך להציב גבולות לילדך ולכן עלייך להשקיע, להתאמץ, לגבור על הפיתוי של הויתור. כפי שאינך מקלה ראש בטיפול בילדך בכלל, ואת עושה למענו הרבה דברים שאינם נוחים או קלים לך, כך עלייך להתייחס לתפקידך כמציבת גבולות.
    בהצלחה, דפנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו